Nigel Farage läxade upp Facebooks grundare

Delningar

Farage anser att Facebook censurerar konservativa röster. Zuckerberg frågades ut i EU-parlamentet.

Den tidigare partiledaren för det brittiska partiet UKIP (United Kingdom Independence Party) och nuvarande EU-parlamentariken för samma parti, Nigel Farage, konfronterade under tisdagen Facebooks grundare Mark Zuckerberg i en utfrågning i EU-parlamentet. Farage började med att berätta att han själv är Facebooks bästa kund i EU-parlamentet i fråga om engagemang och antal följare och att han hoppades att Zuckerberg var glad att se honom.

Farage kritiserade under utfrågning Facebook för att numera censurera konservativt politiska åsikter. Enligt hans uppgifter har Facebooks algoritmer gjort att politiker och opinionsbildare med konservativa åsikter har förlorat 25 procent av sina följare sedan januari i år. Han ställde sig också frågande till vilka det är som kontrollerar texterna på Facebook och hur de bestämmer vad som är politisk acceptabelt. Farage var missnöjd med avsaknaden av transparens kring detta.

Han påpekade samtidigt i sitt anförande att han historiskt inte tror att Brexit eller valet av Donald Trump som president i USA hade skett utan social media och Facebook. Vidare sa han att det var tack vare social media som man kunde gå bakvägen från så kallad mainstream-media.

Det var med anledning av skandalen kring företaget Cambridge Analytika, som hade delat information om 87 miljoner Facebook-användare, som Zuckerberg ombads att ställa upp i utfrågningar i både den amerikanska kongressen och EU-parlamentet. Cambrige Analytika har efter att skandalen upptäcktes begärts i konkurs.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

152 KOMMENTARER

 1. De internetgiganter som väljer att ge efter för politisk vänsteraktivism, bör vara medvetna om att en socialistisk regering inte kan garantera dem affärer den dag en konkurrent som värnar om kundnyttan etablerar sig.

  Med tanke på Morgan Johanssons möten med dessa företag i Sverige, blir det plötsligt viktigt att ge dem så lite information som möjligt. Förtroendet för företagen naggas i kanten.

  • Exakt dom spelar ett högt spel – i USA så har en Crowdfundad serietidning som INTE är SJW inriktad – fått ihop sina pengar rekordsnabbt. Folk är as-lessa på PK dårarnas våldtäkt på världen och sanningen.

 2. Såg en ”nyhet” på SVT1 i morse: svensken allt mer positiv till EU !!! Med andra ord: eventuell höjning av EU avgiften på 15 miljarder (15.000 miljoner SEK) bryr sig inte svensken om. Nyheten är en typisk ”fake news”, nu är det panik hos Löfvén (som för närvarande är på nordiskt kollo i Ö-vik) och hans regering. Valet 9.9 närmar sig och det märks.

  • Det är ingen ände på hur de vrider till det för att mörka sanningen. Men tids nog får de plikta, folket börjar vakna och det märks.

  • Tino Sanandaji avslöjar dagligen hur vänsterfolk och liberaler missbrukar och feltolkar statistik. Både Tino Sanandaji och Lamotte använder facebook som plattform.

   Som Farage påpekar, så är social media viktigt, men de måste vara opolitiska.

  • Per svensk. Tittar man sedan på vilka som betalar in skatter så blir de där 15.000 kronorna närmare 40.000 kronor.

  • Sen vill han att alla kommuner skall se till att det är blandning av folkslag.
   Bara idioter kan komma med ett sådant förslag men inte förvånande att det är extrempartiets MP företrädare som kommer med förslaget.

 3. Det ska lagstiftas mot att oligopol som Facebook och Google ska få sätta ramarna för yttrandefriheten på nätet.

  • Behövs ingen lag om det. Vad som har delvis hänt är att de riskerar böter för visst innehåll. Vad hade du då själv gjort? Du hade förmodligen hellre fällt innehåll än friat det.

   Alla andra sätt att censurera avslöjas och sedan är det upp till användarna om de vill delta på Facebook eller Google. Vill de censurera kommer de bara att undergräva sin egen marknad.

   Det kommer andra alternativ till dessa. Själv använder jag Google ytterst sällan för sök. Det finns bra andra alternativ.

   • Låter som vi har en fri marknad när google styr 90% av den marknaden du talar om. Om du som företagare vill driva trafik är det dom som bestämmer, mer eller mindre. Det där med fria marknaden kan du glömma, cirka 80% av västvärldens ekonomi kontrolleras av några hundratal institutioner, de kontrollerar till stora delar facebook.

   • Jepp alternativen poppar upp som svampar ur jorden just nu.
    Uppstickarna vädrar blod – precis som alternativmedia ser strupen på DN , AB , SvD , SVT o.s.v….o.s.v.

    FB , Twitter och YT dödar sig själva genom censur – frågan är om dom fattar det? Det kanske dom gör – det beror på vilken agenda dom har. Kanske kan Globalisterna köpa sig ytterligare lite tid – och kanske är det vad som behövs för dom – jag vet inte.

    • FB och google är oerhört mäktiga, om så 10% lämnar dom så har det mindre betydelse. Du kan inte rubba på deras position, google och facebook är extremt dominerande om du ska marknadsföra ditt företag online, bara så det är. Och onlinehandeln kommer bara att växa, vilket betyder att deras inflytande med all sannolikhet bara ökar .

     • Ja så kanske det är just nu – men jättar har snavat förr.
      Och nånstans måste det börja – och börjat har det redan gjort. Förmodligen , men bara förmodligen – personligen tror jag det – blir blockkedjetekniken deras fall på några års sikt.

 4. sDet är roligt att se den där Zuckenberg. Han är chef för en social plattform, men kan ni tänka er en människa som ser så associal ut som Zuckenberg. Verkar mer vara en kusin till Terminator.

 5. Jag hade ett FB konto, men använde aldrig detta, slutligen såg jag till att kontot blev helt avslutat, mycket bra !!

 6. Zuckerberg är numera en del av globalisteliten! De skiter i vanliga människor bakom en mask av godhet. De skapar rasism genom sina handlingar och gör allt för att skylla det på andra. I bakgrunden står vapenlobbyn och gnuggar händerna!

  • Vapenlobbyn ja, de tjanar storkovan pa trasiga samhallen, alla lagliga och olagliga vapen maste ju fran borjan kopas fran fabriken och dess foretag. . Det ar forst senare i butiker , privata hem och annat de brukar stjalas. . . da ar vapnet redan betalt och foretaget har fatt sina pengar !

 7. Liberala värderingar som Björklund och media talar så fint om. Vill göra den totala motsatsen mot liberalism. Nämligen att censurera åsikter. Men samtidigt tillåta världens mest instängda tankeverkstad islam.
  Björklund talar fint om EU. Som en liberal plattform. Men de vill straffbeskatta länder som tänker självständigt. Att vara liberal. Är det inte att kämpa för ett öppet samhälle och självbestämmande?
  Liberalerna i Sverige vill stänga in och hålla folk i tyglarna. De är värre än den värsta kommuniststaten. EU är inte liberalt. Det är en maskin för multinationella företag. Inte för medborgare. Som de vill hålla mentalt fängslade för att få makt över medlemsländerna. Det liberala europeiska experimentet övergick i fattigdom för många länder i unionen. Vi kommer inte få ett skit från EU nästa lågkonjunktur.

  • De svenska liberalerna ar egentligen inte alls liberaler heller, ingen sund manniska beslutar utan hansyn till konsekvenserna. . . Men L vill gora sa !

   Ingen vettig manniska vill gora saker som man sjalv tjanar lite pa men skadar miljoner andra. . Men L vill gora sa !

   Hela 7-klovern haller pa sa, detta ar inte politik utan bara ett fylleflum som de haller pa med !

   En riktig politiker ska lagga mycket tid pa att berakna konsekvenserna av sina forslag, detta ar INTE politik. . Men jag vet inget ord som riktigt passar in pa dom ! !

   • Vi folket kommer inte att få ett skit – annat är det med politikerna.
    D.v.s dom som stjäl dina skattepengar till vansinnesprojekt och belånar framtida generationer upp över öronen.

    • Ja, de skiter sa djavulskt totali i folket och hur manga som skadas o dor. . .

     Ungefar som Venezuela, landet pumpar olja medan folket svalter !

 8. Lyssnade på filmen här ovan nu. Zuckerberg snackar en massa skit och slingrar sig.
  Han säger att användarna efterfrågat mer personligt (familj,vänner, etc) facebook och mindre fokus på politik o.s.v . Så därför göms detta innehåll undan mer.

  Zuckerberg – gav just Bullshittern ett nytt ansikte.

 9. Vart var våra SD representanter? De kunde ju ha frågat ut Zuckerberg om det som hände med samnytt och granskning sverige, att man utövar påtryckningar för att ta bort obekväma konton på youtube och förhindrar annonsförsörjningen? Varför är det Nigel farage vi hör tala och inte SD representanter? Nigel är mycket bra, saknar någon av hans kaliber i SD, speciellt i EU parlamentet. Note. Zuckerberg ansvarar inte för Google, men ställa på honom om man ska ge vika för påtryckningar från traditionella medier och myndigheter.

    • Youtube ägs av Google, inte för det har någon större betydelse, de sitter alla i samma båt och ror gemensamt åt samma håll. Tesla, Amazon, FB, Alphabet (Alphabet äger Google), Paypal et.al.

   • Som jag skrev ovan, så skulle SD representanter ha ställt på honom, det sker ju aldrig någonsin. Vart finns dom i de här frågorna? Google har ju visat sig beredd att tillmötesgå censur, viktigt att veta om Zuckerberg tycker det är oki att företag censerar på det viset. Sedan ägs Facebook och google till stora delar av samma snubbar som styr 80% av världsekonomin. typ black rock, vanguard group (Tillsammans tillgångar på över 10 Triljoner USD). PS. Google äger youtube, inte FB.

 10. OT; Nu försöker Palmeutredarna inbilla oss att de sysslar med någon sorts utredning och att dom nu har den skyldige.
  Hur fan har man lyckats lura en hel nation i 30 år?
  Det säger en del om Sverige och svenskarna……
  Kan det vara så att gärningsmannen sitter i riksdagen för moderaterna? Jag bara ställer frågan.

 11. Går alldeles utmärkt att leva utan Facebook.

  IT-globalister kan leka med användarna, genom att användarna lägger allt i deras händer.

  Ibland betalar användarna även pengar, för att IT-globalisterna ska fortsätta tjäna pengar på användarna.

  När Sverige var Landet Sverige, så fanns inte Facebook.

  Sverige var ändå Homogent, Tryggt, Stabilt. Säkert.

  • Javisst går det leva utan FB men det är svårt att göra bra affärer utan FB.

   I januari började jag annonsera på FB för 3,000 kr i månaden. Nu har min omsättning stigit med 100% fast det går mot lågsäsong för mig. Har tidigare provat Google AdWords men det ger litet och är svindyrt. Sedan 2012 har jag varnat för Zuckerbergs onda avsikter men det är svårt att finna en annonsplattform som ens kommer i närheten. T.om SD jobbar ju med FB.

   Kanske skulle det hjälpa om FB reglerades med en massa lagar.

 12. Fuck you Facebook fuuuuuuuuuuuck you.

  Först blev jag utslängd en vecka sedan blev jag utslängd en vecka till efter det. Sedan kommenterade jag på en sida och skrev (förmodligen så försvinner detta inlägg också med tanke på hur jävla PK denna sida är på väg att bli) ”ja muslimer är ett smutsigt folk” för denna kommentar mina vänner blev jag avstängd i fyra veckor!!!!!

  Så fuck you facebook.

 13. När man lyssnat på Zuckerberg svar på Nigel Farage frågor blir man bara mer övertygad att aldrig använda Facebook. Zuckerberg är till och med bättre på floskler än våra 7klöver politiker.

 14. Det är alltid ett nöje att se Farage sopa banan med sina motståndare.
  För mig är det solklart att Zuckerberg tillhör ”The Deep State”: en farlig person.

 15. I kommunist Sovjet så fanns statsnyheterna ”Pravda”, och frågan är om inte Facebook håller på att glida dit hän att bli något som liknar kommunist Pravda.

  • CIA är den organisation som registrerar alla de registrerade på Facebook i sin superdator 50 meter under New York City!

   • Det är lite av en underdrift. Och det är ju minst sagt fascinerande att en tillsynes svagbegåvad och hysterisk person lyckas bli topp-politiker inom EU.

    • Hon är absolut inte svagbegåvad, tvärtom hyperintelligent. Att hon inte använder sin intelligens för att kämpa för sitt eget land är däremot anmärkningsvärt minst sagt.

     • Med psykopatiska drag kan man komma långt. Att blanda in ”hyperintelligens” är väl något i överkant..

     • Intelligens har att göra med problemlösningsfömåg. Vilka samhällsproblem har Cecilia Wickström löst? Hon är inte en del av lösningen, hon är en del av problemet.

     • Finns olika typer av intelligens. Förmåga att lära in ny information. Förmåga att självständigt lösa problem.

     • Det förvånar, men du kanske har insyn. Och du blandar inte ihop henne med Cecilia Malmström? Att hon är smått hysterisk råder det i alla fall inget tvivel om.

  • GAB är en affärsdrivande startup. Du anger en e-postadress som sedan blir din unika identifierare. Allt du postar på GAB kommer sedan indexeras enligt 2,000 parametrar, Sedan säljs denna information till informationsmäklare. Om du raderar en post eller ditt konto i GAB finns allt ändå kvar, kopplat till din unika e-postadress. Ett vanligt upplägg. GAB lämnar inget meddelarskydd, det gör Samhällsnytt.

   På nedanstående länk kan du investera i GAB för att tjäna pengar på alla godtrogna människors åsikter och beteenden som de tror är anonyma
   https://www.startengine.com/gab-select

   Att köpa en lista med 5,000 av dina grannars åsikter och beteende på Internet kostar ca $100 hos närmsta informationsmäklare. ”All your information belongs to us” https://irlpodcast.org/episode1/

 16. Vad är egentligen ”fake news”? Vem äger sanningen?

  Om jag skriver en facebook-sida som hävdar att jorden är platt, kommer den att raderas eller helt enkelt får stå kvar för att den är för uppenbart fel?

  Var går gränsen för att ett påstående blir uppmärksammat för att bli möjligt raderat eller betraktad some ”fake news”? Är det hur politiskt brännande den är? Eller hur politiskt inkorrekt den är? Eller hur konservativ eller nationalistisk den är?

  Det hela blir ALLTID väldigt godtyckligt. Det är i slutändan läsaren eller den som censurerar som bedömer utifrån sin världsbild.

  Vem äger sanningen?

  • Ett talessätt säger: ”Den som ljuger måste alltid ha ett bra minne!”

   Den som talar sanning säger alltså samma sak hela tiden och behöver inte oroa sig att gå i fällan!

 17. Det fanns en grupp Sverigedemokrater som gick ut på Internet och varnade folk för att registrera sig på Facebook.
  De försvann helt plötsligt, så någon raderade deras Blogg eller så var det Partiledningen som uteslöt dem ur partiet?

 18. Nu kommer detta från en som har gått ur Facebook pga. lågt följe, men för er som har följe – Fortsätt dela och skriva vad ni vill på Facebook, så länge det inte är personhot. Låt aldrig den plattformen bli en gullig gröna ängar propagandamaskin åt överbetalda makthavare och förnärmade näringslivsfascister som tar selfies med makthavarna.

  • Jag har ett FB konto utan vänner, utan följare, utan någon personlig information, allt stängt och låst för alla utom mig själv. Ingen näthatsgranskare kan hitta det, trodde jag, läs mer nedan. FB-kontot används för att ”lajka” eller göra kommentarer på sajter som kräver FB-inloggning och då är jag alltid försiktig i mina kommentarer.

   Kontot registrerades med en anonym e-postadress. Jag använder VPN och DuckDuckGo webbläsare. Trots alla dessa försiktighetsåtgärder har jag fått en FB-förslag om jag känner en person som bor på andra sidan jorden, som jag verkligen känner. Hur FB lyckats koppla ihop mitt anonymiserade FB-konto med denna gamla vän är en gåta för mig.

   Det går alltså inte vara anonym på FB eller på nätet över huvud taget.

  • Vilken sorts sanning syftar du på?
   Min erfarenhet säger att Google är köpt av Bilderbergergruppens usla anhang liksom Facebook är det.
   Dessa två organisationer ger den kraft åt den nya världsordningen, att få svart på vitt hur hur mycket förvirrat folk det finns i världen, ungefär som man kan utröna här om man vill vara helt ärlig?
   Här är ytterligare något sjukt med dess blogg ägare som kräver vad man än påstår så ska bevis läggas fram, men inte när det gäller dessa skrivna krönikor.
   https://honesty4u.wordpress.com/

 19. Som Tim Cook sa i en presentation ”I saker som är gratis är det konsumenten som är produkten”
  Ligger mycket sanning i detta, finns inga gratis-luncher.

  Angående IT-jättarna föreslår jag att de klassas som utilitiy som el och vatten. Samtidigt kan Amerikanska regeringen skicka en räkning till Google, FB, Twitter mfl på ett par triljoner dollar som de stulit genom bland annat subventioner av bandbredds-utbyggnad som de idag exlusivt tjänar pengar på samtidigt som de stryper andra.
  Det är som att jämnföra med att en speditionsfirma säger åt Svenska staten att bygga vägar för skattepengar, inte betala något själva, sen bli exlusiv utnyttjare av dessa vägarna och tjäna pengar på dem.

 20. Så det är viktigare att visa folks kontaktlistor och bekantskaper än deras åsikter och eventuellt delade videos? Varför? Det kan väl inte ha något med karleggning av individen för reklam ändamål att göra?

 21. Han svamlar och döljer sanningen bakom avsikten med de ändrade algoritmerna och tillagda filter.. Klart det är en konsekvens av att Trump vann valet och gjorde vänsterliberaler galna i världen… De avskyr marken Trump går på och kommer aldrig att ge sig i sin häxjakt, deras mål är att söndra och skapa division mellan olika folkgrupper och raser!

 22. Vem som bestämmer vad som är politiskt acceptabelt? Det är så klart alla dessa miljöpartister, socialdemokrater, Liberaler, centerpartister, vänsterpartister och moderater som anser att de inte behöver följa demokratiska spelregler utan fascistiskt vill kuva folket, deras psykiskt störda maktbegär är det som dödar det civiliserade samhället.

  • Inte undra på varför Gorbatjov frågar sig om man håller på att bygga upp ett nytt Sovjet i VästEUropa.

 23. Nå, vad har vi för alternativ till FB? Kan VK vara något att satsa på?
  Till censorerna säger jag: Idag censurerar ni andra, men därmed gör ni det möjligt att man en dag kommer att censurera bort även er.

 24. FB är ett system för angiveri och propaganda långt bortom Orwells, och diktaturernas vildaste fantasi. Samtidigt är FB det mest fantastiska marknadsföringsverktyg som finns.

 25. EU är en organisation, med uppgift, att slå sönder nationalstaterna o inget annat .

  I det parlamentet sitter överbetalda individer, utan någon kontakt med människorna dom messar med sina lagtexter på alla områden.

  Nationalstaterna i Europa, fungerar enbart som lokalkontor till den glamorösa organisationen där handplockade individer svassar runt i sina överdådiga byggnader.

 26. Facebook, andra sociala medier och de smarta mobilerna har lett till en ny folksjukdom i framför allt den yngre generationen i form av depression och utbrändhet. Vi har bara sett början på det hela. T.o.m. sexlivet drabbas och det redan låga barnafödande riskerar att minska drastiskt. Så också livslängden. Dock bidrar sociala medier till sanningen i dessa förpestade tider. Finns inget gott som inte för något ont med sig.

  • Sant. FB är mest för de över 30 men FB äger t.ex Instagram som används av de yngre. Jag har ogillat Zuckerberg och FB sedan 2012 samtidigt har FB ökat min omsättning med 100% sedan i januari då jag började annonsera där.

  • Inte om sanningen alltmer petas ned av Facebooks algoritmer. Bättre att gå över till WordPress som rekommenderas av Free Software Foundation, enligt min mening, samt ev. ersättaren Telegram, samt Internet Archive som ersätter Youtube.

 27. I den amerikanska utfrågningen erkände Zuckerberg att det var problematiskt med så många vänsteranhängare i deras censur panel, vilket han menade berodde på att rekryteringen skett i den vänsterinriktade staten Kalifornien.

  Sedan kan man ju fundera på om censur någonsin kan bli opartisk och istället ge folket verktyg för att kunna tänka själv. Antar att dagens ungdomar vet att bilar inte flyger ännu, inte heller att den snygga kvinnan eller mannen i reklamen följer med i bilköpet.

 28. Ja men kom igen!! Man måste vara mer än lovlig naiv att tro hederlighet om Facebook. Vad tror ni miljarder dollar årligen kommer från? Business mina vänner business. FAcebook säljer vad FAcebook kan sälja – information om medlemmarna så klart.
  Facobook kåta användare helt frivilligt lämnar ut allt om sig själv och beklagar detta. Kom igen, kom igen!!!!!

 29. Har aldrig haft ett facebook konto och kommer aldrig att ha ett. facebook är plattformen för de ytliga människorna med ett stort behov av bekräftelse.

 30. Zuckerberg svarade inte direkt på frågan utan tog upp något helt annat, en undersökning som påstås visa att Facebook-användare föredrar och mår bättre av sociala kontakter med släkt och vänner framför information och aktivism. Sedan låtsades han att Facebook är neutral vad gäller politiska åsikter. Men de flesta som använt Facebook för att sprida politiska budskap och undertryckta nyheter vet att detta inte stämmer.

  • Han svarar ALLTID så, om fbs generella mål för community och connecting. Varje anförande börjar som vore han Jesus.
   Han ser dessutom spöklikt, robotaktigt slät ut i hela ansiktet /huvudet.

 31. De där gossarna typ Zuckerberg är tränade att ta skit och det rinner av dem. Deras målsättning är i grunden så stark att det krävs annat än debatter till att ändra på deras förhållningssätt.

  • Ja det stämmer. Han har alltså minst 155 – 165 IQ – det är ju inte som att fråga ut en snattande knarkare.

 32. ”Algoritmer” hit och dit låter ju nästan som att att kinesiska FRA:s kryptomatematiker var städare på FB i Silicon Valley…det är snarare fråga om avancerat riktad marknadsföring – typ, ”gillar du Coca-Cola…i så fall…kan du tänka dig att testa Pepsi nästa gång?”

 33. Hur många av er i ”Samhällsnyttredaktionen ” har Facebook-konton?
  Jag har inte skaffat det Jag så/ har sett problemet från början….
  Var det ingen som reagerade på att Facebook äger dig?

LÄMNA ETT SVAR