T.v. Familjeminister Juliane Bogner-Strauss. T.h. Förbundskansler Sebastian Kurz.

Österrikes regering: 62% av alla misstänka för kvinnomord har utländsk bakgrund

Österrikes regering har nyligen hänvisat till brottsstatistik för att uppmärksamma ett utbrett problem i landet. Statistiken visar att mer än hälften av alla misstänkta för kvinnomord har utländsk bakgrund.

År 2017 var 203 personer misstänkta för kvinnomord i Österrike. Av dessa personer hade 126 utländsk bakgrund, hela 62 av utlänningarna var dessutom asylsökare.

Det är uppgifter som kommuniceras av landets familjeminister Juliane-Bogner-Strauss, som anser att statistiken visar ett tydligt mönster som måste åtgärdas, rapporterar Kleine Zeitung.

LÄS ÄVEN: Invandrare bakom majoritet av gängvåldtäkter i Tyskland

Mer än hälften av alla brott
Även i den generella brottsstatistiken är invandrare starkt överrepresenterade. Förra året uppmärksammade österrikiska Kronen Zeitung brottsstatistik från 2018 som visar att nästan hälften av alla misstänkta gärningsmän i landet hade utländsk bakgrund. I huvudstaden Wien är det ännu fler – mer än hälften av alla brottsmisstänka hade utländsk bakgrund.

LÄS ÄVEN: Kartläggning: 85% av överfallsvåldtäkter begås av invandrare

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.