Öppna gränser, höjda skatter och sänkt arbetstid ska ta FI till riksdagen.

Med ett medlemstapp på nästan 17 000 sedan 2014 har Feministiskt initiativ nu satt siktet på att komma in i riksdagen med den nya partiledaren Gita Nabavi jämte Gudrun Schyman.

– Vi har mycket bättre förutsättningar nu, vi har fler medlemmar, vi kommer att få våra valsedlar utdelade i alla vallokaler och vi har folk som har erfarenhet från politiskt arbete i kommunerna, säger Gudrun Schyman till SVT Nyheter.

Under helgen håller partiet valkonferens och ska presentera sin valplattform där bland annat höjda skatter, sänkt arbetstid och mindre pengar till försvaret ingår.

Medan övriga partier alltmer talar om lag och ordning menar FI att det behövs mer sociala satsningar och ett stärkt civilsamhälle.

– De frågor jag brinner för är arbetstidsförkortning och en human asylpolitik, sa Nabavi i sitt första tal som ny partiledare.

– Helst skulle jag se att vi har helt öppna gränser, att ingen utvisas, vi jobbar åt det hållet.

– I så fall kanske vi skulle utvisa alla som begår brott och mördar, vart skulle de hamna någonstans? Bara för att de inte är födda här innebär det inte att de inte är vårt ansvar.