Vänstersajten Politism, som finansieras av Aftonbladet och LO/Kommunal, har kritiserats för sin oseriösa ofta hetsande och hatiska journalistik och av DN-skribenten Hanne Kjöller kallats för ”ett S-märkt avloppsrör”. Trots år efter år av ekonomiskt stöd med mångmiljonbelopp och draghjälp med att få ut sin publicistik från den ledande boulevardtabloiden och den S-märkta fackföreningsrörelsen är läsarsiffrorna skrala och annsonsintäkterna låga.

Sajten har gått back med miljoner varje år och förra året utgör inget undantag. Det visar den årsredovisning som Politism lämnat in för 2017 med röda siffror på 2,5 miljoner kronor. Sajtens chefredaktör, Eric Rosén, kan inte heller utlova att det inte blir miljonförlust även för 2018.

Rosén säger i en intervju med Resumé att han tycker Schibsted och LO ska fortsätta stoppa in pengar i Politism. Han ser sajten som en del av det han kallar den ”intressanta native-marknaden” och menar att man på redaktionen ”experimenterat och lärt sig mycket” under förluståren sedan starten 2013 som man tror ska ge utdelning i framtiden.

Rosén hänvisar också till ”det medielandskap vi har nu” där alternativa och i enligt honom ”högerextrema” medier växer. Även om Politism inte läses av så många och annonsörerna är ointresserade, menar Rosén att sajten ändå nått sitt mål genom att vara en välbehövlig motvikt och ge andra pespektiv. Sveriges samlade msm-media räcker inte för att väga upp de nya alternativmedierna.

Medan Schibsted är en privat koncern är det beträffande LO och Kommunal fackets medlemmar som med sina avgifter håller Politism under armarna. Det är oklart hur starkt stöd för detta de fackliga organisationerna har hos sina medlemmar.  En annan organisation som vänsterradikala Politism samarbetar med är Hyresgästföreningen.

Samhällsnytt har i skrivande stund ingen information om huruvida Schibsted och LO/Kommunal kommer att gå in med nya miljoner för att täcka även förra årets förlust. 2016 pumpade man in drygt 5 miljoner kronor i Politism, pengar som redan är förbrukade plus att man alltså gjort en förlust på ytterligare 2,5 miljoner fram till slutet av 2017.