Genrebild, Foto: Pixabay

Inrikes

Omsorgspersonal tvingade åldring ligga dygn i samma blöja

Publicerad 9/26/2021
Annons

Omsorgen i Åtvidabergs kommun kritiseras. I ett helt dygn tvingades en sängliggande vårdtagare bära samma blöja, då personalen helt enkelt struntade i att utföra sitt jobb.

Den drabbade låg i sitt hem i över ett dygn utan att omsorgspersonalen brydde sig om att byta blöjan. Enligt anmälan har personalen inte ”tagit ansvar för sina arbetsuppgifter”. Det framgår även att liknande händelser inträffat flera gånger samt att det finns stor risk för att det kommer ske igen.

Nu har händelsen Lex Sarah-anmälts. Om några åtgärder kommer vidtas eller om fallet endast läggs till statistiken över undermålig omsorg framgår inte av SR:s rapportering.

LÄS ÄVEN: Hemtjänsten struntade i larm – dök upp först en och en halv timme senare

Stora brister i omsorgen

Vård- och omsorgsboendet Kopparsvanen, som drivs av Förenade Care, har nyligen granskats av Åtvidabergs kommun på grund av en rad klagomål. Bland annat listas brister gällande social gemenskap, genomförandeplaner, måltider, engagemang, bemötande och kompetensutveckling. Bristerna bedöms vara så allvarliga att kommunen utkräver vite.

Detta är inte fösta gången som Förenade Care kritiseras för omfattande brister i verksamheten på något av sina äldreboenden. Sedan avvikelser inte rapporterats, där bland annat äldre inte fått någon mat, krävde Östersunds kommun företaget på två miljoner i vite, enligt Aftonbladet.

Även under coronapandemin har Förenade Care kritiserats för sin slapphänta hantering och brister i hygien med utbredd smittspridning som följd. Madeleine Lundström, vd för Förenade Care, dementerade i Expressen uppgifterna om dålig hygien och påstod sig inte känna till några Ivo-anmälningar.

LÄS ÄVEN: Glömdes kvar på äldreboendes toalett hela natten

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons