Den 13 juli 2017 utbröt ett bråk mellan Seburan Ramizi och hans hustru Dzemilje. Bråket leder till att Seburan attackerar hustrun med kniv och hugger henne upprepade gånger. Mördaren hade utvisats från Sverige hela nio gånger men varje gång lyckats ta sig tillbaka.

Tillsammans hade paret fem barn som i och med mordet miste både sin mor och far. I ett reportage i Expressen berättar tre av barnen om sina upplevelser kring föräldrarna.

Bråket i juli 2017 var inte det första. Mamman hade själv sagt att någon dag kommer makens våldsamhet att sluta med att han mördar henne.

Dagen efter mordet får fadern kontakt med sina barn från sitt gömställe och han dyker senare samma dag upp utanför lägenheten. I samband med mötet ringer han till polisen och uppger att han avser överlämna sig själv. I väntan på att de ska anlända sätter han sig på en bänk där han en stund senare tar livet av sig.

Trots vad fadern gjorde fick han sin sista önskan uppfylld.

– Det sista han sa till mig var ”jag vill att du begraver mig bredvid din mamma”. Och så blev det. Jag kände inte att jag kunde neka hans sista önskan, säger den äldste sonen.

Paret kom till Sverige vid millennieskiftet. Under resan genom Europa dömdes fadern till fängelse i Tyskland, dit han sedan utvisades från Sverige.

Nästa gång blev 2001 då han utvisades för grov stöld. Efter att ha återvänt trots förbud mot detta för att begå nya brott utvisades han på livstid, men inte heller det hjälpte. Totalt nio gånger utvisades han till det forna Jugoslavien.

Bara tre veckor innan mordet utvisades han sista gången men återvände omedelbart.