Omfördelning av välstånd

Delningar

➤ KRÖNIKA  Före millenniumskiftet kunde man i Sverige fortfarande tala om de fattiga och de rika och man var klar över att välfärdsstaten hade en avsevärd överföringseffekt genom att ta från de rika och ge till de fattiga. Idag fruktar etablissemanget att det kan låta som att ta från svenskar och ge till invandrare. Vi har alla lärt oss att man inte får säga sådant som kan gynna SD, även om det är sant och relevant. Men låt oss vara olydiga och granska omfördelningen.

Tidskriften Skatter och Välfärd (1999 #4) noterade en utjämning i tre steg när man dividerade den rikaste femtedelen (den femte kvintilen) av befolkningen med den fattigaste (den första kvintilen).

Det första steget, löner före skatt, visade att den rika gruppen hade 11 gånger mer i bruttoinkomst per person. I nästa steg tog kalkylen hänsyn till skatt och transfereringar och då fick de rika endast 3,2 gånger mer. Vid det tredje steget tog man också hänsyn till offentlig konsumtion och då minskade skillnaden till att den rikaste femtedelen kunde konsumera 2,3 gånger mer än den fattigaste femtedelen.

Den stora klyftan i standard smälte successivt undan när fler relevanta faktorer beaktades. Då var omfördelningen i offentlig konsumtion något som politikerna, främst Socialdemokraterna, var stolta över och gärna framhöll. Idag låtsas de alla som att den offentliga konsumtionen inte har en stor omfördelningseffekt.

Den utredningen redovisar också att den fattigaste femtedelen ökade sin andel från 3,9 % av resurserna i steg 1, till 10,4 % i steg 2 och till 13,5 % i steg 3. (Total jämlikhet skulle innebära att de fem kvintilerna får 20% var). I de flesta kalkyler så bortser man från den omfördelning som sker i steg 3 och antar att den är neutral fast den offentliga konsumtionen alltid har haft en omfördelningsprofil.

Förr kunde till och med regimmedia skriva om omfördelningseffekter. DN skrev i oktober 1999 om att genomsnittspersonen i Akalla betalade 14 000 kr medan Östermalmsbon betalade 33 000 kr. Denna skillnad skall utökas med att Akallabon mottog kommunala tjänster för 40 000 kr medan Östermalmsbon bara fick tillbaka 17 000 kr. Den sammanlagda geografiska skillnaden blir 42 000 kr per person.

Denna geografiska skillnad har idag en tydlig etnisk komponent. Politikerna tar från svenskar och ger till invandrare.

Många statsvetare har noterat att det finns ett negativt samband mellan välfärdsstat och multikultur. Eftersom etablissemanget vill ha multikultur försöker de idag att dölja välfärdsstatens omfördelning så gott det går.

Internationella studier visar att vid högre etnisk heterogenitet minskar viljan att betala. Informationen om transfereringarnas storlek manipuleras hårt av myndigheter och i regimmedia. Vi får en rad förnekelser av vad som sker i samhället.

Nästa nedtystade omfördelning att sätta ljus på är den förmögenhetsmässiga utspädningen. Vi skänker mycket lättvindigt bort aktier i ”Aktiebolaget Sverige”. Låt mig förklara denna metafor med lite siffror.

Ponera att Sverige kan ses som ett företag med 7 500 aktier. Plötsligt ger styrelsen ut emissioner på 2 500 nya aktier till personer som inte är aktieägare. Det är ingen nyemission utan de nya aktieägarna behöver inte betala något för sina aktier. Deras värde skapas genom en utspädning av aktievärdet för de gamla aktieägarna då företagets förmögenhet i stort är detsamma.

Säg att den grundläggande verksamheten tjänar i 1,8 miljoner och löpande administration kostar 300 000 per år. Företaget kan då årligen dela ut 1,5 miljoner till aktieägarna vilket blir 200 kr per gammal aktie, men bara 150 kr per aktie efter emissionen som ökat aktieantalet till 10 miljoner aktier. Utspädningen gör att de gamla aktieägarna förlorar 50 kr per aktie i lägre utdelning medan förlusten i aktiens värde naturligtvis är mångdubbelt högre.

Om vi multiplicerar aktierna och aktieutdelningen med 1000 så har vi den nationella situationen. Det är ett belopp av enorm betydelse för landets invånare.  En invändning är att de nya aktieägarna kanske bidrar med något, men detta är otillräckligt då de löpande går back med egna otillräckliga inkomster.

Kostnaden för investeringar i nya bostäder och mycket annat betalas huvudsakligen av den svenska befolkningen. Enligt Boverket behöver bostadsproduktionen ökas kraftigt eftersom vi har arbetat upp en omfattande bostadsbrist genom den stora befolkningsökningen. Det talas om ett nytt miljonprogram och bostadsinvesteringar på 400 miljarder per år.

En stor extra kostnad och den skapas inte av att svenskar vill ha ett extra rum, utan att vi får mer än 100 000 nya invånare varje år som kommer och tar plats. Detta händer inte bara under rekordåret 2015, utan under varje år av den nya mandatperioden enligt offentliga prognoser. Massinvandringen fortsätter.

Förutom utspädningseffekter så finns också undanträngningseffekter. De är inte ännu ett riktigt stort problem, men de kan bli om konjunkturen sviker och politikerna behöver få kostnaden för invandring att se lite mindre förskräcklig ut.

Den låga sysselsättningen bland invandrare sticker i ögonen på väljarna och skapar stora sociala problem i ”särskilt utsatta områden”. En kommun kan vilja öka jämlikheten och söker avskeda 100 svenskar för att ersätta dem med arbetslösa invandrare. Det kan vara problem med att bara avskeda en arbetstagare, men genom att låta bli att anställa svenskar uppnås samma sak med mindre mankemang.

Arbetslösa invandrare ses en kostnad för invandrargruppen, men de 100 friställda svenskarna ses som en svenskkostnad. Utan invandring hade de haft anställning, men nu har de blivit personer som är offentligförsörjda.

Det finns dock gott om personer som är redo att skriva nonsens som att ”utan invandring stannar Sverige”, att invandrarna utgör ”kompletterande arbetskraft” och att det inte finns anledning att förvänta sig att det kan uppstå substitutionseffekter som gör svenskar arbetslösa eller sänker de svenska lönerna. Politiker och journalister kan lätt duperas till att tro på vad de vill tro på, men verkligheten är mer resistent mot fake news.

Tyvärr medför invandring stora problem för den svenska välfärdsutvecklingen. Men samma politik fortsätter. Politikerna i de två största blocken har inte tänkt till i de här viktiga frågorna, de hävdar att entusiasm för ensidig enfald är en dygd. En av statsministerkandidaterna har utlovat att ”köra ända in i kaklet”. Han har uppenbarligen uppfattningen att det är bättre att använda huvudet på det sättet än att inte använda det alls.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

123 KOMMENTARER

 1. Den nya adeln roffar åt sig allt, utan att behöva betala ett öre i skatt! Men klagar & gnäller gör de ändå…

   • Det är det som håller dom relativt lugna än så länge….men vänta du.
    Fast det är planen. Globalisterna vet att välfärdssamhället så som vi känner det omöjligen kan överleva detta. Och då är krig och våld nästa steg. Därför behöver vi tribunaler NU!

 2. Ja, jag tänker på en klok herre som sa ”vad fan får jag då?”, och det är så jag tror de flesta tänker.

  Vi ska betala skatt, för att få ett bra socialt samhälle. Bra vägar, bra skola, bra sjukvård, bra skyddsnät, bra försvar, bra äldrevård, osv. Och det känns faktiskt helt ok för mig, för jag får ju del av det – indirekt. Vet att om jag blir sjuk, får jag vård. Jag kan sova gott om natten, för jag vet att såväl polis som militär skyddar mig. När jag blir gammal, blir jag omhändertagen… OBS! detta är då ett drömscenario.

  Men som det är nu, jag betalar en massa i skatt, men vad fan får jag? En massa ”flyktingar” som kommer hit med krystade flyktingskäl. Men när de får klartecken, då är allt skit. Maten dålig, för långt in till stan, för lite pengar, för dåligt boende. Det var bättre hemma, mitt i kriget, Sverige är ett rasistiskt skitland. Ungefär så låter det. Samtidigt skickar de hem stora summor pengar. Precis som ”EU-medborgarna” som sitter i varenda hörn och tigger. Tack o lov har de börjat minska dock, och de är inte lika påträngande längre. Men det är stora summor som försvinner ur Sverige.

  Och vad får JAG, för allt vad jag betalar in? Otrygghet. Bara en massa otrygghet. Antalet våldtäkter ökar lavinartat. Folk känner oro och rädsla för att vara utomhus nu för tiden. Varför? Att tala högt om varför, det betingar en rasiststämpel i pannan direkt. Sjukvården försämras. Färre platser, akutmottagningarna måste byggas om, längre vårdköer så folk dör. Tack för det. Försvar? Finns inget, vi håller precis på att börja bygga upp det igen. Polis? OM vi har tur, tar de sig an vårt fall. Skola? En katastrof, som gör att fler börjat anlita friskolor. Men det är ju också rasism.

  Så, vad får vi för pengarna, egentligen? Förut kunde vi grymta om de orättvisa lönesättningarna, och ja, de är de i viss mån. Men nu är det på många sätt mycket värre, för vi blöder ut pengar, som våra politiker så frikostigt delar med sig till andra länder. Och att klaga på det, ja just det. Rasistiskt. Vi ska försörja tredje världen, vi ska utjämna de ekonomiska ”orättvisorna”, genom vårt arbete, medan de ska inte behöva göra något. Inte bygga upp sitt land, inte skaffa en social sektor, inte något. Bara sitta där och få pengar, och klaga över hur rasistiska vi är, som inte ger dem mer.

 3. Man ska låtsas som det regnar och fortsätta som vanligt. Snart har vi elbrist det blir spännande kilowatt priser 3-5kr och värmen stängs av vissa tider på vintern. Vem har kontrollen,

 4. Arbetskraftsinvandring kan vara rimligt men vi kan ta efter andra länder t ex Iran. Där gäller att egna befolkningen har förtur till alla jobb och andra får hålla till godo med det som blir kvar.

  • Vi bör börja införa en egen valuta som vi använder och säljer varor mellan varandra och byter tjänster.

   Faktiskt är det bara att börja använda ett annat lands valuta.

 5. Sverige hade 1970 ca 8 miljoner invånare och tydligen fungerade landet ändå,utan att fylla på med 2 miljoner arbetslösa ,kriminella mångkulturmänniskor.

  • Det stora problemet då var ett mäktigt parasiterande sosseri som knäcktes 20 år senare.
   Hur vi ska bli av med de parasiter, som svenska folket släpar på nu, vet nog ingen.

   • Jag delar inte uppfattningen att sossar skulle vara parasiter i allmänhet. Den som främst skapat dagens situation anser jag är din gamle själsfrände Fredrik Reinfeldt med benäget bistånd från Maud Olofsson

 6. Det hemska är att dom som är längst ner på samhällsstegen drabbas först och värst, om det vore tvärtom så skulle problemen vara lösta för länge sedan!

  • Fast han som sa det var ju en svensk oligark. Han skall vara glad att han inte levde i 30talets Sovjetunionen. Risken då att han skulle satts framför Stalins exekutionspatruller man bör också inse att man är lyckligt lottad i livet

 7. Egentligen finns det ingen vits med att jobba och betala skatt i ett framtida konkursmässigt land som Sverige eftersom landet i framtiden kommer att slitas sönder av sociala oroligheter, brottslighet och kanske till och med inbördeskrig vilket oundvikligen kommer som ett brev på posten när välfärdsystemen måste avvecklas

  Vad är det för vits med att betala skatt i ett land där de allmänna pensionssystemen sannolikt kommer att bli helt utplundrade och i ett land där det varken kommer att finnas fri sjukvård, utbildning eller åldringsvård, och där det därutöver kommer att råda en enorm brottslighet och otrygghet?

  Att ha ett svenskt medborgarskap och betala skatt till aktiebolaget Sverige kommer att bli den största förlustaffär som svenskar folket någonsin har gjort eftersom det är att satsa pengar i ett konkursmässigt bolag och ett stort svart hål.

  Tyvärr har de negativa effekterna av massinvandringen en fördröjningseffekt innan kostnaderna blir synliga i ekonomin men under den tiden så låtsas alla politiker i 7 K som om det regnar och allt är i sin ordning.

  Dessa politiker har tagit på sig rollen att spela Jesus, som med ett fåtal bröd och fiskar lyckades mätta en enorm folksamling.

  Problemet är bara att svenska folket på allvar tror att det går att trolla fram bröd och fisk till alla miljontals gökungar som sitter med öppna näbbar och gapar efter bidrag i förorterna.

   • Problemen kommer inte att bli synliga förrän lågkonjunkturen slår till.
    Majoriteten av Sveriges kommuner är högt belånade och kommer att få stora problem. Sverige har lägst BNP utveckling i hela EU, sämst pensioner och kommer att ha högst pensionsålder

    • Det kanske är bäst att långivarna frågar dig i stället för Moodys eller Standard & Poor, du vet säkert bäst……

     • ”Ex-chef på S & P: Ratinginstituten är meningslösa.

      Nu får hela systemet också kritik från de egna leden.
      David Jacob, som anställdes på S&P i 2008 just för att återupprätta marknadens förtroende

      – De (ratinginstituten) finns bara eftersom folk måste ha dem, inte för att man tror på dem.
      Mindre investerare gör kanske det, det är den olyckliga delen, men jag tror inte att institutionella investerare gör det, säger han till Bloomberg.”

      https://www.svd.se/exchef-pa-sp-ratinginstituten-ar-meningslosa

   • Var det inte samma företag som 2008 som gav amerikanska bostads obligationer samma höga rating. Som nästan sänkte värdens finansiella marknader. Dom ligger alltid efter inte före som skulle kunna tro.

  • Tror det var chefen för svenskt näringsliv som sa (glömt hans namn) ”vad fan får jag?”. syftade på vart alla skattemedel går till.

 8. Man kan faktiskt säga att vi icke-muslimer i ursprungsbefolkningen betalar skatt till muslimerna, så kallad ”Jizya”. Jizya varierar i storlek beroende på var och när den krävts in. Skatten har i vissa fall varit så låg som en dinar (ca 4,235g guld) och upp emot 10-50% av inkomstskatten per år.

  ”Kämpa mot dem [djihad] som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift [judar och kristna], varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud – [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten.” (Koranen 9:29)

  Våra fö*rädare till politiker har gett bort landet till muslimer. Det här är obeskrivlig ondska och svek. I Holland och England har muslimerna redan börjat använda holländska och brittiska småflickor som sexslavar. Etablissemanget har skyddat islamisterna, precis som här i Sverige.

 9. Tack för en utmärkt krönika Jan.
  Har du funderat på att översätta och skicka till utländsk media?
  Om jag vore dig skulle jag göra det.

  DN med flera kommer ju inte att publicera. Blir det publicerat i utländsk media blir de tvugna att kommentera.

  Sätt tex. rubriken:
  Insight into Sweden’s major economical problems……..

 10. Det är svårt att hitta objektiv positiva effekter av invandringen. Även de är marginella, typ ett billigt kebabhak eller en och annan indisk restaurang, saker som egentligen inte ens är beroende av invandring.

  Om man sedan lägger till de massivt negativa effekterna, förvandlas ekvationen till ett milslångt minus.

  Frågan är då, varför skall man ha invandring när helheten bara blir sämre?!

   • Godhetsknarkandet är ett sätt att försöka kvitta atlaskomplexet, dvs att all världens problem vilar på våra axlar.
    Man köper sig fri från ett självpåtaget skuldkomplex.

 11. Titta bara på Grekland där dom pengastarka försvann. Jag kan inte se att inte Sverige kommer att hamna i samma situation som Grekland har gjort. Skillnaden är att alla greker har fått hjälpa till med allt vad det innebär med t.ex nedskärningar av välfärden. Vad skulle hända här med lättkränkta människor som inte godkänner avdrag på 30% av bidragen? Kan vi undvika krig får vi vara glada.

  • Känner mycket väl till Greklands problem.
   De kvarvarande som har en stark ekonomisk situation i Grekland, ”eldar hellre upp pengarna” än att betala skatt till ett svart hål.

 12. Det var först när jag öppnade pensionsbrevet som jag förstod hur illa det blivit. Att arbeta och betala skatt i trettiofem långa år blev inte den lönsamma affär blev ju inte som jag tänkt mig. Och när nytillträdde GDn för pensionsmyndigheten (Daniel Barr?) visade i ett exempel att den som arbetat och skött sig har mellan en till två tusen mer per månad än den som kommit in från sidan så att säga och tilldelats ett äldreförsöjningsstöd . Exemplen gäller folk i normala inkomstlägen vilket de flesta har. Men när de dåliga tiderna kommer har de med inflytande stora möjligheter att rädda sina skinn genom att investera i tillgångar som har möjligheter att hålla stången mot inflationen vilket främst är aktier obs att målet för inflationspolitiken är att hålla penningvärdesförsämringen på en 2%ig nivå för övrigt samma mål som USA har

  • Visst du får betala för alla som inte har full pott, lika för mig efter 36 år i arbetslivet, det är bara krämare som klarar sig bra och slipper invandrar oket.

 13. Socialdem. och 7klövern tar bort återväxten. Det är allvarligt. Vi blir fattigare för vart år. Tänk på detta. De flesta svenska politiker är besatta av multikulturideologi/vänsterns offergruppspolitik. Inte intresserade av fakta men att genomdriva utopier..Hur världen ska vara istället för hur människor är, vad de vill och att alla är olika. Wallström ber Jordan P. krypa tillbaka under sin sten. Med personer som Wallström går Svea Rike mot inre krigstillstånd. Varför? Sociald. med anhang vill genomdriva offfergruppspolitiken. De söndrar, drenerar och är inte intresserad av vare sig arbetare eller svenskar. Svenska människor står ivägen för deras ideologier ”anti-rasism, globalism(FN/EU), ekologisk och feministiska” världsordning. Fyrkanten SKA slås in i det runda hålet. I öst aktar man sig för västs ideologier av historiska skäl. Därav var och är det viktigt för S även ändra skolan och historieämnet. Ta alla de områden jag pekat på och avslöja dessa för vad de är. Splittrande postmarxism/nykommunism vilket kommer framkalla splittring likt den vi upplever i Sverige med politisk blockering i stället för samtal utifeån medborgarnas val vid urnorna. Vidare S drenering av ekonomin genom totalt kontraproduktiv invadring och du får sedan (ännu mer) laglöshet och våld.

 14. Inkomstöverföringen från svenska grupp till invandrade gruppen är ca 83 miljarder år, den invandrade gruppen kommer knappast upp till självförsörjningsgrad över 40 % medan svenska gruppen ligger ca 83 % OCH FÖRSÖRJER hela migrationen, helt idiotiskt hur svenska politiker har lyckats med det.

 15. Tanten Lööf är lever gott på skattsedeln och moraliserar och sparkar nedåt till alla svennar som måste betala för hennes godhet till gratisätarna.

 16. Följaktligen kommer den dag när folk börjar lämna det
  sjunkande skeppet och både människor och kapital flyr
  landet.
  Är det då vi för första gången får se stängda gränser?

 17. En gång i tiden flydde svenskar landet för de inte kunde försörja sig. Nu flyr många för de vill inte försörja utlänningar som kommer hit och lever på bidrag. Vad händer sen? Hur går ekvationen ihop?

  • Sverige blir ett u-land och får sitta i FN och tigga u-landsbidrag. När det inte finns några svenskar kvar i Sverige kommer precis allt att sluta fungera. Tågen kommer inte att gå. Kollektivtrafiken kommer inte att fungera. Elproduktionen kommer sakta men säkert erodera bort. Internet kommer inte existera.

 18. Sverige kan hälsa hem! Svenskar dags att se efter något annat i något annat land! Ni vet redan innerst inne att det är kört eller hur? Tänk på era barns framtid. I Sverige ser framtiden mörk ut för svenskar. Sverige är redan en diktatur.

 19. Svensken är så dum så att om politiker och journalister förespråkade att folket skulle äta bajs, ja då skulle folket blint lyda och dagen efter sätta igång och fiska upp gobitarna ur toaletten direkt efter avgång.

  • Vi är på insektsstadiet nu enl DN. Litet mer hjärntvätt behövs nog men det går nog att få 82% ända dit.
   I gammelmedia blir vi matade med skit varje dag. Har inte haft en dagstidning sedan 80-talet.

 20. Sverige står innför en ekonomisk kollaps vid en lågkonjuktur . Festen är snart slut . Först då kommer befolkningen att vakna . Och inse att SD har haft rätt !

  • Det är inte bara en lågkonjunktur som hotar Sveriges ekonomi. Sverige kommer att göra konkurs med tiden. Vi har en BNP per capita under 1 % och det kommer att sjunka ännu mer.

 21. Och allt detta kommer att förvärras ytterligare om Sverige undertecknar ”Global Compact for Migration” i Marakesh den tionde eller elfte december. Men det härskar fortfarande absolut tystnad om detta djävulspåfund av FN, som kommer att förgöra Sverige och andra västländer, som skriver på, för alltid.

 22. Svenska politiker leker Robin Hood med svenska folket. De tar från svenska folket och ger till invandrarna. Snart har de gett bort hela välfärdsstaten och skänkt bort hela landet till Islam

  Så vad kommer dessa falska Robin Hood- politiket att säga när Sverige är utarmat och Islamiserat?
  Allah Akbar?

 23. Fast jag måste säga att det är förbluffande, om den där högsta 1/5 frivilligt bara betalar för den till största del invandrad 1/5. Mer troligt är nog att när omfördelningseffekten blir för stor, så flyr vi landet.

 24. Bra där Jan Tullberg!

  Liknelsen med nyemissionen i ”AB Sverige” är bra. Problemet är att de inte bara fick aktierna i nyemissionen gratis. De fick BETALT för att ta emot dem, trots att övriga aktieägare (svenskarna) inte fick säga någonting.
  Aktiebolagslagen (ABL) har tänkt på detta ”alla aktieägares lika värde”, men tydligen inte våra politiker.

  Det är konstigt att repatrieringsfrågan inte drivs hårdare. Det är Sveriges enda räddning!

  • skulle inte behovas, efter 2 ar som dom ar berattiga till ar det egen forsorgning som galler och egen bostad, alltsa inte en krona i bidrag.
   repatriering kommer som ett brev i posten (som det fungerade forr ;-))

   • Varför skall dom vara ”berättigade till” 2 års försörjning? Min mormors far flyttade till USA 1889, det var ingen som gav honom en enda cent! Han fick klara sig själv. När han kom tillbaka till Sverige, med fru och barn så köpte han ett hus i Sverige. Han blev en aktad medborgare.

    Har upptäckt den här:
    http://usnewslive.tv/foxnewslive/
    Helt fritt, livestreaming, gratis! Nu börjar Sean Hanity snart! Jag skall bara njuta!

    • Enligt FN, EU……..
     Tycker sjalv det e ett jakla trams, har sjalv flyttat inom Europa, fans inga bidrag att fa, bara att borja jobba o fixa egen bostad
     Sent from Mail for Windows 10

     • Det är ett djävla trams! Har bott 7 år i Filippinerna, men var tvungen att flytta tillbaka till Sverige förra året. Där får du klara dig själv!
      Jag hade inga problem med det synsättet så varför skall vi försörja ekonomiska flyktingar från MENA?

     • Har alltid klarat mig sjalv, ar ju sjalv “ekonomisk migrant” alltsa har jag flyttat till lander dar jag har blivit erbjuden jobb, inte bara dumpat vaskorna innanfor dorren och borjat skrika pa att nagon annan skall betala!
      Sent from Mail for Windows 10

     • Var bor du nu? Bara nyfiken. Men det är ju så det skall vara. Sverige skall inte vara något djävla safe haven för MENA men man skall ta hand om sin egna befolkning!

     • UK, 25 ar, har alldrig fatt ett bidrag eller sokt nagot (kan ej fa,vit medelalders man)
      Sent from Mail for Windows 10

     • UK är OK, men tyvärr lite vänstervridet. Hade en del engelsmän som kompisar där nere, men bäst kontakt hade jag med amerikanarna.
      Men det finns många vettiga engelsmän. De har den mer avslappnade attityden so to speak.

     • Vanta bara till Corbyn comer in, kommer att bli sovjet 2.0.
      Mer vanster vriden individ kan jag inte tanka mig. (inte ens Stalin, Lenin ☹)
      Sent from Mail for Windows 10

     • Befarar det! Den bästa politikern som UK haft i modern tid är Nigel Farange. En enastående sanningssägare. Misstänker att han fick nog av all djävla skit och inte orkade kämpa vidare…

     • Ja du, dom skulle ha lyssnat pa gammla Enoch Powell, som det ser ut nu pa manga platser sa vagar man inte ga ut, inte ens dagtid.
      Sent from Mail for Windows 10

     • Antar att det är lika dant som i Sverige… Men nu är det god natt för min del.
      Take care my friend!

 25. Mycket bra krönika. Min enda kritiska kommentar är stt det är skillnad mellan olika invandrargrupper, eller kanske mer korrekt deras utbildning och anpassningsbarhet för den svenska arbetsmarknaden. Vissa etniska grupper har låg arbetslöshet medan andra har hög. En invandringspolitik måste vara nyanserad. Dagens politik är dock ytterst destruktiv.

 26. Tack, Jan Tullberg!
  Du är en sann pedagog. Synd bara att merparten av det svenska folket inte lyssnar och tar till sig. Därför blir förhoppningarna att sanera konkursboet ”Sverige” så obetydligt små, och räddningen syns vara fjärran. Kanske behöver svenskarna få uppleva det smärtsamma, obehagliga stålbad som syns oundvikligt innan de vaknar och vänder om, från vår korrupta politiska ledning.

  • Därför att den egna befolkningen har uppfostrats att inte ställa så höga krav. Den egna befolkningen tas för given men den får nu det allt sämre eftersom invandrarna gynnas på alla upptänkliga sätt vilket är samma sak som att svensken diskrimineras.

   • Tandvård gratis i alla åldrar, om du inte kommer från Sverige såklart. Så satans less på globaliseringen. Sverige står ju för fan på knä och suger smutsig dygnet runt…

 27. Ni som tror att ”Sveriges ekonomi är urstark” borde fundera över varför schweizerfrancen som stod i paritet med svenska kronan 1975 nu är värderad tio gånger högre än vår valuta.
  Omsorgsinvandring har ett ekonomiskt pris också, d.v.s. icke blott civilsamhället dukar under men även medborgarnas privatekonomier störtdyker.
  Det faktum att tillverkning av kapitalvaror ständigt sjunker döljer den allt svagare kronans fall.

 28. I min kommun hämtar man folk direkt från asylen till äldreboenden,där en närstående bor var det två svenskar en hasar,en asiat och fem från den afrikanska kontinenten.Vilken utbildning dessa importer har står nog skrivet i stjärnorna.Kommunens policy är att man ska vara undersköterska,eller ha gått en vårdbiträdes kurs som brukar vara ett år.Tror någon att det tummats på reglerna…?

 29. Notan för nuvarande invandrare uppgår till ca. 8600 miljarder.

  Detta om Norges uträkning stämmer att varje invandrare kostar 4,3 miljoner under sin livstid.

  Enda sättet att rädda välfärden är att skicka tillbaka dessa bidragsturister till sina hemländer.

  • Den norska undersökningen är inte direkt överförbar på svenska förhållanden då man också måste betänka följande; I Norge jobbar betydligt fler invandrare än i Sverige, även fd. asylsökande, och i tillägg är arbetskraftsinvandringen %uellt större där. Störst från länder som Polen, Sverige och övriga EU/västländer där flera grupper ligger på plussidan. Ex. finns det många experter inom oljebranschen med enorma löner. Alla dessa ingår också i undersökningen.

   Ytterligare en sak som har försvunnit undervägs i media ang. denna undersökning är att detta gäller bara levnads/försörjningskostnaderna och att offentlig konsumtion såsom skola, sjukvård, rättsväsende osv. kommer i tillägg, och här ligger ju enorma kostnader, inte minst vad gäller kriminalitet.

   Ex. de 7000 ensamma ”asylbarnen” som kom till Norge 2015 beräknades kosta 8 miljarder nok/år dvs ungefär som I Sverige, drygt en miljon/person och år. Här är då offentlig konsumtion minus kriminalitet inräknad.

   Vad jag vill komma fram till är att denna summa 4,3M, som är en genomsnittssumma, troligtvis är betydligt högre i Sverige. När det gäller att helt försörja en enda 100%-igt bidragstagande invandrare så snackar vi självklart om helt andra siffror.

 30. Mycket väl skrivet herr Tullberg. 7- klövern stångar sig blodiga ”ändå in i kaklet”!! Tills vi får en person som kan och inser vad som händer här i Sverige, så är vi dömda till undergång som de styrande utan knussel har bestämt att så ska ske.

 31. Håller helt med, finns fåtal förnuftsstyrda i vårt land
  resten är vänsterpack som lever i en sagovärld, maktgalna och kommer sänka folket, byta ut folket och landet blir musliskt

  • Vänsterfolket bli lyckliga när alla är anställda av staten och deras ”undermänniskor till ekonomer” (som vi idag inget vet vilka de är) fixar så vi alla har det bra.

 32. Dessutom faller landets intjänandeförmåga samtidigt som befolkningen växer explosionsartat – industriproduktionen har minskat med cirka 20% sedan 2010 och jordbruket saboteras till utplåning av politikerna – detta innebär att Sverige har eller balanserar på permanent handelsunderskott vilket dränerar landets resurser.

 33. Ja, fy fan. Jag tror att vi 2022 har två nya block. M+SD+KD+kanske något nytt parti, på ena sidan och de övriga på andra sidan. Det blir som vanligt i demokratier oerhört jämnt runt de 50%. Vinner förstnämnda konstellation börjar det mödosamma arbetet att få ordning på landet.

  • De 253 Miljarderna som dom ”LåNADE” av vår Pensionskassa för att LÖSA dåtidens Budgetinvand. Tycker jag fortfarande ÄR ett så Stort övertramp på Befolkningen och undrar VARFÖR har inte Media Uppd Granskning el Kalla Fakta tagit upp det..?

   Finns säkert Inspelade reportage när GP lovade återbetalning av Lån…och andra avtal som säger detsamma…!

   Ett Fall för EU domstolen
   253 Miljrder + rta ca: 800 miljarder idag lite mer än vad Invandringen kostar per år..!

   VEM Vågar Ta Tag i Det..??
   Borde vara Pensionskassorna själva som ombesörjervåra Kr.

 34. Som vanligt mycket bra skrivet av Jan Tullberg!
  Om utvecklingen tillåts fortsätta kommer världens högsta (eller möjligen näst högsta) skattetryck bara ge oss föga mer än nattväktarstaten i utbyte.
  Tyvärr har över 80% av befolkningen röstat för att det är så här vi vill ha det.

  • Tragiskt nog är det sannolikt egentligen bara V MP och några rödsossar som är så självdestruktiva…cirka 20% utav 7 miljoner röstande – men med medias hjärntvättshjälp och en intelligensbefriad omvärld och deras egen slapphet så…lyckas dessas representanter ”kidnappa” maktinstrumentet riksdagen.

 35. Att INTE Folk sätter Sej in i detta och ENTLEDIGA samtliga Politiker Utan Lön och Pensionsförmåner ÄR en
  stor GÅTA…

  Förnedringspolitiken o Fördelningdspoliiken gentemot sin Egen Befolkning ÄR frapperande….

  Ibland skäller jag på mina genomärliga och en gång hårt arbetande föräldrar med eget Företag o vise versa, och ifrågasätter HUR kunde Ni acceptera och Rösta på de som BLÅSTE er mest…

  Okey jag förstår dom hade Inte våra Problem med Invandring som vi HAR

  Dom födde tre barn och jobbade fram till pension, dom köpte Lägenhet i Sverige o på Kanarieöarna Bil Stuga KONTANT utan ett öre i Skuld…

  Och byggde Sveriges Framgång ihop med övriga befolkningen….

  SEN Behövdes Arbetande Invandrare och till början bara Européer med Arbete som MÅL och det var då Exotiskt…och välkommet på Företagen där dom snabbt lärde Svenska och även blev Svenskar….till 90%.

  MEN sen kom Ovan det Stora tabberaset Invällning från Utomeuropeiska Länder med Kulturer och Traditioner som INTE passade in här….
  Och där Står Vi Nu precis som Tullberg skriver och får FÖRSöRJA större delen Av dem gm Skatter och Subventioner och har Inte råd att Utveckla Landet och Välfärden så Våra efterlevande får känna hur det var att LEVA och skörda frukterna av det min Mor o Far byggde Upp.!

  Aktierna ÄR utdelade GRATIS till andra Länders Individers Ansvar..!

 36. När jag tog steget ifrån att vara löneanställd och till egen företagare så blev jag nästan chockad över vilken skillnad på förtjänst jag fick och tanken for genom huvudet, alla borde bli sina egna företagare!
  Men den som kan sin politik vet, att de värsta motståndarna är Socialdemokraterna i förvissning om att deras parti blev överflödigt och så här är det, att politikerna vill behålla detta löneslaveri med all tydlighet!

 37. Om jag har förstått saken rätt vill makteliten ha två klasser i framtidens världsstat:

  1. En superrik överklass som äger allt och kontrollerar allt (globalistmaffian)
  2. En fattig, förslavad och kontrollerad underklass (folket på jorden, ”världsmedborgarna”)

LÄMNA ETT SVAR