En muslimsk författare bosatt i Sverige lyftes nyligen fram i den arabiska nyhetskanalen Al-Jazeera där han skickade ut en uppmaning till muslimer i landet. Han framförde att muslimer utgör över tio procent av Sveriges befolkning och måste förstå vikten av att engagera sig politiskt för då kunna ändra lagar och förbjuda koranbränning.

Det var den 6 juli, kort efter efter koranbränningen utanför Stockholms moské, som Othman Othman medverkade i ett program på Al-Jazeera där han delade med sig av vad muslimeri Sverige bör göra. Det rapporterar Middle East Media Research Institute (MEMRI).

LÄS ÄVEN: S-politiker på Hamas-konferensen: ”Engagera er politiskt i Sverige”

Othman Othman framförde att enda sättet för muslimer att få ett stopp på koranbränningar är att engagera sig politiskt och ändra de grundlagsfästa medborgerliga fri- och rättigheterna i Sverige.

Han pekar särskilt ut svensk yttrandefrihet som används för att kränka ”muslimer, koranen och profeten Muhammed”.

LÄS ÄVEN: S-politiker på Hamas-konferensen: ”Engagera er politiskt i Sverige”

Othman Othman ser det som fullt möjligt att åstadkomma lagändringar eftersom muslimer idag utgör över tio procent av befolkningen i Sverige. Därför påminner han muslimer att de måste måste bli en del av det politiska i landet.

LÄS ÄVEN: Forskaren: Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer

Se inslaget nedan:


LÄS ÄVEN: Säpo varnar för ny extremism: Alternativmedia – sprider konspirationsteorier att samhället är i förfall