Ilhan Omar, Ledamot av USA:s representanthus från Minnesotas 5:e distrikt. Foto: Fibonacci Blue

Utrikes

Muslimsk kongressledamot anser att kristna ska bannlysas från USA:s militär

Publicerad 11/22/2020
Annons

Ilhan Omar, den muslimska ledamoten för Minnesotas 5:e distrikt i USA:s representanthus, anser att kristna bör hindras från att arbeta som militärer.

Det hela började med att Raphael Warnock, en pastor från Georgia som kandiderar för senaten för Demokraterna, i ett filmat tal sa att: ”Du kan inte tjäna Gud och militären samtidigt”, något som Floridas senator Marco Rubio snappade upp och lade ut i sociala medier. Rubio kommenterar videon med att ”detta och ännu galnare saker anser radikalisterna som styr Demokraterna”.

SE ÄVEN: Norströms USA-hörna: ”Joe Biden kommer misslyckas att förena landet”

Den muslimska senatorn citerar Bibeln

Den muslimske Omar ryckte genast ut till försvar av Warnock genom att citera Bibeln, närmare bestämt Matteus 6:24 som lyder ”Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon”.

Vidare skriver Omar att ”Republikanernas lögner och smutskastning har inga gränser, detta är skamligt och vanärande”.

Nu appliceras samma resonemang på Omar, vilken makt hon själv sätter högst, sin guds eller det amerikanska folkets. PJ Media skriver att: ”Detta är ännu en indikation på var Ilhan Omars lojalitet verkligen ligger, för om hennes ord följdes och kristna tvingades ut ur militären, skulle våra väpnade styrkor och landet som helhet försvagas drastiskt”.

”All ekonomisk skillnad mellan svarta och vita är resultatet av förtryck”

I juli väckte Omar uppmärksamhet när hon i ett tal krävde nedmontering av USA:s ekonomiska och politiska system i syfte att utrota förtryck. Hon insisterade på att alla ekonomiska skillnader mellan svarta och vita är resultatet av förtryck och uppmanade sina väljare att ”riva ner förtryckarsystemen” i olika sektorer av det amerikanska samhället.

– Vi kämpar inte bara för att riva ner förtrycket i det straffrättsliga systemet, vi kämpar för att riva ner det systematiska förtrycket som finns i bostadspolitiken, i utbildning, inom hälso- och sjukvård, i sysselsättning, i luften vi andas”, sa Omar.

Den slöjbärande Omar har tidigare avslöjats nå sin höga post genom så kallad klanröstning, något som Samnytt tidigare rapporterat om.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
808Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons