pistol
Inrikes

Öppnade när det ringde på dörren – möttes av kulregn

Publicerad 4/14/2018
Annons

Strax efter halv sex på fredagseftermiddagen besköts en man i sin bostad i Kållered i Mölndal strax utanför Göteborg. Gärningsmännen ringde på och när bostadsinnehavaren öppnade dörren möttes han av pistolkulor.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus i ambulans, det är oklart med hur allvarliga skador från hur många skott. Inne i bostaden fanns förutom mannen också en kvinna och ett litet barn. De ska dock ha dock ha klarat sig oskadda.

Polisen spärrade av trappuppgången till lägenheten för teknisk undersökning och placerade under fredagskvällen ut tungt beväpnad polis på platsen. Man knackade också dörr i området för att få eventuella vittnesiakttagelser. Två män som antas vara gärningspersonerna ska ha iakttagits springa från platsen efter skjutningen.

LÄS ÄVEN: Massrymning från Migrationsverkets förvar i Kållered

Polisen vädjar om tips men har inte gått ut med några signalement på de efterspanade gärningsmännen. Det är oklart om det funnits någon känd hotbild mot den skjutne mannen. Han uppges vara i 25-årsåldern. Mannens härkomst uppges däremot inte och uppgift saknas också om huruvida han är känd av polisen sedan tidigare.

Ingen person har ännu gripits för dådet som polisen rubricerar som försök till mord.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons