fulani-terrorist-7363

Beväpnad muslimsk Fulani-terrorist.

Utrikes

Muslimsk terrorattack mot kyrka i Nigeria – minst 19 personer döda

Publicerad 4/25/2018
Annons

På tisdagen utfördes ännu ett terrordåd mot kristna i Nigiera. Beväpnade män som tros tillhöra det muslimska herdefolket Fulani gick till angrepp mot en kyrka i provinsen Benue där en gudstjänst pågick. Minst 19 personer, däribland två präster, uppges ha dödats vid attacken.

Terroristerna uppges även ha satt eld på fler än 50 bostäder i byn. Enligt uppgift ska ytterligare 10 personer ha dödats i en liknande attack några dagar tidigare.

Hundratals människor har bara under 2018 dödats i liknande attacker mot kristna bönder i landet, begångna av den muslimska herdebefolkningen. Det islamrelaterade kristendomshatet underblåses av att det finns en konflikt om huruvida markområden ska användas för odling eller betesmark.

I landet genomför också sedan länge den muslimska terrorgruppen Boko Haram regelbundna blodiga attacker, inte sällan specifikt riktade mot kristna. Det som sker mot de kristna i den islamdominerade världen beskrivs av personer med insyn som pogromer och folkmord.

Kritik har riktats mot kristna församlingar och statskyrkor i väst, inte minst i Sverige, om att vända sina trosfränder i tredje världen ryggen och tiga om vad som pågår. Detta för att inte störa det interreligiösa arbete man här bedriver tillsammans med muslimska organisationer och ledare i syfte att integrera den muslimska tron som en del i det mångkulturella samhällsbygget.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
816Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons