Arkivbild.

Arkivbild.

Inrikes

Mordförsök i Kalmar – två män anhållna

Publicerad 2/10/2020
Annons

På lördagskvällen hittades en skadad man i en bostad i Kalmar efter att ha utsatts för ett mordförsök. Nu har polisen anhållit två misstänkta gärningsmän.

Strax före klockan 19 på lördagskvällen larmades polisen till en bostad i Kalmar, rapporterar SVT. I bostaden hittades en man som skadats av någon typ av tillhygge. Mannen fick föras med ambulans till sjukhus. På söndagen vårdades han fortfarande för sina skador.

Två män anhållna

Under natten mellan lördagen och söndagen kunde polisen gripa och anhålla två män i 20-25-årsåldern. Båda männen är skäligen misstänkta för försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden.

– De och den skadade är inte obekanta. Men jag vill inte gå in på hur de känner varandra, säger Christer Karlsson, jourhavande förundersökningsledare i Kalmar, till SVT.

Det framgår inte om de inblandade är kända av polisen sedan tidigare eller vilket motiv som kan tänkas ligga bakom mordförsöket.

Polisen har säkrat spår

På lördagskvällen spärrade polisen av bostaden där den skadade mannen hittades. Där utfördes sedan en teknisk undersökning.

– Vi har säkrat en del spår, mer jag vill inte säga mer om vad det rör sig om, säger Christer Karlsson. Han vill inte heller berätta vilken typ av vapen som tros ha använts vid mordförsöket.

Under lördagskvällen gjorde polisen även fordonskontroller och samtalade med vittnen som enligt polisen kommit med en del uppgifter.

Under söndagsförmiddagen tilldelades de två åtalade männen försvarare för att kunna förhöras. Även brottsoffret skulle höras igen, uppger polisen.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
576Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons