En 20-årig man sköts ihjäl strax innan klockan tre i natt i nordvästra Stockholmsförorten Kista i anslutning till de ”utsatta områdena” Rinkeby, Tensta och Husby. Mördaren är ännu på fri fot. Ett flertal personer uppges ha bevittnat skjutningen.

Larmet kom till polisen vid 02:43 natten till söndag. En man i 20-årsåldern hade träffats av ett flertal skott, avlossade i ett bostadskvarter Kista. Skjutningen skedde inför ett flertal vittnen.

Polisen utesluter inte att det kan handla om gängkriminalitet. Enligt Expressen är offret nära anhörig till en person som står åtalad i det stora Vårbymålet.

– Man har gjort någon form av konfrontation med målsäganden och skjutit honom utomhus och därefter lämnat området, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, skriver SVT.

Polisen har under natten hört vittnen och kommer även gå igenom ett antal filmupptagningar från mordet, då det inträffade i ett område med övervakningskameror.

LÄS ÄVEN: Encro-chattar: Kriminellas BOMBFABRIK fångad på bilder

Polisen har ingen misstänkt

– Det är ett omfattande material att gå igenom, uppger Österling.

Området är idag avspärrat, polis söker igenom området med hund och kriminaltekniker analyserar eventuella fynd i jakt på ledtrådar. Ingen är gripen för mordet, polisen uppges inte heller ha någon misstänkt. Mannens anhöriga har underrättats, skriver polisen.

Den nära anhörige till offret är en av det 30-tal personer från det kriminella Vårbynätverket står åtalade för ett stort antal grova brott, bland annat mord, kidnappning, sprängdåd samt grova vapen- och narkotikabrott.