MR-vecka på gymnasium med Pridedag väcker känslor bland elever och föräldrar

11 Shares

I förra veckan genomförde Hersby gymnasium på Lidingö en så kallad MR-vecka för mänskliga rättigheter och mot diskriminering. Aktiviteterna under veckan, som även inkluderade hbtq-frågor, var obligatoriska för eleverna.

Hersby gymnasium har arbetat kring temat under hela läsåret och då veckan inleddes hade man hissat Prideflaggor vid skolan. På måndagen hade man panelsamtal om hbtq-frågor och på tisdagen fick man besök av terrordömde journalisten Martin Schibbye som talade om ”yttrandefrihet, frihet och ofrihet” samt sin tid i etiopiskt fängelse.

På skolan delades också knappar med transsymbolen ut vilken man uppmanar eleverna att bära ”för en god sak”.

På onsdagen föreläste organisationen Nema Problema om integration och på torsdagen invigdes kuben som ingår i Raoul Wallenberg Academys program ”Kuben – Varje människa kan göra skillnad”, bestående av 30 stora svarta kuber i stål där varje kub representerar en av de 30 mänskliga rättigheterna.

Många elever och föräldrar har reagerat men få vågar säga något på grund av rädsla för repressalier, uppger en källa för Samhällsnytt.

11 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.