I sociala medier cirkulerar ett videoklipp som visar ett antal palestinska kvinnor uttrycka hur de vill tillfredsställa Allah. Flera av dem uppges tidigare ha misslyckats med terrordåd som självmordsbombare och de berättar att deras högsta önskan är att dö som martyrer för att bli belönade i paradiset.

Videoklippet som tidigare blev uppmärksammat förra året har återigen fått spridning efter att bland annat den konservativa nyhetssidan Summit News skrivit om det.

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

Trots att många experter och debattörer ofta anser att terrorism som utförs av muslimer inte har något med islam att göra menar ett antal palestinska kvinnor att det faktiskt visst handlar om just islam.

En ung palestinsk kvinna vid namn Saura, som tidigare försökt genomföra en självmordsbombning för Hamas,  berättar att hon inte har något intresse av att leva ett roligt liv på jorden utan bara vill tillfredsställa Allah genom att dö som martyr. Vidare säger hon att om hon ger sig själv till Allah på det sättet så kommer himlen och paradiset att bli hennes belöning.

Ytterligare en kvinna vid namn Samina – som också hon tidigare genomfört ett misslyckat terrordåd – är inne på samma spår. Hon berättar att deras vägval att bli martyrer grundar sig på Allahs ord som det står skrivet i Koranen och haditherna.

– Det är sanningen och inget som vi hittar på, säger Samina.

En tredje kvinna, Elham, har tidigare varit med och planerat terrordåd och förklarar inför kameran att kampen inte bara är mot israeler i närområdet utan något mycket större som ska bedrivas överallt i världen.

https://twitter.com/NBYousafzai/status/1075140971501883393

LÄS ÄVEN: Imam hävdar att Frankrike kommer att bli ett muslimskt land