Partiet anordnar träffar för invandrare där man diskuterar olika ämnen och siktet är ställt på att bli rikstäckande i framtiden.

– Jag har varit i Sverige i 30 år och har följt utvecklingen i det svenska samhället sedan dess. Jag ser alla skillnader som har uppkommit och vi märker att den senaste tiden har gapet mellan utländska och svenska medborgare blivit större och större, säger partiledare Hussam Alkoblawi till 24Malmö.se.

Alkoblawi är statslös palestinier och hoppas med sitt nystartade parti Nya koalitionssamlingen ta makten i Malmö där man ställer upp i valet till kommunfullmäktige senare i år.

Även övriga initiativtagare har utländsk bakgrund och den stora frågan är integrationen som man menar måste förbättras genom en mer praktisk inriktning istället för teoretisk.

– Vårt mål är att skapa ett harmoniskt välfungerande samhälle oavsett vilket ursprung man har. Det handlar om att komma med något nytt i praktiken. Det finns många politiker som skriver väldigt fina slagord och idéer, men i praktiken är det något som saknas. Vi vill arbeta på fältet, i verkligheten och vi vill visa att förändringen kan ske om man arbetar ute, och inte bara på kontoret.

För att få en plats i kommunfullmäktige i Malmö krävs tre procent av rösterna och partiet tror sig kunna få flest röster från de många invandrarna i staden.

– Vi betraktar oss som ett svenskt parti men i grunden har vi utländsk bakgrund. Vi vill vända oss till alla medborgare. Men av naturliga skäl så är det personer med invandrarbakgrund i första hand, som ligger i vårt intresse.