På fredagen uppmärksammades det hur S-pampen Michael Karlsson, som dras med en miljonskuld till Kronofogden, har rundat partistyrelsen och på ett lagstridigt sätt anställt sin socialdemokratiske partikamrat som högste chef i Åmåls kommun. Nu visar det sig att kommundirektören, som egentligen har en opolitisk tjänst, även ska få rätt att ersätta kommunens högsta politiker.

Samhällsnytt har vid flera tillfällen skrivit om Michael Karlsson (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Åmål där Socialdemokraterna kammat hem över 44 procent av rösterna. Nu utreds en händelse där Karlsson olagligt har rekryterat Anders Sandén, som tidigare var kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna och även ledamot av Socialdemokraternas centrala partistyrelse i Stockholm.

LÄS ÄVEN: S-pamp utsåg olagligen partikollega till högste chef i kommun

I samband med den tvivelaktiga anställningen av partikamraten framgick det även att Sandén inte hade fått några konkreta arbetsuppgifter eller instruktioner för sin tjänst. Åmåls kommun har försökt att lösa situationen det senaste dygnet men det har lett till nya frågetecken, rapporterar SVT.

Kommunen skriver i ett förslag till en arbetsinstruktion att Sandén ska kunna ersätta kommunens högsta politiker. Detta trots att tjänsten som kommundirektör är en opolitisk tjänstemannaroll.

”Kommundirektören kan på uppdrag av kommunstyrelsens ordförande företräda denne där så behövs.”

När Åmåls kommun sedan får frågar från media om den märkliga instruktionen avböjer de att svara.

LÄS ÄVEN: S-pamp skyldig Kronofogden nära en miljon – ljuger om orsak

authorimage