En kvinna i 40-års åldern och en ettårig flicka vårdas på sjukhus efter att ha stuckits med en kniv eller annat vasst föremål. En man greps igår kväll och är nu anhållen, skäligen misstänkt för mordförsök.

Ett flertal polispatruller anlände strax innan klockan 18:00 på lördagskvällen till det av polisen som ”utsatt område” klassade Bellevuegården i Malmö. Detta efter larm om ett misstänkt grovt brott.

Två personer hittades skadade på platsen; en 40-årig kvinna och en ettårig flicka – båda två med stickskador. De fördes omedelbart till sjukhus med ambulans.

Polisens tekniker spärrade av ett större område och sökandet efter en misstänkt gärningsman påbörjades. Nära midnatt var teknikerna klara med den kriminaltekniska undersökningen och avspärrningarna hävdes.

– Kvinnan har livshotande skador. Barnet är mindre allvarligt skadad enligt de mycket initiala uppgifterna, säger Timmy Jeppsson, inre befäl vid polisen, till Sydsvenskan.

Polisen har lyckats gripa en man, skäligen misstänkt för dådet. Mannen greps på en annan plats och anhölls efter förhör. Ärendet leds nu av jouråklagaren och ytterliga förhör med den misstänkte kommer ske under söndagen.

Känner varandra sedan tidigare

– Han är skäligen misstänkt för mordförsök i två fall, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i Region Syd, till Expressen.

Polisen larmades av en släkting, uppger Aftonbladet, som även skriver att den anhållne mannen och den skadade kvinnan känner varandra sedan tidigare.

Kvinnans skadeläge uppges vara fortsatt allvarligt under söndagsförmiddagen. Närmare omständigheter är i nuläget oklara, meddelar polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Bellevuegården var bland de sista områdena som byggdes under miljonprogramseran och har under de senaste två åren drabbats av ett antal bilbränder och explosioner samt åtminstone en skjutning med dödlig utgång.