Kata’ib Al-’Iman Foundation, en kanal på Telegram knuten till al-Qaida, uppmanar muslimer i Sverige att kräva hämnd för koranbränningarna. Detta anser man ska göras genom att halshugga Salwan Momika, irakiern som stått bakom många av den senaste tidens koranbränningar, och begå en massaker mot svenskar och svensk polis.

Uppmaningarna och hoten framförs enligt Memri i en sex minuter lång video. Man hävdar att ”alla dessa har samma intresse – att förstöra islam och släcka Allahs Allsmäktiges ljus”.

LÄS ÄVEN: Al-Qaida uppmanar muslimer i Sverige: ”Skyldighet att halshugga otrogna”

Vidare:

Vet, min muslimske bror, du som bor i Sverige, att Salwans aktion inte var den första och inte kommer att bli den sista, om du inte sätter stopp för det genom att döda honom. Vet också att den svenska polisens blod är ett rättvist mål att attackera, precis som att dricka vatten. Så utgjut deras blod, döda deras soldater, slå mot deras ekonomi var de än är. Underskatta inte vikten av att döda dem och bekämpa dem.

Den som mördar Salwan Momika uppmanas att sedan ta sig till en polisstation och utföra en massaker.

Låt ditt mål vara martyrskap och spridning av fasa i de otrognas och hycklarnas hjärtan.

Slutet av videon ägnas åt hyllningar av terrorister som bröderna Saïd och Cherif Kouachi, som utförde terrorattentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo 2015, och Abdoullakh Abouyezidovich Anzorov, som halshögg den franske historieläraren Samuel Paty 2020.

Memri

LÄS ÄVEN: Al-Qaidas krigsförklaring: Attackera Sveriges kung, diplomater och ambassader