Under helgen som gått har ännu en vapenstöld skett inne på Rosenbad. Det blir därmed den tredje vapenstölden på Regeringskansliet i år. Denna gång ska en pistol ska ha stulits. Vapnen finns på plats för att skyddsvakterna på Kansliet ska kunna skydda regeringen vid ett terrorhot eller pågående terrorattentat.

Det var i november som Dagens Juridik kunde avslöja att Regeringskansliet drabbats av flera pistolstölder. Stora mängder ammunition och flera Glockpistoler hade då försvunnit ur ett säkerhetsskåp.

Igår kväll avslöjade Aftonbladet att det skett en ny stöld på kansliet under helgen. Ännu en Glockpistol är stulen och enligt uppgifter till tidningen ska ytterligare en vapenstöld ha genomförts under årets gång. Nu utreder polisen sambandet mellan de tre olika stölderna.

När tidningen frågar Regeringskansliets presstjänst vill de varken bekräfta eller dementera uppgifterna. Inte heller Securitas, som står för skyddsvakterna på kansliet, vill ge någon kommentar.

– Regeringskansliet är ett skyddsobjekt så det är ingenting jag kan kommentera, säger Axel Andersson, pressansvarig på Securitas.