Foto: LA2.

Nästan hundrafemtio invånare i Falun fråntas sin rösträtt efter slarv av PostNord

Delningar

Det svenska valet har kantats av flera skandaler, såväl före som efter. Nu avslöjas att uppemot hundrafemtio invånare i Falun kan ha fråntagits sin rösträtt helt och hållet. Detta efter att PostNord inte lämnat in en säck med förtidsröster i tid.

Eftersom som rösterna kom fram för sent får de inte räknas med i valet, utan betraktas som ogiltiga. PostNords slarv jämställs med att väljaren själv skulle ha kommit försent till vallokalen, trots att man röstat flera dagar i förväg.

Det handlar om röstsedlar till såväl riksdagsvalet som landstingsvalet och kommunvalet. Total uppemot 500 röstsedlar.

Att fråntas sin rösträtt är emellertid också ett brott mot svensk grundlag. Inte ens brottslingar får i Sverige sin rösträtt indragen, så som är fallet i många andra länder. I Sverige har också utlänningar rösträtt om de är bosatta här. Men femhundra svenskar har nu alltså genom en lucka i lagen fråntagits rösträtten.

Eventuellt kan valresultatet i Falun komma att överklagas på grund av det inträffade. Det är då upp till Valprövningsnämnden att ta ställning till vilka åtgärder som eventuellt ska vidtas.

Det är emellertid oklart om nämnden alls har befogenhet att godkänna de försent ankomna rösterna. De drabbade får annars vänta till nästa val om fyra år och hoppas på att deras rösträtt respekteras då. Eventuellt kan de sätta sitt hopp till att svårigheterna att bilda en regering utmynnar i att extraval utlyses.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

373 KOMMENTARER

 1. Är nog så att sossesvinen bet postnord dröja å komma försent . Alla bäckar små som hjälper sossesvinen är bra . Fyfan . Vill ha extra val. Slutet på demokratin är nära i sverabia

 2. Det som har drivit mig, en 77-årig f d M-väljare, att rösta på SD, är DÖ – och endast DÖ.
  Ingen har rätt att beskylla mig för några andra motiv!
  Jag struntar egentligen i vem som regerar Sverige, så länge som den regeringen har minst 50% av Sveriges väljare bakom sig, ty det är det som är demokrati.
  Det är för mig en oerhörd ynkedom, att våra dyrt avlönade politiker inte gör sitt jobb.
  Deras jobb är att förhandla fram en majoritet bakom en regering.
  Deras viktigaste uppgift, vad de än tycker om detta jobb, är att tjäna demokratin.
  Den demokrati, som har åstadkommit så mycket under de senaste 2 århundradena, efter 1000-tals år av totalt mörker!
  Gör er plikt, politiker – jag kommer ALDRIG att rösta på NÅGOT odemokratiskt parti, som inte vill arbeta för majoriteter.

 3. Rödgrön är större än blått. Klart!!!
  Men som en av SD s över miljonen väljare kräver jag demokrati. Ge dom inflytande eller så kan ni dra åt hel,,,,,?,

 4. Och ikväll i Opinion live frågar de varför SD växer i Skåne? Jo i Skåne bor det många människor med sunt förnuft, medan Stockholm har en stor del onormala personer.

 5. Nja. Det handlade ju om 145 personer, så i värsta fall 435 röster (tre röster per person, en till vardera valet).

  Dock inte acceptabelt på något sätt. Tycker själv att dessa borde räknas in bland övriga röster, men det verkar som om sista ordet inte är sagt kring detta ännu.

 6. Extraval < Detta val har varit så förgiftat av fusk och fulspel från S att det knappast kan ses som demokratiskt…..

  • Arbetar en hel del ungdomar där med posthanteringen vars föräldrar migrerat till Sverige, kan tänka mig att SD inte står högt i kurs där.

  • Tror det skulle öppna upp ännu större problem, t.ex. manipulation av röstmaskinerna. Ser det som ett mycket större hot än vad vi har i dagens valsystem.

   • Vi kan ju ordna det via den bank-id dosa som väldigt många har idag. Den ska ju vara säker. Då kan man ju också rösta hemifrån. De som inte klarar det själva får väl gå till någon vallokal för att få hjälp.

    • Det skulle däremot inte finnas några sätt att säkerställa att det faktiskt är den personen som röstar, eller att det inte står någon bakom och säger åt dem hur de ska rösta.

     • Skulle inte ha alltför mycket emot detta (bortsett från att det skulle bli krångligare att räkna rösterna, men det är ju inte direkt relevant i detta fall).

 7. Enligt min analys av länsstyrelsernas sluträkning bör moderatetna landa på ca 18,5 och sd på 18,1.

  Miljöpartiet bör lyftas till strax över riksdagsspärren när rösterna i Stockholm och Göteborg börjar trilla in.

 8. Det är en hund begraven i det svenska valet. Man börjar undra över postnord med sin utländska personal har dom rätt att jobba med valsedlar. Det är ju på gränsen till terrordåd och inte utesluta röster.

 9. Bildbergergruppen har redan utsett Annie Lööf till statsminister. Tror ni att Ulf Kristersson har stake att gå emot Bildbergergruppen?😀 Efter avgång får han sin belöning att avstå statsministerposten.

  • Efter den premilinära rösträkningen är de rödgröna större än alliansen så om den håller kan både Kristersson och Annie Lööf glömma statsministerposten eftersom de vägrar att sammarbeta med SD

     • Jag har slutat att förvånas för länge sedan, Annie kommer med mycket sannolikhet att ingå i någon form.
      Jag utesluter inte ens att det blir S + C + M.
      Hellre än att blanda in SD så går dessa tre partier ihop och utser Annie i mitten som ny stasiminister.

     • Annie Stasiminister och Löfven Vice Stasiminister, Kristersson vet jag inte vad han får för post men han hänger nog löst eftersom många Moderater är till hälften Sverigedemokrater.

     • I vilket fall har de alla sagt att det gäller att hålla SD utanför allt inflytande till varje pris. Så efter alla opinionsmätningar innan valet gör det att jag är övertygad om att det hela är valfusk. Att sen folk är så dumma att de accepterar resultaten för stå för dem. De tror de har något att säga till om genom valen men det har folket ändå inte.

     • Inte ett smack ! Som Stalin lär ha sagt, det spelar ingen roll vilka som röstar. Det som spelar roll är vem som räknar rösterna. I Sverige har vi våran Stålman Löfven.

  • Ja just detta har jag hävdat redan igår. Dock var det någon som började yra om konspirationsteorier. Antar att det gällde mitt inlägg då.
   Grejen är den att det är inte bara i USA som de har en skuggregering,
   vi har det här också.
   Annie blir statsminister men INTE min statsminister.

    • Absolut men inte helt sällan så är det den officiella linjen som är konspirationen. Det gäller i flera ämnen än just bara detta val naturligtvis.

     • Konstigt nog tog det inte lång tid efter att många blev anklagade för konspiration i valet innan talet om valfusk tystnade. Det var alldeles för mycket som hände för att bortse och acceptera att det är konspiration och inget annat.

     • Hela Sverige har blivit till en stor j.vla konspiration.
      Makten har flyttat till EU våra politiker här är bara galjonsfigurer och nickedockor.

 10. Först slarvar de bort SD:s valsedlar och nu detta. Postnord har en märklig förmåga att blanda sig in i det svenska valet…

 11. Om Löfven kan räkna in V i sitt underlag så borde alliansen ha förstånd att räkna in SD. Då är det klart. Det handlar ju om dagens politiska frågor och inte om historia. Och handlar det om historia så var inte kommunister mycket bättre än nazister. Och V har sina rötter i kommunismen och hade t o m samarbete och skydd av den aktiva kommunismen i Sovjet. Medan de flesta SD-are inte ens var födda under nazismen.

  • Dessutom, icke att förglömma, är Vänsterpartiet det enda parti som har hyllat både Stalin och Hitler!
   Kärleken till Hitler tog dock slut i och med Tysklands anfall mot Sovjetunionen.
   Visst var det Vänsterpartiet. Det handlar bara om ett namnbyte, som knappast gör att de kommunistiska ränderna går ur..

 12. Det är skam och det är skandal. Alltså, ett sådant slarv av postnord är odiskutabelt förkastligt. Och en tydlig markering om att vi måste ändra vårt sätt att rösta.

  Vi lever anno 2018. Vi har internet, vi kan deklarera via internet. Vi kan betala räkningar via internet. Varför kan vi inte rösta via internet? Då skulle vi inte bara få ett korrekt röstunderlag direkt, vi skulle slippa sådana här fadäser och vi skulle kunna slippa alla diskussioner om valfusk.

  • För att det är ingen som skulle protestera över att du betalar din grannes faktura. Tror däremot att det skulle bli en annan diskussion om det gäller att lägga din grannes röst…

   • Vet inte hur många som betalar grannens räkning… Ingen har betalat mina, precis. Och färre är det väl som deklarerat åt grannen.

    Men det här med att lägga min grannes röst är en intressant aspekt. Det har ju redan uppdagats att muslimska män röstar åt sina kvinnor, exempelvis. Till och med socialdemokratiska politiker har ju ”hjälpt” folk att rösta… Politiker för MP försöker köpa tomträtter för moskéer med hjälp av röster… Och det finns säkert minst lika många fall till där röstfusk har genomförts. Så vad är skillnaden?

    • Skillnaden är väl det gamla vanliga. Vårt eventuella ”fusk” skulle ses som fullkomligt oacceptabelt medans det ”andra fusket” ses som något som vi måste ha förståelse för. De vet ju inte bättre.

  • Det blir nog svårt, vi har åldersdiskrimineringen att tänka på också många äldre äger och kan inget om datorer men båda metoderna skulle man kunna ha, det hade ju underlättat.

 13. Varje röst som avgas hade betydelse i år. Det var många som skrev att en röst på Afs var bortkastad. Det var de inte tyvärr. Rösterna på Afs säkrade att centern fick det 31:ta mandatet, så nu har V+S+MP+C majoritet i riksdagen. Verkligen beklagligt.

   • Fel igen. Det hade krävts betydligt mindre röster för SD att behålla mandatet. Det vägde på några hundratal röster.

    • Folk skall inte rösta på det som ngn annan talar om för dem utan det som är deras övertygelse. Sd var mitt val men tänker inte fördöma de som röstat på annat.

    • Jaha och din poäng är?Att vi som röstat AfS skulle ha röstat på något vi inte tycker om eller tror på?Idiot.Ja faktiskt.

  • Det skulle SD tänkt på innan.Dom mobbade och tvingade bort oss.Den skarpa vänstersvängen,homoadoptioner,integration istället för deportation,frivillig återvandring och ökat antal”kvotflyktingar” och uteslutningar till förbannelse gjorde inte saken bättre.Nej tack.

  • Korrekt. Med s,v,mp och C får vi en extremt asylliberal regering. Ett styre som får de senaste mandatperioderna att framstå som restriktiva.

   • Samtidigt verkar det som om högkonjunkturen nu definitivt håller på att ge vika. Nästa regering får regera under en lågkonjunktur. Nu gäller det att dra in på svångremmen, bidragen och vallöftena.

 14. Vem tror att det är en tillfällighet att c får ett mandat och hamnar i vågmästarställning gentemot övriga alliansen + sd?
  Valet luktar så illa att det borde ogiltigförklarats.

  • Bildbergergruppen- Dan Eliasson- Annie Lööf- stänga ute SD- Rödgröna vinner med ett mandat- C får ett extra mandat när det räknas om..fin röd tråd😀 Kallas riggat val..kallas valfusk..

 15. De röstberättigade invandrare som har flyttat tillbaka till hemländer, påverkar svensk politik. Dubbla medborgarskap gör att man kan fortsätta rösta samt har kvar bidrag och pensioner.

  Ett utländskt reportage visar hur man i den turkiska staden Kulu mobiliserar tiotusentals röstberättigade för att rösta på turkiska företrädare för Socialdemokraterna och Centerpartiet.

  https://samtiden.nu/2018/09/tiotusentals-aterflyttade-turkar-mobiliserades-for-att-rosta-i-svenska-valet/

 16. Nu var det så att inget avtal om utkörning tecknats mellan PostNord och kommunen varför det vilade på kommunen att hämta.
  Ingen i kommunen höll ordning på detta faktum och rösterna blev ogiltiga.

 17. Vem fan litar på ett postföretag där majoriteten av de anställda är från Mellanöstern? Jag har med egna ögon sett, även anmält det, hur de levererar paket direkt från bilarna till broschorna och kompisar. Det här valet är så fullt av fel ”misstag” och fusk att vi verkligen måste få ett omval med gedigen kontroll på alla håll, så inte en enda SD-röst går till spillo.

  I Turkiet röstade ca 50 000 turkar med dubbla medborgarskap på Löfven för att få behålla bidragen och pensionerna, fast de är bosatta i Turkiet.

   • Såg på uppdrag granskning igår hur en musse erbjöd flera tusen röster till moderaterna, mot att de fixade mark att bygga en moské på. Trots att hela samtalet var inspelat nekade han till att ha gjort det.
    Jag har sagt det flera gånger förut, men det kan aldrig sägas tillräckligt ofta, jag litar inte på muslimer, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

   • Hela samhället har sänkt kvalitén på allting med all jävla kvotering.
    Säg NÅGOT som blivit bättre pga kvinnor eller invandrare?

    (Inget ont om kvinnor generellt, men kvotering innebär bara förbättring för de i kvoten, sämre för alla andra)

    Bevisa att jag har fel..

 18. Eftersom väljarna gjort rätt måste det så klart bli omval, lucka i lagen existerar inte däremot existerar korruption, vilket vi snart får bekräftat att vi har om väljarnas lagliga rätt fråntas.

 19. Sverige har dessverre mistet all troverdighet om å holde et rettferdig valg.
  Hva som ligger bak kan man jo bare spekulere i, men uansett virker det som alle konspirasjonsteorier er sanne.
  Sverige er et gjennomkorrupt land hvor eliten/politikere/liberalister og globalister styrer samfunnet etter sitt eget begodtfinnende. Alle samfunnets spilleregler er tilsidesatt og det virker som etablissemanget kjører helt sitt eget løp uten hensyn til alt som finnes av lover og regler.
  Resultatet er jo at det snart ikke spiller noen rolle hva innbyggerne stemmer for alt er forutbestemt. Presis som i forna Sovjetunionen.
  Som Stalin sa ”det spiller ingen rolle hva folk stemmer, men hvem som teller opp stemmene”. Og dette ser nå også ut til å gjelde Sverige.

 20. Postens oförmåga att utföra sitt viktiga samhällsarbete korrekt, är egentligen ett tecken på att Sverige mer och mer liknar en bananrepublik. Innan Sveriges förfall för några decennier sedan kunde man, med en suck, säga att i det och det landet kan man inte räkna med att posten kommer fram om man var på semester.
  Nu är det så i vårt eget land. Tack så [email protected] mycket sjuklövern. Det är helt och hållet ert fel.

 21. Vet jag inte vad jag kunde säga? Jag orkar inte mer. Jag har utvandrat från Sovjet men nu känns det som jag bor där fortfarande. Det ät absolut en fucking allusion. Polisen, expo, 7klövern=Sovjetiska kommunister etc verkar som KGB…….FF

  • Min andra halva flydde genom Öst Berlin innan muren föll. Hon säger samma sak att likheten, tecknen som hon ser och har sett länge visar på att vi är på väg in i en riktig kommunist diktatur.

  • Bara ett litet mindre problem med det.Samma sak nämligen.Det är i stort sett bara bruschuurr som är anställda hos Securitas idag.PostNord eller Securitas.Ramadan har exakt lika stor betydelse på båda företagen.

 22. Postnords brevbärare har kommit på att istället för att springa i trappor och till en massa brevlådor, så kan de helt enkelt lägga posten som ska delas ut i gula brevlådor! Jaaa!

  • Då blir det hackningar och haverier och massor av människor som saknar datorer och bank-id. Dagens system med pappersröster distribuerade på 6000 vallokaler är immunt mot fusk.

   • Men om personalen inom de 6000 vallokaler är socialdemokrater och vänsterpartister så det är självklart att de kommer att fuska.

    • Jag är medlem i Alternativ för Sverige och andra röstmottagare visade sin besvikelse över att VPK gjorde ett rekordval i vår valkrets. Rösträknare är som folk är mest.

     • Som sagt så har det varit omfattande valfusk. Har läst inom Twitter. Hoppas att internationella observatörer sätter press på Sverige så att oberoende kommission tillsätts som kan utreda var som har hänt!!

     • Har inte förekommit något valfusk. 145 förtidsröster har av misstag hamnat i posten(!) men det fattas över 20 000 röster för att skifta ett riksdagsmandat.

    • Om något var röstmottagare med utländska utseenden och namn kraftigt underrepresenterade, om det ens fanns någon i de fem vallokaler som var samlokaliserade i samma skola.

   • Det gör åtminstone fusk eller påverkan i stor skala mycket svårt. När de ”glömmer” att plocka fram ett partis valsedlar i en vallokal, så finns ju fortvarande möjligheten att skriva partiets namn på en blank valsedel.

    Jag är också skeptisk till röstning via internet. Identifiering och bevarad valhemlighet, hacking, överlastningsattacker med potential att förhindra hundratusentals att rösts…

    • Ja. Det skulle krävas den största sammansvärjningen i världshistorien för att fuska i 6000 vallokaler över hela landet inom loppet av några timmar samma kväll. Särskilt so mallting görs helt öppet och misstänkta avvikelser leder till omval.

   • Biblioteket där jag röstade hade en låda under skrivbordet där dom gjorde en rörelse mot, men jag såg inte säkert om dom la i den, eller om lådan var låst, dom kanske bytte valsedlarna till ”rätt” parti senare.

  • Enda som vore helt säkert är om alla personer kopplades till sin röst och det gick att kontrollera. Men då är det ingen anonymitet.

   USAs elektroniska valmaskiner har en massa rykten om sig att ändra vad väljaren valt.
   Det kanske finns bättre sätt än det Svenska men man bör nog studera alternativen i andra länder noggrant.

   • Vi lever idag en tid där nästan allting sker via internet varför Kan inte valsystemet digitalisera och bygga upp som garantera säkerheten mot fusk.

 23. I förtidsröstningslokalen, ett integrationsbibliotek i Falun:
  ”-Öh, kuvert? Såna brukar man ju lägga på gula lådan! Har nån en massa frimärken? Oj, nu blev första gula lådan full, var’e nästa?”

 24. Svenska röstberättigade medborgare ska givetvis inte borträknas p g a av ett tekniskt fel eller slarv. Det som avgör är givetvis om de röstade innan valokalerna stängde och om så är fallet ska deras röster givetvis räknas.
  Vad är det här för trams!

 25. Post Nord är en samhällsfara,först försvann en hel pall med SD:s valaffischer och nu valsedlar troligen på flera andra platser.

 26. Om jag vore ansvarig för valmyndighetens webbtjänst och den låg nere på valdagen så skulle jag nog se det lite som ett misslyckande.

 27. Om jag förstått vallagen korrekt så ska detta leda till omval i valkretsen om de 150 rösterna kan påverka mandatfördelningen och då skulle de ev behöva hålla omval för kommun, landsting och/eller riksdag.

 28. Med detta ser man att det är bäst att rösta i vallokalen på valdagen. Förtidsröstning är allt för osäkert. Man vet inte var ens röst är ute och seglar nånstans. Sedan finns ju risken att förtidsrösten man lämnat har blivit ompaketerad och ändrad.

 29. OT ca 3/5 av valdistrikten till riksdagen räknade. SD näst störst och MP ute.
  Finns det en teoretisk möjlighet att MP ramlar ur?

    • Resultatet är troligen redan bestämt. Valfusk bestämde detta val.

     Jag vet inte hur mycket du kan om Stockholm, men på Ekerö så har SD (hittills) fördubblat sitt stöd. På Södermalm och i Umeå (de två mest vänsterextrema områdena i landet) så har SD ökat med typ 30%. Att SD då nationellt skulle öka med futtiga 50% är…nej, det är inte så det fungerar.

     De som ligger bakom detta gick dock, i mitt tycke, för långt. Hade de påstått att SD fick 20-21% så hade jag antagligen gått på det, men 17-18%? Inte en chans, det finns ingenting som pekar på att det är ett korrekt resultat.

     Sverige är inte längre ens en demokratur.

  • Teoretisk, kanske… men tvivlar starkt på att det blir så. Förra valet var den största skillnaden mellan röstnatten och den slutgiltiga ca. 2.5%, och Miljöpartiet gick faktiskt upp med 1.9% (eller ca. 0,09%-enheter). Om vi skulle anta att de i stället tappar 2.5% detta val skulle de ändå sluta på ca. 4.23%. Så teoretiskt kanske möjligt, men praktiskt extremt osannolikt (för att sätta det i perspektiv, om alla som inte röstat skulle rösta, och ingen av dessa skulle rösta på MP, skulle de få ca. 3.6%)

  • Nej då, de har många olika sätt att fuska på, och för varje val som går så får de lite mer erfarenhet och fler möjligheter.

 30. OMVAL!
  Med förnyade och rättssäker process. Det behövs fler observatörer.

  Snart kanske vi har styrkor från USA eller Ryssland som värnar om det Svenska folket och stabiliteten i Europa som blir osäkert med ett blivande islamisktiskt Sverige som styrs helt fel.

 31. Sverige skulle behöva röstmottagare och rösträknare från Japan. Japaner är säkert pålitliga. Men det är iaf inte tryggt om ej från samtliga partier finns rösträknare och som håller stenkoll på varandra så att allting går kloniskt och kliniskt rätt till.

 32. Hur kan man vara så korkade att man skickar värdepapper med posten?
  Snälla nån..
  Taxi från A till B hade inte kostat mycket i det stora hela om man ändå ska ha (numer) privata aktörer som sköter transporter av statsdokument.

 33. Sitter man i fängelse borde man inte ha rösträtt under den tiden, för då har man valt att ställa sig utanför samhället när man begått brott.

   • Åsiktsbrott ska inte leda till fängelse.

    Jag vill ha ett motsvarande First Amendment i Sverige med full frihet att uttrycka sig i tal eller skrift, (inklusive målningar av tavlor oavsett motiv, oavsett var de ställs ut, inklusive rondellhundar, inklusive religionskritik) oavsett vem som känner sig förolämpad eller ”disrespected”.

    • Med undantag för direkta hot etc, hoppas jag? Men ja, USA är vida överlägset Sverige när det gäller frihet (på alla plan), även om det börjar bli sämre även där.

 34. ”Oklarheter kring försvunna valsedlar (2010) . .
  bidrog till att det blev omval året efter . ”

  ”För att undvika att det sker något liknande har Valmyndigheten gjort förtydliganden i utbildningsmaterialet till röstmottagarna och Sveriges kommuner och landsting (SKL) har utökat sin information”
  https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/a/21ojQR/oklarheter-kring-forsvunna-valsedlar

  Så här åtta år senare kan vi konstatera att det hjälpte visst inte med Valmyndighetens utbildningsmaterial !!

 35. Sverige uppfyller numera alla kriterier för att räknas som en tvättäkta bananrepublik. Så illa kan det gå när majoriteten inte fått lära sig att tänka en logisk tanke, utan villigt sätter sin tillit till rena bedragare.

 36. Det är inte bara på gator och torg man känner sig som om man vore på semester i Afrika.Nu har vi anammat standarden på deras valsystem också…….

 37. off-topic: MP ligger på 3,91 % just nu i den pågående slutgiltiga omräkningen och nu har över hälften räknats (3798 av 6325 valdistrikt)

  SD ligger på 19,12 %
  M ligger på 18,53 %

  MP borde inte kunna klättra 10 % från 3,91 till 4,30, tycker jag…
  Håll tummarna…

 38. Som jag förstått det, så hade inte Faluns kommun begärt leverans av Postnord inom utsatt tid, något som kräver ett avtal. Så slarvet lär isf vara Faluns kommuns.

 39. Hur kan SD vara så svaga i just Stockholm där det är allra lättast att kampanja ?!?

  Vi måste kampanja mycket mer i Stockholm, via olika sorters föreningar anslutna till SD och genom att prata med folket.

 40. Kom just på att Adaktusson kanske skulle bli en bar statsminister om det hänger på håret. Han har ju nästan samma frilla som Trump!

 41. Usel, uslare, postnord…

  Idag fick jag ett mosat paket i postlådan med endast en följesedel i…

  Jag förstår varför företaget skickar fakturan via mail, annars hade de väl aldrig fått betalt…

 42. JaA hur många har inte fått en femhundring i påslag från transportstyrelsen för att postnord inte delat ut fakturan från trängselskatten

 43. Att Postnord ens tillåts att ha med viktiga saker att göra är en katastrof.
  Företaget ifråga lyckas inte ens med de mest elementära saker, leverera brev och paket.
  Vid påstötningar så är kundservice och åkeriservice helt oförstående till varför jag räknar med hemleverans av paket, som jag betalar extra för. Att andra företag levererar till hemmet bryr sig inte posten om.
  Chaufförerna ljuger friskt om att de sökt mig på hemadressen, men ingen hemma, trots att jag suttit och väntat på paketet. Mobilnummer, portkod underlättar inte i deras ögon.

  Droppen för mig kom idag då jag behövde skicka ett brev per post. Letandet efter en postlåda blev inte lätt. Alla ställen som tidigare haft 2 olika brevlådor, blå och gula, ekade tomma. Efter en timmes letande hittade jag en gul låda, som hade en orimlig tömningstid, kl: 10:00 fm, det normala brukar var på em. Eftersom de nu har upp till 3 dagar på sig att leverera brev så förstår jag varför de blå lådorna försvunnit, det finns ingen vits att skynda på lokal utdelning eftersom allt tydligen sker med hästdroska, eller det tar lika lång tid som att göra på detta sätt.

 44. Beklagligt att det inte fungerar här å var, men påverkan på valet ? Nejdå slarv överallt men ändå har valet godkänts. Hur hade sett ut om S hade 23% och SD 17% valmyndighetens dator kraschar och sedan vända siffrorna. Vem ska tro på ??

 45. Ytterligare ett sätt att valfuska.

  Medvetet lämna in oönskade valresultat ”för sent” och därmed få dem ogiltigförklarade.

  Valräknarna tipsar Transport om att dessa valresultat är inte till vänsterns förmån så se till att de blir försenade.

  Transport ställer mer än gärna upp på det av känd anledning.

  • Det beror på deras roll i senaste EU-valet då feminismen var på modet. Men nästa gång redovisas de som övriga, i nästa riksdagsval, alltså.

  • FI fick över 1% (eller om gränsen går vid 2.5%) det senaste valet, vilket gör att de får en annan status som parti. De kommer sannolikt även komma med som separat parti nästa val, då man åtminstone får partistöd (vid 2.5%) samt tryckta valsedlar (vid 1%) om man kommit över en viss gräns under något av de två senaste valen.

 46. Lite strul får man acceptera. Det är OK att missa lite i jobbet någon gång. Men detta hur svenska valfunktionärer sabbat upp en massa saker är ju inte OK. Det är liksom vart fjärde år detta och om någon sabbar upp måste man ha backup och sedan backup till även detta. Att 500 mister sin rösträtt är ju för fan helt stört.

  • Hmm. Har sett över siffrorna själv nu, och får fram ett helt annat resultat. Om man bara tar hänsyn till de helt räknade länen så får jag att MP har ökat från 3.85% till 3.93%. SD har sjunkit samma mängd (från 20.16% till 20.08%). Den största skillnaden står S för, och de har sjunkit från 29.35% till 29.24%.

   Detta är skillnaden för samtliga partier:

   M +0,03%
   C +0,02%
   L +0,01%
   KD -0,04%
   S -0,11%
   V +0,08%
   MP +0,08%
   SD -0,08%
   FI +0,02%

   Värt att notera här är att dessa siffror sannolikt kommer att ändra sig, men det verkar inte bli alltför stora skillnader från valnatten.

   • Jag hade med norrbotten och Skåne läns västra också. Kanske var dom klara till 99% när jag tog värdet och det borde inte spela någon större roll.
    Men det var konstigt. Någon av oss måste ha vänt på subtraktionen. Jag tycker mitt ser rätt ut men…

    • Jepp; Norrbotten och Skåne Västra var inte riktigt fullt räknade, men som sagt, borde inte göra någon större skillnad. Har lagt till Skåne Västra och Norrbotten själv, och får inga större skillnader (S har däremot förlorat 0.12% i mina siffror nu).

     Om det hjälper dig hitta problemet (antingen hos mig eller dig) så har jag 96362 röster av 2517104 på MP på den slutgiltiga och 91764 röster av 2443957 på valnatten. Siffrorna för SD har jag som 510633 på den slutgiltiga och 497788 på valnatten.

     Skulle gärna sitta och gräva vidare med detta, men det är tyvärr en dag imorgon också.

 47. Stockholm du underbara föraktade stad som just kommunister hatar enda upp till Haparanda!
  Kommunisterna har fått en klar majoritet i många valkretsar t.ex på Södermalm och runt Stockholm lär Sossar och kommunister få styra i fyra år och lika sålda är kommunerna Nacka och Sundbyberg förutom Stockholm!
  SD har gjort sina bästa Val där endast hälften är invandrare, där svenskar bor bland dem, vilket bevisar att man är less på invandrarna.

 48. Snacka om haveri. Folk röstar i förtid(precis som jag gjorde) för att man kanske inte har tid på söndag och befinner sig dessutom på annan plats, och ändå går det åt helvete.

  En giltig röst borde alltid vara en giltig röst och en rösträkningen borde inte avslutad förrän alla röster har räknats.

  Låter som om vi borde även få lov att rösta med BankID nästa gång direkt från datorn eller telefonen så att vi slipper detta i framtiden.

  • Som systemvetare blir det ett rungande NEJ! på det förslaget.
   Bättre ge alla en stooor valsedel som i Tyskland tror jag det var, där samtliga registrerade partier finns med att kryssa i.
   Då slipper vi en massa fusk påverkan och oegentligheter, antalet ogiltiga röster på folk som stavar fel kommer också drastiskt att gå ner.

 49. OT men nu står det helt klart att det inte stämde som vissa påstod på valnatten, att resultatet inte ändras mer än någon tiondels procent efter att 4000 distrikt räknats. Det är bara att följa omräkningen som nu nått ca 4000 – det svänger betydligt mer än 0,1% vilket ju tycks rimligt (Slutresultatet tycks hamna +- 1-2 % från där de ligger nu)

  De staplar SVT visade var otroligt konstigt stillastående..
  Den enda förklaringen till detta som inte innefattar valfusk är om SVTs staplar utgjorde en prognos och inte liveräkning. Men ingen har annonserat att det var så.

 50. När det tillåts att ett skitdåligt företag kan i viss mån påverka ett så kallat demokratiskt val som avgör ett lands framtid de närmaste 4 åren – då är det riktigt illa.

 51. det kan inte räknas som att dom kom försent till vallokalen men
  det kan räknas som att post nord inte gör sitt jobb och borde få
  ordentligt med skit för sitt slarv!!!
  deras röster borde räknas ändå om vi är en demokrati!!

 52. Verkar gå bra i demokratin Sverige….
  För övrigt kan man tycka att det är väldigt underligt att de underkänns. Det borde ju stå datum när rösterna las och de lär ju vara ”plomberade” på något sätt.

 53. Blekinge läns röster till riksdagsvalet: Sverigedemokraterna 25,20% Miljöpartiet 2,89%, fantastiskt att vissa län är medmänskliga och anständiga.

 54. Det kan knappast vara första gången en säck kommit in för sent med tanke på hur länge förtidsröstning funnits. Hur gjorde man då (prejudikat)? Eller är det verkligen första gången?

  Det enda rimliga är att godta rösterna.

 55. Det ser ut som om huvudstaden sänker Sverige i sluträkningen.Mp ligger under spärren nu.Men större delen av Stockholmsrösterna är kvar att räkna.Och där verkar det ha röstats obehagligt mycket på Mp när man ser till det som är räknat.

  • Tror inte omröstningen kommer lyckas påverka varken MP eller SDs positioner tyvärr. Hoppas jag har fel. Det är ju samma röster som redan räknats.

   • Inte riktigt; på valnatten räknades inte utlandsrösterna, och inte heller de röster som lades på förtidsröstning under valdagen. Var ca. 2% fler röster på sluträkningen jämfört med valnatten förra året.

 56. Omval nu.
  På grund av fusk, och påverkan
  Jag efterlyser en bättre teknik, vid val, bygg någon typ av sedelautomat som levererar min valsedel nytryckt, samtidigt kan den dokumentera hur många som tryckts, för efterkontroll.

  • Har tänkt samma tanke själv, och det skulle vara ganska händigt. Inga fler valsedelsställ, och man skulle bli av med de (uppskattat) 80% av valsedlarna som bara skrivs ut men aldrig används. Problemet skulle vara ökat underhåll för rösträknarna.

   Tror däremot inte att det skulle fungera med efterkontrollen; man måste kunna få ut en ny valsedel om man råkar trycka på fel alternativ.

   • Jo jag har tänkt att det bara går att trycka en gång på en knapp som går till partiet i första hand, och kanske till länstyrelsen, om dom siffrorna stämmer någorlunda vid sluträkningen så kan vi vara lugna.

 57. Tänk om bara medborgare som betalar mer skatt än de får tillbaka hade rösträtt. Då hade SD haft egen majoritet och S legat under 15%.

 58. Oj, det hättade till i Debbaten, i diskution om väljare, hur väljer vi och varför?

  Tack till BERT KARLSSON!
  DU var suverän! Idag.

 59. På tal om postnord, en man köpte en ferrari i Italien, sände orginalpapper rekomenderat till transportstyrelsen, dom försvann, och bilen blev endast användbar till reservdelar, posten tar inte ansvar upp till varans värde, har själv importerat husvagn, vågade inte sända papper utan körde själv.

  • jag köpte reservdelar till elektronik från damnark för ett par månader sedan.och betalade.
   sedan hände ingenting…..på mer än en månad. sedan mailar säljaren och undrar varför jag inte hämtade paketet på ombudet (posten) tydligen fick jag ingen avi….och inte heller påminnelse avin så dom skicka tebax skiten..
   fick betala frakten på nytt från danmark så vi får hoppas det funkar denna gången..

   seriöst! det är 2018!!! inte 1578!

 60. Valsystemet har allt för många brister. Många händer är inblandad i sorteringen av valsedlarna och transporten är osäker. Ännu osäkrare är det med förtidsrösterna. Säkerligen har årets val haft större felprocent än tidigare valår.

  Avvikelsen mellan olika mätningar före valet och valresultatet är förbluffande stort. Sannolikt har det medvetna valfusket varit betydligt större än vad allmänheten känner till.

 61. Uppenbarligen är PostNord inte kompetenta nog att förtros med den viktiga uppgiften att leverera röster. Det är nog dags att ta in ett mer kapabelt företag som DHL eller Fedex.

  • Sak samma! Tomtar överallt i många bilar som inte vet skillnad på upp eller ner i Sverige och man vet inte om dom fattat när man är illa tvungen och prata med dom, om man frågar så säger dom att dom har fattat men så går också den dagen åt skogen, pissbranch!!

  • Postnord är ju inkompetenta överlag men startade inte många inom posten något mot rasism där dom vägrade dela ut SDs valsedlar eller liknande?
   Så det är inte konstigt att det inte kom fram i tid.

 62. De slitna uttrycken ’Som ett brev på posten’ och ’går som tåget’ har fått en helt annan betydelse enligt det nya samhällskontraktet.

 63. PostNord – globalisternas redskap. Många i Dalarna röstar på SD. Vad säger danskarna om PostNords ”slarv”? Socialdemokraterna i Danmark uppmanade ju svenskarna att rösta på Sverigedemokraterna i stället för Socialdemokraterna.

 64. 2005 bodde jag i Holland, ibland i Sverige. När min vän i Holland skickade mig brev kom de fram inom två dagar. När jag skickade vackra kort så kom de fram efter 4-7 dagar, ofta söndertuggade av maskinerna- med en ursäkt på SVENSKA!! Min skotska vän undrade om svenska posten trodde att svenskan är ett världsspråk??
  Om jag fattat att Posten var inblandad i mitt förtidsröstande så hade jag gått tidigt på valdagen i stället. Svensk post har länge varit en katastrof. Vi kan lika gärna sluta rösta om Post Nord ska vara den som avgör valets utgång, tillsammans med den korruption som invandringen har medfört.

 65. 150 röster är kanske inte så mycket men det är 150 människor som blivit av med sin rösträtt, sin demokratiska rätt. Det är 150 personer för mycket.

 66. Just nu 2018-09-14, kl 09:14 på val.se:
  M=18,49
  SD=18,79′
  MP=3,94

  SD alltså andra största parti och mupparna åker ut ur riksdagen.

  Den enda? av tidningsdrakarna som skriver om statistiken är DN och då med gårdagens siffror där MP kommer in.

  Vad sysslar valmyndigheten med just nu? Damsuger de alla vrår för att hitta M och MP röstsedlar? SDs är det väl inte lika noga med.

 67. Vi borde börja rösta med bank id och folk som säger att det inte är säkert tänk efter tror ni verkligen skattemyndigheten skulle tillåta deklaration med bank id om det inte vore säkert?

  • Man kan också deklarera via SMS… Det tycker Skatteverket också är säkert. Tycker du vi ska kunna rösta via SMS också?

   I grund och botten har Skatteverket och Valnämnden olika definitioner på vad som är säkert. Sverige skulle inte gå under om du skulle deklarera åt din granne. Om du däremot skulle rösta åt din granne…

 68. Är det inte slarv så är det brevbärarnas ömma samvete som hindrar Post Nord. Men VD:s sitter kvar. Kanske att LÖfven sätter dit Eliasson nu när han har gjort sitt som övervakare av val och skogsbränder?

 69. Spelar ingen roll alls.

  Märker makten att rösterna ” går åt fel håll” så släcker dom servern i 4 timmar och justerar.

  Allt är bluff. Annie är redan vald.

 70. Sverige är ett MYCKET märkligt land. Svenska politiker styrs nästan av storhetsvansinne om hur goda och bra de är. Och vi är ett land som är djupt medmänskliga och demokratiska, enligt dem själva.
  Ändå så är det en ständig ström av märkliga företeelser här, titta bara på valet:
  Valsedlar ”glöms att läggas ut”, det påstås att de inte finns, man ”glömmer” att rapportera in röstsiffror, posten kan inte leverera valrösterna i tid så de kan inte räknas, säckar med röstsedlar ”försvinner, folk är redan strukna från listorna, felräkningar för att folk är ”trötta”, förtalskampanjer, riktade kampanjer i telefoner, osv, osv. Allt beror på ”den mänskliga faktorn”, aldrig på att det är något fel på systemet. I så fall är det ju SD:s och de högerpopulisternas fel, de kan ju utnyttja och misskreditera systemet. MED RÄTTA SKULLE JAG VILJA SÄGA!
  Läste att Kjell Bergqvist hade blivit bjuden på kaffe och gratulationer av Löfven och Wallström pga hans upprop mot SD! Undrar vad de sagt om Putin gjort något sådant?
  Men, vi får aldrig glömma hur gott och bra det här landet är. Vi är ett under av demokrati.
  (Orkar inte skriva om andra underligheter som ansvarslöshet, tysthetskultur, stigmatisering av oliktänkande, osv, osv).

 71. Jag gråter inte. Är inte Falun rödare än Falu rödfärg? Dessutom blir det som en liten kompensation för alla ”misstagen” som drabbat SD-röstsedlar.

LÄMNA ETT SVAR