På onsdagen meddelade Malmö tingsrätt dom mot 24-årige Mohammad Ahmed Iskandar som torterade sin flickvän med basebollträ och skohorn över hela kroppen vilket resulterade i bland annat elva frakturer. Mohammad ska ha rättfärdigat tortyren med att flickvännen ville göra slut och att han undersökte om hon varit otrogen. Tingsrätten mildrar brottsrubriceringen eftersom kvinnan inte fått livshotande eller bestående kroppsskador.

Det var den 13 augusti i år som polis och ambulans mottog larm om en svårt skadad kvinna i en lägenhet på Finlandsgatan i Malmö.

LÄS ÄVEN: Ahmad misshandlade flickvännen – fimpade cigaretter i hennes ansikte

Den skadade kvinnan, som är 25 år gammal och har ett svenskklingande namn, hade då legat skadad i bostaden i ett dygn efter att ha utsatts för en misshandel som pågått i över en timme där pojkvännen tvingat henne att erkänna otrohet trots att hon inte ska ha träffat någon.

Polisen påträffade flera blodfläckar i lägenheten. Foto: Polisen

Torterades med basebollträ och skohorn

Efter att kvinnan erkänt upphörde Mohammad med misshandeln men trots allvarliga skador var det inte tal om att få ringa efter ambulans.

Det framgår av polisutredningen att Mohammad, som har invandrarbakgrund från Libanon, har matat slagen mot kvinnans kropp med både basebollträ och skohorn.

Mohammad: ”Måste ha förtjänat det”

I samband med att polisen anlände till lägenheten gav sig Mohammad ut för att rentvå sig själv genom att påstå för polispatrullen att han påträffat kvinnan sargad.

Men Mohammad säger något som får patrullen att reagera. Han menar att kvinnan ”måste ha förtjänat det”. Några följdfrågor på det uttalandet ville han dock inte besvara.

Utpressade kvinnan på svar

Kvinnan påträffades i sängen och ville inledningsvis inte prata med varken polisen eller räddningstjänsten om vad som hade inträffat. Istället ska hon ha sagt att hon ”förtjänat detta”.

Efter att kvinnan förts med ambulans till sjukhus och vårdats för sina skador berättar hon till slut vad Mohammad utsatte henne för i lägenheten. Enligt kvinnan ska paret ha samtalat om att separera vilket Mohammad inte kunde acceptera.

Han blev extremt arg och började istället anklaga kvinnan för otrohet. Sedan pressade Mohammed henne att erkänna otrohet medan han utsatte henne för våld. Vid sidan om basebollträ och skohorn ska han även ha slitit kvinnan i håret, slagit och stampat på henne.

Mohammad Ahmed Iskandar. Foto: Polisen

Elva frakturer över kroppen

Den nästföljande dagen när kvinnan fördes till sjukhus konstaterade läkare att hon hade elva frakturer över kroppen däribland revben och händer.

Tingsrätten mildrade rubricering

Mohammad har förnekat brott och hävdar att det är någon annan som utsatt henne för våld. Men vem det är vill han inte svara på och spekulerar för polisen i att hon är utsatt för hot.

I ett brev från häktescellen avslöjar Mohammed sig själv när han uttrycker ånger och ber om förlåtelse. Mohammed har bland annat skrivit att han blev ”panikslagen”, ”tappade all kontroll” och utsatte flickvännen för något vidrigt när hon ska ha berättat att hon dolt saker under deras förhållande.

Förutom flickvännens detaljerade berättelse från skräckupplevelsen, finns vittnesuppgifter från anhöriga, grannar som hörde misshandeln och polispatrullen som anlände till lägenheten.

På onsdagen meddelade Malmö tingsrätt att Mohammads tortyr av flickvännen inte är att betrakta som synnerligen grov utan istället grov misshandel. Detta motiverar rätten med att flickvännen inte fick några livshotande eller bestående kroppsskador.

Vidare frias Mohammad för tre andra fall av misshandel men fälls för ett ringa narkotikabrott. Rätten anser att Mohammad, som sedan tidigare är dömd för flera narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri, ska straffas med fängelse i fyra år

Enligt gällande praxis kommer Mohammad att släppas fri efter att han avtjänat två tredjedelar av straffet. Han ska även betala 89 800 kronor i skadestånd till kvinnan.

LÄS ÄVEN: Migranten Omar trasade sönder och skulle bränna upp Josefin – kan inte utvisas

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.