slottsskogen massbön

Faksimil Twitter

Inrikes

Muslimer tog över Slottsskogen för massbön

Publicerad 6/29/2023
Annons

På onsdagen samlades tusentals muslimer i en av Göteborgs största, äldsta och populära parker för att fira eid al-adha, högtiden som avslutar ramadan.

Vanligtvis är Slottsskogen en plats där nationaldagen, midsommar och valborg firas, ”och nu kan eventuellt en ny tradition läggas till i listan” rapporterar Göteborgs-Posten som också utropar att händelsen var ”historisk”.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimer tar över Malmö-parken

Massbönen arrangerades av Frölunda multikulturella förening och Göteborgs moské, och man understryker vikten av att fira just i Slottsskogen.

– Jag skulle vilja säga att den här utomhusbiten betyder mycket för både muslimer och icke-muslimer som samlades tillsammans. Den här dagen kunde vi visa upp kulturskillnader i Göteborg för hela världen, säger Mohammad Aurangojeb, ordförande för Frölunda multikulturella förening.

– Det gick jättebra. Det var fint väder och folk var glada. Det var historiskt och det kom tusentals människor, säger Faraj Semmo, vd på Göteborgs moské.

Flera tusen

Vid förra eid-firandet i april besökte upp mot 15 000 personer Göteborgs moské och man uppskattar antalet i Slottsskogen till flera tusen.

– Vi vill gärna fortsätta att vara utomhus varje år och visa hela världen vilken stor frihet vi har i Göteborg, säger Mohammad Aurangojeb.

LÄS ÄVEN: Folkkär park islamiseras – massböner med högtalarutrop

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons