I höstas introducerade vänsterliberala boulevardtabloiden Expressen ett omfattande sparprogram till följd av vikande intäkter. Men redan nu står det klart att det inte räcker. Den krisande tidningen aviserar därför besparingar på ytterligare 115 miljoner kronor. Det skriver Dagens Media i en betalartikel återrapporterad av Breakit.

Kvällstidningens medarbetare uppges ha informerats om sparpaketet på ett möte i mitten av veckan. Hur många ytterligare som nu får gå är dock oklart.

Expressens fackordförande Jan Spångberg säger i en kommentar till Dagens Media att beskedet känns ”väldigt dystert”, i synnerhet som sparpaketen nu kommer slag i slag, det senaste så sent som i höstas. ”Det är ingen bra utveckling” konstaterar han.

Enligt Klas Granström, tillförordnad chefredaktör sedan Thomas Mattssons avgång nyligen, rör det sig inte om något engångsbelopp utan en permanent neddragning av tidningens budget med drygt 100 miljoner kronor på årsbasis.

Granström bekräftar att det kommer att bli fråga om personalneddragningar, men vill inte gå in på några detaljer om i vilken omfattning innan man diskuterat situationen med facket. Det kan dock röra sig om tjänster utmed hela verksamheten.

Det sparpaket som Expressen genomförde under hösten uppgick till cirka 40-45 miljoner kronor och resulterade i att 20 tjänster på tidningen bantades bort.