Samhällsnytt har under januari månad gjort vissa redaktionella förstärkningar. Detta är vad som hänt:

  • Vi har knutit ytterligare en resurs till oss, Peter Larsson, som hjälper redaktionen med bakgrundsinformation och att få svar på frågor när vi behöver kontakta myndigheter eller andra personer av intresse. Det är ofta ett tidsödande arbete att identifiera rätt personer att kontakta och att sedan få tag på dessa, inte minst när dessa vill undvika att svara. Genom denna nya resurs blir vi snabbare och bättre på att få svar på frågor. Det har bland annat gett resultat i några av de artiklar vi publicerat i dagarna, exempelvis om hur SVT gjorde en falsk översättning av Trump eller hur SVT betalar rättegångskostnaderna för människosmugglarna.
    .
  • Ytterligare en person har anslutit sig till teamet och kommer presenteras inom de närmsta veckorna. Personen kommer fokusera på att bredda utbudet av det Samhällsnytt producerar på ett sätt vi tror våra läsare kommer uppskatta.

När Samhällsnytt startades för drygt 1,5 år sedan var det endast två stycken som skrev nyheterna, men direkt i anslutning till lanseringen kom Egor Putilov med. Därefter anslöt sig Simon Kristoffersson. Kent Ekeroth har också börjat bidra journalistiskt, från att tidigare bara att ha stått för administrationen.

Med förstärkningarna som beskrivs ovan blir Samnytt-teamet nu sju personer som kommer bidra till sajten på olika sätt och i olika omfattning.

Detta ökar givetvis vår förmåga att utmana gammelmedia, göra vår bevakning bättre och snabbare samt att bredda verksamheten. När vi blir fler på redaktionen krävs också mer resurser för att strukturera organisationen, men fortsatt expansion är den enda vägen för att långsiktigt kunna konkurrera med mediejättarna.

Ni som donerar möjliggör denna tillväxt och är därmed en central del i att bygga upp alternativ till den vänsterliberala media som varit förhärskande i Sverige under så lång tid.

Så tack för ert stöd och ert förtroende!