En bosnisk man som under flera år har tjänstgjort som imam i Österrikes armé har nu uteslutits. Detta efter ett avslöjande om att han stödjer jihadister i sitt forna hemland.

Det är imam Abdulmedzid Sijamhodzic som invandrade till Österrike efter kriget i det forna Jugoslavien och nu anklagas för att ha spridit videomaterial och visat sympati för en jihadiströrelse i Bosnien-Hercegovina, rapporterar Kronen Zeitung.

LÄS ÄVEN: Muslimska brödraskapet nu en del av det svenska försvaret

Vidare anklagas imamen för att ha synts på bilder med en tidigare general i forna Jugoslavien som numera klassas som krigsförbrytare. Sijamhodzic ska även ha gillat bilder från jihadister. När Klaudia Tanner från det konservativa partiet ÖVP i egenskap av försvarsminister i landet mottog informationen agerade hon genom att inleda en utredning och utesluta imamen.

– Jag förstår inte sådant beteende och jag kommer inte att tolerera det under mitt ledarskap, slog Tanner fast.

Ska agera kraftfullt mot politisk islam

Tanner får stöd av partikamraten och kanslern Sebastian Kurz som säger att politisk islam inte har någon plats i Österrike och att regeringen kommer att fortsätta vidta kraftfulla åtgärder.

Sijamhodzic förnekar att han har några kopplingar till islamism och påstår sig aldrig har delat videoklipp från jihadister.

LÄS ÄVEN: Forskare varnar för islamisters infiltration av svenska partier: ”Det är dags att utreda saken nu

authorimage