Efter Rasmus Paludans islamkritiska parti Stram Kurs Sverigeturné där partifunktionärer bränt flera exemplar av muslimernas heliga bok Koranen har nu en profilerad svensk samhällsdebattör bestämt sig för följa upp initiativet och engagera sig mot islamiseringen och för yttrandefriheten. Arrangören som tidigare har bränt en bok om Koranen och uppmanat svenskar att göra samma sak ska hålla tal utanför Kista moské i samband med fredagsbönen. 

Samhällsnytt har de senaste veckorna följt händelseutvecklingen och även rapporterat på plats från de islamkritiska demonstrationerna runt om i Sverige som bland annat nådde Rinkeby på Järvafältet i nordvästra Stockholm. Detta trots Polismyndighetens som många menar åsidosättande av den grundlagsskyddade yttrande- och mötesfriheten genom att neka tillstånd för samtliga ansökningar oavsett plats och tid.

LÄS ÄVEN: Islamkritiska demonstrationer förbjuds i hela Skåne – polisen kan inte hantera muslimska hotbilden

Nyligen meddelade debattören Jan Sjunnesson – som år 2016 anordnade en prideparad under namnet ’Pride Järva’ där man bland annat tågade i Rinkeby – att ytterligare en islamkritisk demonstration kommer att äga rum i Stockholm.

Sjunnesson meddelar att han klockan 12.00 imorgon fredagen den 18 september kommer att hålla en demonstration om islam och yttrandefrihet utanför Kista moské i samband med att muslimer samlas för fredagsbönen. Han har ansökt om demonstrationstillstånd hos polisen för ett tal som ska pågå på platsen i 30 minuter.

Brände bok om Koranen

I samband med att Stram Kurs partifunktionärer besökte Malmö i slutet av augusti där man brände Koranen i det ’särskilt utsatta området’ Rosengård och spelade fotboll med ytterligare ett exemplar vid Stortorget, deklarerade Sjunesson att han ställer sig bakom sådana aktioner genom att själv bränna en bok om Koranen på sin balkong i Stockholm. Han uppmanade samtidigt fler svenskar att göra likadant för att ”inte lyda islamister”.

– Med anledning av Stram Kurs event i Malmö så tyckte jag att jag kunde göra något. Hoppas att mitt eldande inspirerar andra, berättade Sjunnesson för Samhällsnytt.

LÄS ÄVEN: Koranbränning blir trend i Sverige – flera nya videoklipp utlagda på nätet

authorimage