Med hänvisning till att Halmstad har stora problem med segregation gjorde Sverigedemokraterna gemensam sak med Moderaterna och Socialdemokraterna och röstade nej. Endast Centerpartiet röstade ja.

Efter mötet i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts möte på tisdagen stod det klart att det inte blir någon moské på Fyllinge i Halmstad. Platsen anses olämplig.

– Det här beror på att vi har stora problem med segregationen i Halmstad och ska vi någonsin få bukt med den situationen så måste vi ta det i beaktning i varje beslut vi tar, inte minst med var vi placerar religiösa samlingslokaler, säger oppositionsrådet Stefan Pålsson (S), andre vice ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, till SVT Nyheter.

– Det är historisk mark, ska man försöka motarbeta segregationen kan man inte bygga den här typen av byggnad på den här marken, det motverkar alla integrationsprojekt, säger Fabio Ishaq (SD).

Utskottet ska ha haft ett yrkande om att titta på en annan mer lämpad plats ur integrationssynpunkt, vilket dock ska ha röstats ned.

Enligt Ishaq är det inte kommunens uppgift att söka platser till föreningar eller verksamheter.