Den brittiska toppolitikern Nigel Farage riktar nu hård kritik mot Sverigedemokraternas arbete i EU-parlamentet. Farage anser att SD-parlamentarikerna har låtit tillvaron med bjudchampagne, trevliga luncher och privatchaufförer ändra deras åsikter. Han menar att SD har blivit korrumperat.

På måndagen publicerade Dagens Nyheter en intervju med en av Storbritanniens mest inflytelserika politiker – Nigel Farage som är huvudpersonen bakom Storbritanniens uttåg ur den Europeiska unionen som äger rum den 31 januari. I intervjun uttrycker han sig bekymrat över att inte fler EU-skeptiska partier håller fast vid att driva frågan att lämna unionen.

LÄS ÄVEN: EU:s ordförande Juncker har fått löneförhöjning – tjänar nu 340 000 i månaden

”Mycket champagne – de ändrar sin åsikt”

Farage pratar specifikt om Sverigedemokraterna som han själv genom tiden i det brittiska partiet UKIP har arbetat nära. Enligt honom har partiet låtit sig korrumperas av en flådig arbetsmiljö i Bryssel och Strasbourg.

– Jag har sett individer och partier som är mot EU komma till EU och få en bil med chaufför, mycket champagne och trevliga luncher. De ändrar sin åsikt. Mänskliga varelser blir korrumperade. Det finns inga bättre ställen i världen att korrumpera människor än Bryssel och Strasbourg och Europeiska unionen, säger Farage till DN.

LÄS ÄVEN: Jean-Claude Juncker flög privat för miljoner – kräver att EU-medborgarna blir mer klimatsmarta

Samhällsnytt kontaktade Nigel Farage för att kontrollera om han hade citerats korrekt av DN. Han svarade då:

– Sverigedemokraterna vill nu vara en del av etablissemanget. Skamligt.