craig

Faksimil Fox

Utrikes

Mor och dotter styckade och grillade mormor

Publicerad 6/10/2023
Annons

En kvinna och hennes dotter från den amerikanska delstaten Maryland åtalas för att ha styckat familjens matriark med en motorsåg och sedan grillat kroppsdelarna för att bli av med dem. Skälet till den makabra handlingen ska enligt polisen vara ett slagsmål om ett kreditkort.

71-åriga Margaret Craig hade varit död i mer än en vecka när polisen i förra veckan gjorde den bisarra upptäckten vid familjens hem i samband med att man utförde en kontroll.

När polispatrullen gick ner i källaren kände de omedelbart lukten. En förundersökning utförd av morddetektiver har fastställt att kvinnans dotter, 44-åriga Candace Craig, ska ha mördat sin mamma den 23 maj. Dagen därpå ska hennes 19-åriga dotter, Salia Hardy, ha hjälpt henne att göra sig av med sin mormors kropp.

I källaren ”observerade de blod och vävnad på golvet nära tre vita plastpåsar” och polisen sa att de också hittade ”det som verkade vara hjärnmaterial” i en av påsarna samt lade märke till en kniv på golvet som senare försvann. Ytterligare skärinstrument, locket till en motorsåg, rengöringsmaterial och blodstänk påträffades i källaren som stank av förruttnelse.

Bråk om kreditkort

När Salia Hardy intervjuades av detektiver ska hon ha berättat för dem att hennes mormor hade anklagat Candace för kreditkortsbedrägeri och hotat att polisanmäla henne.

De två kvinnorna började bråka och det hela eskalerade till en fysisk attack som resulterade i Margarets död. Dagen efter upptäckte Hardy sin mormors kropp nedstoppad i en blå plastbehållare i hennes sovrum och ska ha hjälpt sin mamma att bli av med den.

– Efter det styckade [Candace Craig] och hennes dotter kroppen, med hjälp av en motorsåg tror jag, och försökte sedan göra sig av med kroppsdelarna med eld på en grill och i en brasa, säger biträdande statsåklagare Jessica Garth.

DNA-test

När polisen kom tio dagar senare hade de ruttnande kvarlevorna stympats till oigenkännlighet, men åklagare sa att de är övertygade om att DNA-testning kommer att bekräfta att kroppsdelarna som hittades på brottsplatsen tillhörde mormodern.

Candace Craig har nu åtalats för första och andra gradens mord. Dottern åtalas för medhjälp.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
824Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons