Efter Rasmus Paludans turné i Sverige där hans parti Stram Kurs bränt exemplar av Koranen på olika platser i Sverige berättar nu en imam i Rinkeby att femton muslimska församlingar vill ändra Sveriges lagar för att förbjuda ”hån” mot religioner. Det ska inkludera att bränna ”heliga skrifter”.

En imam som DN pratat med vill att muslimerna använder sin växande demografiska makt för att ändra grundläggande värderingar och förutsättningar i Sverige.

– Vi vill inte att det ska vara lagligt i Sverige att bränna heliga skrifter som Koranen, Bibeln och de judiska skrifterna och att det samtidigt ska bli förbjudet att håna de olika religionerna, säger Hussein Farah Warsame till DN.

LÄS MER: EXKLUSIV VIDEO: Här brinner Koranen i Rosengård – Rasmus Paludans parti trotsar indraget tillstånd

Trodde det var olagligt

En restaurangägare berättar även för DN att ”90 procent” av alla som bor i Rinkeby inte känner till svensk lag eller kultur utan tror att det är olagligt att bränna Koranen här.

En annan kvinna menar att Sverige är ”deras land” och att danskarna från Stram Kurs inte ska störa:

– Ingen kan kränka mitt område eller min butik. Jag säger till dem att gå härifrån. De ska inte kränka oss och störa vårt land. Det räcker att de gör det hemma i Danmark, sa hon. till DN.

Vill hjälpa Sverige

Rasmus Paludan intervjuades av Samhällsnytt om han och hans partis aktioner i Sverige. På frågan varför de göra sina aktioner i Sverige svarade han att det är för att hjälpa oss mot islamiseringen.

– Målsättningen är att stoppa islamiseringen av Sverige. Att dra tillbaka islamiseringen så att den når en nivå som den var på 1960-talet ungefär. Det bör vara ungefär en miljon människor som reser hem till de muslimska länderna där de hör hemma eller konverterar till något annat än islam. Det är klart att det är målet.

LÄS MER: INTERVJU: Paludan lurade polisen och brände flera koraner – ”Vi fortsätter till islam inte finns i Sverige”

authorimage