Vid 03-tiden natten mot tisdagen iscensattes ett försök till massrymning från Migrationsverkets förvar i Märsta norr om Stockholm. Det rapporterar bland annat UNT.

I motsats till för en månad sedan när 12 personer rymde från förvaret, misslyckades nattens rymning. Polisen kunde snabbt gripa de fem förvarstagna som nu i stället har säkerhetsplacerats i häkte hos Kriminalvården.

Rymmarna ska ha brutit upp ett fönster för att ta sig ut. Efter massrymningen i september har Migrationsverket enligt egen utsago vidtagit åtgärder för att förhindra nya rymningar. Av de 12 personer som då rymde är fem fortfarande på fri fot medan de övriga sju har kunnat gripas.

Det framgår inte om rymlingarna är utvisningsdömda brottslingar eller om det rör sig om asylsökare med avslag som bedömts vara benägna att gå under jorden eller på annat sätt inte medverka till att utvisning verkställs.

Förvaret i Märsta har plats för 150 personer. De senaste tio åren har ett 60-tal rymningar skett från förvaret. På grund av en lucka i lagen är det inte ett brott för förvarstagna att rymma.