En morddömd fånge skadade knäet i samband med att han spelade fotboll på Kumlaanstalten. Nu får han över 60 000 kronor i skattefri ersättning av staten. Han sitter inne för ett mord i Borås år 2013.

Det var för hela fyra år sedan som den 39-åriga mannen skadade sig under en fotbollsmatch på Kumlaanstalten. Han vred knäet som orsakade en  permanent knäskada.

”Än i dag har jag problem med knät och kan inte sträcka ut den helt. För tillfället går jag på tung medicinering och väntar på andra röntgen.” skrev  fången i hans anmälan till Försäkringskassan.

14 år för mord

Nyss beslutade Kammarkollegiet att han ska få ersättning för skadan – 60 000 kronor. Detta eftersom han omfattas av det statliga personskadeskyddet medan han är på anstalten. Dessutom kan den ersättningen komma att utökas om han återgår till arbetslivet.

Jämförelsevis fick Stefan, pappa till mördade Ebba Åkerlund, 11, som kördes ihjäl av Rakhmat Akilov på Drottninggatan, också 60 000 kronor i skadestånd.

Den 39-åriga fången dömdes till 14 års fängelse för mord efter att ha slagit ihjäl en man i ett parkeringsgarage i Borås 2013. Han sitter numera på den öppna anstalten Rödjan utanför Mariestad.

authorimage