MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz kommenterar uppståndelsen.

MSB raderar kritiserad övningsfilm – inte meningen den skulle ses av andra

Efter omfattande kritik har MSB raderat den övningsfilm från sitt YouTube-konto där bland annat Sverigedemokraterna beskrivs som ett hot mot Sverige och jämförs med nazister. På sin webbplats kommenterar skydds- och försvarsberedskapsmyndigheten den negativa publicitet man fått och varför man valt att plocka bort filmen.

I kommentaren skriver vikarierande generaldirektör Nils Svartz:

– Vi hade inte sett att det kunde tolkas på det sätt som nu skett och det var inte vår avsikt att det skulle tolkas så. MSB är en myndighet som står för objektivitet och tar inte politisk ställning.

LÄS MER: Åkesson utmålas som ett hot mot Sverige i skydds- och beredskapsmyndighetens film

Som skäl till att filmen raderats uppger man att det inte var meningen att någon utomstående skulle se vad övningsdeltagarna i SAMÖ 2018 får lära sig under kursdagarna. Man hävdar också att man inte förstått att filmen kunde ”missuppfattas” och ”tolkas” på det sätt som nu skett, en omständighet som man skyller på hur filmsekvenserna klippts ihop.

Filmen har efter att MSB raderat den lagts upp av andra och kan för närvarande ses bland annat HÄR.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.