Justitieminister Morgan Johanssons (S) tidigare sambo Anna Trulsson kandiderar i höstens val för Sverigedemokraterna i Lund. Partiets gruppledare i kommunen, Victoria Tiblom, är glad över att den tidigare socialdemokraten nu företräder SD.
– Hon är varmt välkommen, säger Tiblom till Samnytt.

Socionomen Anna Trulsson i Lund var tidigare aktiv i och har kandiderat för Socialdemokraterna. Hon är justitieminister Morgan Johanssons tidigare sambo, och har tre barn tillsammans med honom.

Inför höstens val har Trulsson emellertid bytt parti och kandiderar numera för Sverigedemokraterna.

Gick med innan pandemin

Victoria Tiblom är Sverigedemokraternas gruppledare i Lund. Hon gläds över att Trulsson numera representerar SD.

– Hon har varit hos oss i över två år. Hon gick med innan pandemin, berättar Tiblom för Samnytt.

Victoria Tiblom. Foto: SD

– Direkt när hon kom till oss berättade hon att hon hade tre barn med Morgan Johansson, att hon tidigare varit aktiv socialdemokrat, men att hon bytt sida. Och jag sade: ”Varmt välkommen till oss, vad roligt!”

– Hon har sagt att vi för den bästa politiken för Sverige. Hade hon tyckt att Socialdemokraterna för den bästa politiken för Sverige, då hade hon varit fortsatt engagerad för Socialdemokraterna.

Plats elva

Anna Trulsson har redan provat på livet som SD-politiker. Förra sommaren satt hon några månader i vård- och omsorgsnämnden för partiet.

– Det var någon som flyttade, och då dök det upp en plats i vård- och omsorgsnämnden, förklarar gruppledaren.

Inför höstens kommunval står Anna Trulsson på plats elva på valsedeln, vilket kan ge henne en ersättarplats i kommunfullmäktige. Enligt Tiblom är Trulsson inte minst intresserad av en nämndplats.

– Vi har fullt förtroende för Anna, och är väldigt glada för att hon är med i vår förening, säger Victoria Tiblom.