Feature 24r3

Foto: YouTube

Utrikes

Nu kommer sanningen om händelserna vid Kapitolium

Publicerad 3/7/2023
Annons

Det officiella narrativet kring oroligheterna vid Kapitolium i Washington den 6 januari 2021 håller nu på att revideras, detta efter att Fox News-profilen Tucker Carlson fått tillgång till ett omfattande material från övervakningskamerorna i byggnaden den aktuella dagen.

Så kallade konspirationsteorier som visat sig vara sanna under bara de senaste 1-2 åren innefattar bland annat covidvirusets ursprung, dess många bieffekter och Donald Trumps påstådda rysslandskopplingar som visade sig vara rakt igenom falska.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: Idag upprepas lögnerna om ”stormningen” av Kapitolium

Nu är det händelserna vid Kapitolium som utsätts för en rejäl genomlysning och det står klart att myndigheterna åtminstone delvis var med på den så kallade stormningen.

Bland avslöjandena som nu kommer från filmmaterialet den 6 januari 2021 finns den så kallade shamanen som skulle ha lett det påstådda upproret – på bilderna syns tydligt hur han eskorteras runt i korridorerna av polis som inte gör minsta tillstymmelse till att försöka stoppa honom. Även utanför byggnaden hjälpte polis till att få in demonstranterna.

S-regeringen kommenterade

Några dagar efter oroligheterna kallade tidigare justitieminister Morgan Johansson (S) händelserna för ”den våldsbejakande högerpopulismens 11 september”.

LÄS ÄVEN: Kamala Harris ifrågasätts – jämförde Kapitolium-protesterna med Pearl Harbor och Nine-eleven

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons