kelvin-mord-feat

Bild: Polisen / James Hellman.

Inrikes

Mördade höggravida sambon med 50 knivhugg – döms till livstid

Publicerad 6/23/2022
Annons

I oktober förra året Carine var 27 år gammal och barnet i hennes mage 8 månader. Ingen av dem skulle bli äldre. Det såg sambon, 31-årige Kelvin Osagie, till genom att brutalt mörda Carine med över 50 knivhugg, varav några också trängde genom livmodern och in i det ofödda barnet. Han tillfogade också Carine ett 20-tal andra misshandelsskador.

Traumatiserade vittnen till dådet i lägenheten i Vänersborg blev paret andra två barn i förskoleåldern. Motivet till dådet var att Carine ville lämna Kelvin. Han var också orolig för att hon i samband med det skulle polisanmäla honom för vad han tidigare utsatt henne för i förhållandet. Hon skulle därför tystas för gott.

Kelvin spelade in mordet med sin mobil och flydde sedan från bostaden. Det tog dock inte polisen lång tid att rikta misstankarna mot honom och han kunde tämligen snabbt gripas. Han åtalades för och fälls nu för mord och grovt barnfridsbrott i två fall, det senare för att ha begått mordet inför de två andra barnen.

Döms till livstids fängelse

Ett åtta månader gammalt barn i magen har inga problem att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt eller tas ut med kejsarsnitt. I Sverige har ofödda barn i motsats till flera andra länder dock ingen status som rättssubjekt och därför kan Kelvin inte fällas för att också ha mördat barnet.

Domen i Vänersborgs tingsrätt landar ändå på livstids fängelse. Han döms även till utvisning. Enligt tingsrätten finns inga förmildrande omständigheter som motiverar en mildare påföljd än så.

Hade väska packad för att lämna, men hann inte

Vid brottsplatsundersökningen anträffades en väska med barnkläder och annat som indikerar att Carine tänkt lämna Kelvin och det destruktiva förhållandet samma dag. Det har också framkommit att hon den dagen bokat tid hos mödravårdscentralen och av en väninna uppmanats att berätta vid besöket vad som försiggick i förhållandet.

Carine hann dock inte iväg innan hon brutalt mördades av Kelvin. Av den inspelning han gjort med mobilen av mordet att han tycks ha känt till Carines inbokade besök hos barnmorskan och varit orolig för vad som skulle framkomma där.

Spelade in mordet med mobilen

Det har varit till stor hjälp för åklagaren och domstolen att Kelvin haft för vana att spela in sina samtal med mobilen, inte bara de han hade i telefon utan också med sambon i hemmet. Kelvin har hävdat att han tillfogade Carine de 50 knivhuggen och 20 andra skadorna i självförsvar. Inspelningarna säger något annat.

Under det sista samtalet hörs Kelvin säga åt Carine att tiga om deras förhållande för barnmorskan, men väljer sedan att för säkerhets skull i stället mörda henne. Det sista man hör från Carine innan hon mördas är hur hon upprepade gånger ber för sitt liv.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
443Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons