Preliminär inflyttning i de 48 lägenheterna sker i september. Dessförinnan ska grannar i området bjudas in till ett informationsmöte.

Tidigare har Dianagården i Hjorthagen varit ett äldreboende som lades ned hösten 2018 då lokalerna inte ansågs lämpliga för verksamheten enligt Arbetsmiljöverkets riktlinjer. Sedan har en förskola tillfälligt använt några av lägenheterna under renovering av dess ordinarie lokaler.

LÄS MER: Bostadskön växer i Stockholm – hela 636 000 personer väntar

– Under tiden som fastighetsägaren Micasa Fastigheter utreder vad huset ska användas till i framtiden erbjuder vi nyanlända att bo här tillfälligt i så kallade genomgångsbostäder, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder till nyanlända, till Stockholm Direkt.

Lägenheterna är ettor på ca 30 kvadratmeter vilket innebär att det främst kommer handla om små familjer och ensamstående med barn samt ensamhushåll som flyttar in. Målsättningen är enligt Mölgård att de ska ”integreras i samhället till en egen försörjning och bostad”.

I god tid innan inflyttningen sker kommer man att bjuda in boende i området till ett öppet hus där information ska delges och man har möjlighet att ställa frågor.

– Jag hoppas att man kommer tillbaka och träffar sina nya grannar när de flyttat in. Vid öppet hus brukar det alltid finnas representanter från olika föreningar och civilsamhället dit man kan anmäla om man vill vara med och välkomna sina nya grannar, säger Mölgård.

Micasa fastigheter ägs av Stockholms stad.