”Det som beskrivs må vara smaklöst, men lagligt är det”, säger advokat Anton Strand på advokatfirman Defens.

I lördags slog nattklubben Klubb Naket upp portarna i Skanstull i centrala Stockholm, rapporterar StockholmDirekt.

Klubben drivs av det nybildade Technopartiets partiledare Damien Eie och målet sägs vara att skapa ”en sexig, fördomsfri och internationell anda” samt ett första steg för ett mer öppensinnat Stockholm.

Konceptet är att inga kläder ger gratis inträde och premiären beskrivs som en succé med omkring 400 gäster och ”en positiv vibe rakt igenom och glad och fin stämning”.

På Södermalmskyrkan några hundra meter bort är man dock inte fullt så lyriska.

Representanter från frikyrkoförsamlingen besökte dagen innan premiären klubben för att försöka stoppa verksamheten.

Enligt pastor Lennart Torebring rörde det sig om ungdomar från kyrkan som tagit ett eget initiativ.

– Många av våra ungdomar kommer från förorten och har varit i ett träsk av prostitution och utnyttjande, så de reagerar väldigt starkt. Och det är klart att i grunden tror vi på sexuell renhet och att sexualiteten behöver beskyddas genom äktenskapet. Men bortsett från det måste vi också betänka vi inte enbart kan göra det vi vill.

– Det som händer nu på Södermalm kan få allvarliga konsekvenser, klubben blir en grogrund för depression och att människor får sina själar nedbrutna. Alla vet ju till exempel att barn behöver gränser, man mår inte bra av att göra som man vill.

På Klubb Naket tillbakavisar man kyrkans farhågor och hänvisar bland annat till att man har ambulerande trygghetsvärdar och ”klubbkompisar” som ska se till att alla gäster har det bra.