öl
Inrikes

Nekas lättöl på äldreboende: ”Strider mot lagen och klimatmål”

Publicerad 5/3/2022
Annons

Stig Lindgren på Framnäs gruppboende i Fors önskar sig en lättöl till maten på vardagarna. Men från kommunen blev det ett tvärt nej då man påstår att det både skulle strida både mot lagen och mot kommunens klimatmål.

För några år sedan beslutade omsorgsstyrelsen att lättöl och kolsyrat vatten endast skulle serveras på helger på kommunens äldreboenden.

På sitt äldreboende skrev Stig Lindgren ett klagomål i vilket han ifrågasatte varför han inte kan få en lättöl till maten varje dag.

LÄS ÄVEN: Kommun måste spara och sänker värmen på äldreboende – anger invandringen som skäl

I svaret från Anna Nurmilehto, chef för vård och omsorg i kommunen, hänvisas till likställdhetsprincipen i kommunallagen som stipulerar att kommunen ska behandla alla brukare på samma sätt och att ingen får särbehandlas. Ytterligare en anledning som angavs var att man följer kommunens klimatmål och måste minska på buteljerat vatten/dryck.

Tar med egen öl

Stig Lindgren ger inte mycket för förklaringen och anser att han borde få en lättöl även på vardagar när han betalar drygt 4 000 kronor i månaden för maten. Nu tar han i stället med sig en egen lättöl till matsalen.

– Det är kränkande hur de behandlar oss på äldreboenden, säger Lindgren till Avesta Tidning.

LÄS ÄVEN: Kvinna på äldreboende blev utan mat när kocken var sjuk

Nu tänker han skriva ett medborgarförslag i ärendet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons