Europaparlamentets president har beslutat om att alla nationella symboler ska vara förbjudna i parlamentet. Beslutet väcker ilska bland representanter från olika medlemsländer.

Tidigare har EU-parlamentets ledamöter fått ha flaggor – för den nation de tillhör – framför sina sittplatser i kammaren.

Men på måndagen twittrade Nigel Farage, partiledare för brittiska Brexitpartiet, ut ett ilsket meddelande till världen. Han skriver att de just fått sina nationsflaggor borttagna från bänkarna i EU-parlamentet.

”Tack Gud för att vi lämnar”, skriver han.

Även parlamentsledamoten Peter Kofod från Dansk Folkeparti har tagit till sociala medier för att uttrycka sin ilska över beslutet. I ett Facebookinlägg skriver Kofod att den danska flaggan nu har tagits bort från hans sittplats.

”Hur i hela friden agerar EU-eliten? Var kommer ert hat ifrån? Vilka tror de egentligen att de är när de tillåter sig själva att bete sig så?! Europeiska unionen är på väg att utvecklas till en federation – och då är nationalstater och självbestämmande i vägen för byråkraters och EU-älskares dröm! Det är äckligt!”, skriver han.

https://www.facebook.com/peterifolketinget/photos/a.405498729607088/1621681611322121/?type=3&theater