En muslimsk ledare knuten till en terrororganisation i Syrien trampar i ett videoklipp på den svenska och norska flaggan för att sedan bränna upp dessa med hänvisning till att ”Allah är världens herre”. Det sker som en reaktion på den uppmärksammade koranbränningen i Malmö. I kommentarsfält hyllas flaggskändningen av muslimer som menar att flaggorna nu måste brinna i varje islamiskt och arabiskt land.

Det var i slutet av augusti som det danska islamkritiska partiet Stram Kurs besökte Malmö för att demonstrera mot islam som man menar inte går att integrera i civiliserade länder. Vid besöket brändes ett exemplar av muslimernas heliga bok Koranen i Rosengård och ’koranfotboll’ sparkades på Stortorget med ytterligare ett exemplar. Samhällsnytt kunde exklusivt visa båda händelserna som sedan resulterade i våldsamma upplopp på stadens gator i vilka flera poliser skadades av kastade stenar.

LÄS ÄVEN: Här brinner Koranen i Rosengård – Rasmus Paludans parti trotsar indraget tillstånd

”Kriminellt att elda Koranen”

I videoklippet som uppges vara inspelat i den syriska staden Idlib håller den muslimske mannen en Koran i handen medan han trampar på den svenska och norska flaggan med hänvisning till att båda länderna i närtid har haft islamkritiska demonstrationer. Mannen säger bland annat att det är kriminellt att elda Koranen och kallar personerna som gjorde det för ”brottslingar”. Vidare slår mannen fast att Allah är ”världarnas herre”.

Nedan följer videoklippet:

https://www.youtube.com/watch?v=eWH7Jgnq3VY

Terrorledare kopplas till Al-Qaida

I kommentarsfältet nämns flera gånger vad som uppges vara den muslimske predikantens namn. En sökning på namnet, Sheikh Abu al-Abd Ashidaa, visar att det rör sig om en person från den syriska staden Aleppo. Han är tidigare befälhavare i den militanta grupperingen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) som är en förgrening av terroristgruppen Al-Nusra.

Gruppen HTS är också stämplad som terroristorganisation av USA, Storbritannien, Kanada, Ryssland och Turkiet för kopplingar till al-Qaidas nätverk i Syrien. Sheikh Abu al-Abd Ashidaa är vid sidan om sin opinionsbildning på YouTube engagerad i en ny gruppering med namnet ’al-Jihad Coordination’.Sheikh Abu al-Abd Ashidaa med automatvapen. Foto: Faksimil YouTube

Flaggor ska brännas i varje islamiskt och arabiskt land

En person som gläds åt videomeddelandet är Mohamadd Asfr som menar att Allah ska belöna Sheikh Abu al-Abd Ashidaa, vidare ska islam och muslimer få sin seger. Fram till dess uppmanar han att svenska flaggan måste brännas i alla muslimska och arabiska länder.

Må Gud välsigna er. Må Allah få islam och muslimer att segra Vi måste bränna deras flaggor i alla muslimska och arabiska länder.

När en arabisk nyhetssida uppmärksammade videoklippet var det många fler som engagerade sig i debatten. Nedan följer ett axplock av kommentarer där några menar att det inte räcker med att bränna flaggor utan vill se hela länder nedbrända, däribland Sverige.Muslimskt land utövade påtryckning mot Sverige

I förra veckan uppmärksammades det att koranbränningen i Rosengård inte heller var till belåtenhet i Indonesien. Nadjamuddin Ramly är vice generalsekreterare för Indonesian Ulema Council, landets högsta religiösa auktoritet, instiftat av regeringen 1975. Han meddelade att ”muslimer i Indonesien fördömer dessa barbariska handlingar”.

Det följdes upp med att Indonesiens utrikesminister Retno Marsudi kallade till sig Sveriges ambassadör Marina Berg för att protestera mot de grundlagsskyddade rättigheterna i Sverige. Statsminister Stefan Löfven (S) gav sig kort därefter in i debatten om islamkritik och koranbränning. Han slog fast att sådan typ av yttrandefrihet inte behövs i vårt land och att regeringen ska manifestera mot islamofobi.

LÄS ÄVEN: Indonesien utövade påtryckning mot Sverige efter koranbränning

authorimage