En äldre man i nordvästra Skåne har tvingats gå med avsliten hälsena i hela två månader. Detta eftersom läkare missbedömde skadan och ansåg att sjukgymnast var tillräcklig vård.

Det var i somras som en 82-årig man hemmahörande i Helsingborg ramlade på ett parasoll och skadade vaden. När han sökte sig till ett sjukhus för vård mottog han beskedet att det inte handlade om en fraktur utan en muskelbristning, rapporterar Lokaltidningen.

LÄS ÄVEN: Läkare nonchalerade och skickade hem äldre dement med benbrott – tvingades amputera

Tre dagar senare började mannen besöka en sjukgymnast men trots vård var smärtan ihållande. Efter två månader utan förbättring sökte sig mannen till en annan sjukgymnast och denne misstänkte att det rörde sig om en avsliten hälsena.

Riskerar bestående skada

När mannen återvände till sjukhuset för att trycka på den nya sjukgymnastens bedömning visade det sig vara korrekt att hälsenan var avsliten.

Det framgår av en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att läkarna hänvisar till att det inte är lämpligt att operera skadan eftersom mannen har flera olika sjukdomar. Därför riskerar mannen nu en bestående skada.

LÄS ÄVEN: IVO anmäler läkare i Malmö – kan inte kommunicera på svenska