På lördagen inträffade ett vansinnesdåd på länsväg 153 i Halland. En bilist högg en kniv i halsen på en annan trafikant efter att bråk uppstått gällande en omkörning. Gärningsmannen försvann från platsen men kunde gripas efter en intensiv polisjakt.

En bil körde om en annan på länsväg 153, någonstans mellan Ätran och Fegen, i Halland. Av oklar anledning ledde omkörningen till att de två bilförarna klev ur sina fordon och började bråka varpå den ene högg en kniv i halsen på den andre.

– Det är i samband med en omkörning av en bil som en dispyt har uppstått. Förarna i bilarna har gått ur och den ena personen tar upp och hugger den andra föraren i halsen med en kniv, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till Expressen.

Offret, som är i 20-års åldern, fördes till sjukhus med oklart skadeläge. Enligt Region Halland bedöms skadorna som lindriga men mannen vårdas fortsatt på sjukhus, uppger Aftonbladet.

Greps efter polisjakt

Gärningsmannen flydde platsen omedelbart efter knivattacken i den vita skåpbil han framförde men kunde sent på lördagskvällen gripas efter en intensiv polisinsats.

Uppgifterna om den gripne är knapphändiga och inskränker sig till att det är en man i 35-årsåldern, att han hade hunnit ta sig från Halland till Stockholm där gripandet skedde och att han anhållits av åklagare.

Passagerare i bilen som offret framförde blev vittnen till knivattacken och har hörts av polis. Utifrån de uppgifter polisen har verkar mötet mellan männen ha uppstått oväntat och slumpmässigt.

En förundersökning om mordförsök har inletts.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och söker nu den okände gärningsmannen som försvann öster ut i sin bil på väg 153, säger Jens Christiansen, SVT.

Våldsamt i Halland

Under natten till lördag blev en person hotad och knivskuren i halsen i närliggande Halmstad. Enligt polisen var skadan inte allvarlig och gärningsmannen greps på plats.

I söndags höggs en 80-årig dam ner i grannorten Falkenberg av en cykelburen gärningsman och i tisdags utbröt även skottlossning där. De misstänkta gärningsmännen för skottlossningen släpptes efter förhör redan samma dag. Även den man som misstänks vara skyldig till mordförsöket på den äldre kvinnan är satt på fri fot. I båda fallen kvarstår misstankarna.

Om någon av dessa hetlevrade män är inblandade även i detta vansinnesdåd eller om det rör sig om någon annan är än så länge okänt.

authorimage