Kvinnors upplevelse av otrygghet överdriven, antyder kriminolog Rickard Silva.

Otryggheten stor i Göteborg – fyra av tio kvinnor avstår från att gå ut på kvällen

Delningar

Årets sammanställning från social resursförvaltning i Göteborg av resultat från undersökningar om brottslighet och trygghet i staden visar att känslan av otrygghet är omfattande. Och värst är det i de invandrardominerade stadsdelar som brukar benämnas ”utsatta områden”.

Den grupp som känner sig allra otryggast är kvinnor, som vid sidan av risken att bli rånade också måste oroa sig för överfalls- och gruppvåldtäkter. fyra av tio kvinnor avstår därför från att gå ut på kvällen.

Samtidigt antyder kriminologen Rickard Silva, som är utvecklingsledare på social resursförvaltning som gjort sammanställningen, i en kommentar till Göteborgs-Posten att kvinnornas upplevelse av otrygghet är överdriven, detta eftersom brottsligheten enligt statistik hävdas vara inte lika hög idag som för några år sedan:

– Det är någonting i pusslet som inte går ihop. Det är mycket som tyder på att det har skett en rejäl minskning av brottslighet i Göteborg. Samtidigt vet vi att grov brottslighet och flera stora våldsdåd påverkar även den vardagliga oron.

Silva säger också att en gängskjutning varannan vecka är relativt lite, och jämför då med tidigare år då det varit gängskjutningar nästan varje vecka. Den verkliga otryggheten bör därför inte betraktas som så stor, samtidigt om Silva tycker det är ”fullt förståeligt” om människor reagerar känslomässigt med oro när de ”blir påminda om hemskheterna”.

Det är skillnad på upplevd otrygghet och faktisk otrygghet, förklarar Silva. Han menar samtidigt att upplevd otrygghet ändå bör tas på allvar eftersom den påverkar hur människor beter sig. Underförstått bör trygghetsarbetet nu fokusera mindre på att få ned brottsligheten och mer på att få ned invånarnas överdrivna känsla av otrygghet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

474 KOMMENTARER

 1. Vi beöver ha en ny riksdag, ny regering och nya myndigheter så är det bara bra om oron ökar bland de sovande.

 2. Varför jämförs inte dagens Sverige med typ för 10 år sedan när det inte fanns gängskjutningar alls? Tycker Silva också att Nordkorea är bra när t.ex. bara 5 tusen dör av svält i år jämfört med 10 tusen förra året?

  • Ungefär som att säga att det i år har ”bara” 50 stycken dött av skjutningar mot förra årets 100. Något saknas i dessa skallar, den saken är säker.

 3. Så här vill vi inte ha det. Mycket hög tid att åtgärda problemen och återta den trygghet som gått förlorad under de senaste årtiondena.

 4. Innevarande år kommer gå till svenska historien som året då de sjuka sju slutligen tappade all form av markkontakt och med det alla beröringspunkter med sitt eget folk. Året då vi hade världens första så kallat ”femenistiska regering” blev även året då svenska kvinnor på grund rädsla slutade att gå ut. Annie Lööf, Löfven mfl ser inte det paradoxala i detta.

  Sen det eviga svamlet om att ”stå upp för det öppna samhället”. Priset för detta är kameror överallt, betongrisar som blockerar gatorna, vakter och passerkort på skolor och myndigheter, folk som inte vågar gå ut, hårda lagar, mer övervakning på nätet. Inte heller i detta ser de sjuka sju några paradoxer. Gud giv mig styrka.

 5. Klassiskt!
  Det är kvinnornas fel:
  De som blir våldtagna är de egentliga förövarna.
  De har fel känslor och fel upplevelser.
  De är helt enkelt rädda i onödan.

  Kriminaliteten har vi alltid haft, egentligen var den högre förr. Så det har blivit bättre nu när vi fått in de här invandrarna.

  • Blir de trots allt våldtagna är de fel klädda. Har gett fel signaler. För fulla. Har inte sagt nej tillräckligt tydligt.

    • De måste förstå att man inte kan gå ensam genom en park efter ett restaurangbesök. Inte ta en taxi ensam. Rädslan är ändå obefogad.

     • Det är mycket vi nu måste förstå, min yngsta dotter vägrar att vistas utomhus på kvällstid (efter 18:00) jag säger att hon missar så mycket, hon säger:-Vadå?

 6. Som trygghetsskapande åtgärd föreslår jag utdelning av fler armband, gärna kombinerat med skygglappar.

 7. Silva snackar mycket. Han är kanske en av dem som inte har nåt jobb kvar om han säger fel saker. Våldtäkterna ökar. Bland annat därför är kvinnor berättigat oroliga.

  Forskare uttrycker sig ibland som politiker. Det ger en känsla av faktisk otrygghet…

 8. Man gör allt för att tona ner verkligheten och
  få sitta kvar vid makten.
  Det kallas värdegrund.
  Väljarna i G. är kanske dumma, naiva eller
  bägge delar.

 9. Eftersom 4 av 10 kvinnor avstår att gå ut på kvällen påverkas naturligtvis brottsstatistiken. Skulle ingen kvinna gå ut på kvällen skulle vissa brottstyper sjunka dramatiskt.

 10. Det läggs ju ner en massa brottsmål så antagligen är sifforna högre än vad statestiken visar. Glöm inte alla som inte vågar anmäla.

 11. När pojkar och flickor inte kan träffas på ett naturligt sätt så minskar nativiteten per automatik. Bland nysvenskar ökar den dock ohejdat.

 12. Rickard Silva borde gå genom köpcentret Nordstan efter klockan 22, sedan kan han berätta hur säker han känner sig. Ännu en av dessa verklighetsfrånvarande forskarstollar !!!

 13. ”Silva säger också att en gängskjutning varannan vecka är relativt lite, och jämför då med tidigare år då det varit gängskjutningar nästan varje vecka”

  Jämfört med när vi kanske hade en gängskjutning per årtionde tycker jag det är ganska mycket.

 14. Jag har en bekant som bor i en mindre nordnorsk stad. Där har inte inträffat en enda våldtäkt på 15 års tid. Så länge han bott där. Skedde tydligen ett mord för 30 år sedan. Vad kan skillnaden vara jämfört med de förlorade svenska städerna.

 15. Silva, USCH, om jag kunde komma komma på vad som hänt med ”Svensken” dödskjutningar våldtäckter,bildbränder m.m o.s.v-är det genetiskt- ELLER?

 16. Kriminologer har ingen kännedom om vad brottslighet är för någonting. De är alla inte bara helt outbildade i ämnet, de saknar också fullständigt den minsta livserfarenhet, de har växt upp utan familj och har aldrig haft någon bekant eller läst någon skönlitteratur. Så de kan bara gissa vilt hur människor fungerar.
  Det tar så klart lite tid innan folk inser att det okontrollerat eskalerande krigsliknande våldet är på riktigt och permanent, och att Sverige verkligen inte har något rättsväsende överhuvudtaget, och anpassar sitt beteende.

 17. Men, Sverige har aldrig varit tryggare enligt vad vår tidigare RP chef Dan Eliasson och hans medlöpare påstår.

 18. Märklig inställning av ”kriminologen” Rickard Silva. Kan det vara så illa att hans inställning är baserad på att hans egen trygghet, att vara skatteavlönad, som utvecklingsledare. Då gäller det naturligtvis att inte förarga regeringen med de rätta uppgifterna.

  • Ska en man med utländskt utseende säga åt mig om jag har anledning att vara rädd att bli våldtagen av MENA-rasister? Nej jag tycker inte det.

   Vilket liv det hade blivit om jag gick ut och sa att muslimers rädsla för rasism är överdriven. Då hade det hetat att jag minsann inte ska uttala mig då jag inte är muslim och kan drabbas.

 19. Överdrivet eller inte vilken normalt funtad kvinna vill utsätta sig för ökad risk att bli grupp- eller ”normal”- våldtagen??
  Nej det är säkert tryggare på BRÅs kontor…

 20. Det måste vara den globala uppvärmningen som får folk att känna sig otrygga. (Apropå svartmålning, hur PK går på total panik inför den klimatsyndaflod de hotar med, trots helt oförändrad temperatur sen 20 år och vår pågående landhöjning). Valet 2018 blir också en folkomröstning om de groteska klimatlögnerna för MP:s del.

  • Ponera att ett gäng svenska killar slet av en muslimsk kvinna burkor, slöljor och annat och gruppvåldtog henne………kan ni se kvällstidningarnas rubriker…..och Löfvens skarpa fördömmande på tvs bästa sändningstid……!

 21. Han den där Silva kan nog känna sig trygg för än så länge sker inte så många våldtäkter på män.

 22. Jag ser fullständigt rött när jag läser detta.

  Ve dessa förrädare av dygder som att stå upp för kvinnofrid!

 23. Ja, det är något som inte går ihop. Som läkare med en hel del erfarenhet på akuten, så kan jag berätta att många kvinnor inte längre anmäler våldtäkter med motiveringen att det ändå är meningslöst att anmäla.
  Anmälningsbenägenheten har med andra ord fallit och antalet drabbade på akuten har ökat kraftigt, de syns dock ej i statistiken.

  • Är det detta vi skall acceptera i det nya Sverige, eller vill vi få till stånd en förändring, och få tillbaka bla. tryggheten för våra kvinnor.
   Den nionde September kan det ta sin början!

  • ”Busfröna” är minderåriga och undgår straff. Dessutom är rättegången förnedring nr 2. Där brottsoffret ifrågasättes och inte ovanligt hotas av gärningsmännen. Om brottsoffret till råga på allt tilldömes skadestånd på någon symbolisk summa måste denne driva in pengarna från GM själv.

   • Ja, i det ”feministiska” Sverige så har kvinnor ett chockerande lågt människovärde. Verkligheten är skrämmande, men naturligtvis så mörkas sanningen. När anmälningsbenägenheten på sexualbrott av mycket logiska skäl rasar, så tolkas det som att tryggheten ökar, när vi som ser verkligheten på akuten är fullt medvetna om motsatsen.

  • Precis som jag trodde.
   Polis som i vissa fall skuldbelägger kvinnan istället för att stötta henne så hon orkar anmäla, inga/låga straff och risk för en arg våldtäktsman och hans gäng som vill hämnas. Låter inte så lockande att utsätta sig för va?

 24. Om Rickard Silva bodde i en stad där låt oss säga en man i veckan blev våldtagen av ett gäng män som i lagens mening är ostraffbara pojkar. Jag garanterar att Silva inte tar löprundan i skogen där Stefan blev gruppvåldtagen förra veckan. Detta också om risken att det sker Silva är 1 på 100 000. Om man hade en revolver som rymmer 100 000 skott så skjuter man inte av den mot pannan trots att bara en kula sitter i … Konsekvensen är för stor.

 25. ÅHH FAAAn…
  OM min dotter blir brutalt våldtagen av ett flertal ”barn”..med

  O-omstridd identitet…(läs migverket).
  Ska jag då förklara för henne att hon troligen överdriver och ÄR irrationell..??..
  Att hon bara UPPLEVER det som hon blivit GRUPPVÅLDTAGEN…??…
  Att hon bara KÄNNER det som en otrygghet och inte att den faktiskt

  VAR det…??…

   • Jodå..JAG hade inte låtit det hände ens….
    frågan ÄR till Svensson´s som tvivlar på vart vi är på väg ;)..

    • Cucksen är anledningen till varför vårt land faller. De kommer aldrig att vakna, det bästa vi kan göra är att rensa landet på inkräktare och förrädare, för att sedan följa Socialdemokraternas exempel och börja tvångssterilisera folk. Stig Wallin är troligen det bästa exemplet på en cuck som aldrig någonsin skulle ha fått föröka sig.

 26. Västerns sätt att invagga folk i trygghet. Det har ju inget med verkligheten att göra. Bara att tala om upplevd trygghet versa reell trygghet är ett hån mot alla som är rädda. Samt ett försök till få folk att acceptera den rådande kriminella verksamheten i Sverige. För att vänstern ska kunna fortsätta sitt goda arbete med att skapa en internationell gemenskap där alla i utopin strävar mot samma håll. Vänstern lider av ett utopisyndrom där man vill förvanska verkligheten för att genomföra en revolution där alla pengar du slitit ihop. Kommer gå till alla andra och inte till dig.
  Det är själva grundidén med vänstern. Men när en kommunist börjar tjäna pengar. Då helt plötsligt talar man om klassresa. Vad fan det nu innebär. Kanske dricka dyrt rödtjut och köpa en gård. Som Guillou vilken skjuter utrotningshotade djur som hobby. Det hela är en illusion. Det finns inga klasser. Det finns produktiva och icke produktiva individer. Det är där vi borde starta.

 27. I globalismens tjänst. Undrar hur mycket de får betalt för att utsätta sig för denna skam. Förmodligen saknar de skamkänslor och blir därför värdefulla verktyg.

  • Detta kostar ändå bara ett netflixabonnemang och en pizza. Det är inget för mig som tar ut all lön som utdelning i mitt välgödda aktiebolag som lever på att håna rädda svenskar.

 28. Silva tycks inte fatta något, han har inte den minsta förståelse för kvinnors situation i dagens sverige.
  Kolla antalet våldtäkter och gruppvåldtäkter, det räcker väl för att förstå att kvinnor är rädda för att gå ut ensamma. Lägg därtill till att de flesta våldtäkter inte blir uppklarade, förövarna går alltså lösa.

  • Släng ut minister Strandull på Rasmusgatan i Malmö vid midnatt, så kan hon gå där och patrullera och tala om sossarnas trygga samhälle…..!

   • Kan i stort välja vilken plats som helst,från en liten by i Småland till centrum i Sthlm. Samma sak överallt.Samma skit.Samma problem.

 29. Det där med BRÅ verkar överdriven liksom deras feta löner.
  Tex. överfallsyheter sprids på minuten via sociala meddier samt alternativmedia.
  Vi har full koll idag.
  Så dessa BRÅ-fake news fungerar helt enkelt inte längre.
  Var det ca.7000 våldtäkter förra året?
  Tafsandet i miljontal .tjejerna vågar knappt ens åka taxi nuförtiden. Och jag förstår dom fullt ut .Så illa är det.
  En stor jädra skam är det o inget signaliment o därför ingen gripen , ingen dömd.
  Det blir sparken det, herr Silva , liksom polischefen fick gå. Ju fortare destå bättre.

  .

 30. ”Sverige har aldrig varit tryggare”, lätt och säga om man ej bor i Malmö, eller är svensk politiker omgiven av säkerhetsvakter dygnet runt…….!

  • ””det beror helt på om den drabbade upplevde våldtäkten som
   otrygg eller inte””….
   ”” Det är skillnad på upplevd otrygghet och faktisk otrygghet, förklarar Silva.””

   • Va beror det inte på om våldtäktsmannen blir väl omhändertagen när han ska göra sina 40 timmars samhällstjänst.

   • Hahaha…..våldtäktsmans offer ” jag började uppleva mig otrygg när han tog stryptag på mig och hotade mig med kniv, medan han slet av mig kläderna, men så tänkte jag han är ju utlänning, jag får ha överenseende
    med att han inte riktigt förstår vår kultur, det här tar nog inte så lång tid, vem vet det kanske kan bli riktigt kul….”

 31. Vi betalar för vår egen undergång med
  denna idioti som pågår.
  Den 9/9 får det bli ett slut!

 32. För att klargöra, då folk verkar tro att Rickard Silva är en forskare: han jobbar för Göteborgs kommun, som styrs av Socialdemokraterna tillsammans med de tre kommunistiska partierna (de röda, gröna och rosa), precis som Stockholm.

  • En sak är säker. Muslimska ”män” hittar alltid någon att våldta.
   I Pakistan är det pojkarna som bor på gatan och i Afghanistan är det bacha bazi.
   Blir det att skapa evenemang på Facebook för att samla ihop tillräckligt många så man vågar gå och veckohandla?

 33. Undrar just vem som styr i Sverige? Inte kan det väl vara svetsarlärlingen ”ordning och reda” Löfven ?

 34. Så Sarnecki är på väg mot pension och denna ”stolle” är alltså hans arvtagare.

  Grattis Sverige, men framförallt Göteborg.

 35. På 80-talet när jag växte upp var nästan inga kvinnor rädda för att gå ut på kvällen, vad är det som introducerats i samhället sedan dess?

 36. rasfrämlingar försöker med precis allting för att undanhålla sanningen.
  Det är ju bara vita kvinnor som blir våldtagna.
  Det pågår ett RAHOWA.

 37. Man använder flitigt ”värdegrunden” som argument för att rasera samhällen. (Och på sikt tvinga fram en världsregering via FN och koppla bort folken från allt inflytande över sina egna öden – Agenda 2030)

 38. ”” Underförstått bör trygghetsarbetet nu fokusera MINDRE på att få ned
  brottsligheten..
  och MER på att få ned invånarnas överdrivna känsla av
  otrygghet. ””

  VAR hittar pk och msm alla stollar..??…

 39. Midsommar lika lugn som en vanlig fredag, säger polisen. Ja, för araber och zigenare firar ju inte midsommar så brottsligheten påverkas inte alls.

 40. Märkligt i en av sina rapporter/publikationer 2017,skriver denne så här ”Vad gäller otrygghet ökade den mycket mellan åren 2015 och 2016 i staden, i linje med resten av riket.”

 41. Sorgligt. Mycket sorgligt. Men nu är 4 (Fyra!) fullständigt onödiga och livsfarliga existenser utraderade från Malmös gatuliv. Hur många sörjer…? Jag gör det inte.

 42. Dra åt h….e herr Silva, har du mage att nedvärdera kvinnors otrygghetskänslor? Vem f..n tror du att du är!?

  • Vi lever i ett ”expertsamhälle” och han är ”expert”, han får betalt för sin ”oberoende expertis”. Och vem är du?

 43. Det är klart att våldtäkterna minskar om tjejerna slutar att gå ut ensamma och många våldtäktsmän sitter bakom galler men det innebär inte riktigt att det har blivit säkrare eller våldtäkterna har minskat som Kriminologen Rickard Silva statistik påstår.

 44. En småstad som Kristianstad är totalt förändrad till ett inferno, fanns alltid många unga män i staden då det var en militärstad, fanns då aldrig någon rädsla för att vandra ensam som flicka genom staden på natten.

 45. Det finns ingen motsättning i att både arbeta för minskad reell och överdriven upplevd otrygghet. Artikeln är bakom betalvägg så kan inte bedöma om Mats tolkning är tillräckligt välvillig.

  Det är dock problematiskt att, som kriminologen verkar göra, jämföra dagens kvot mellan upplevd otrygghet och antalet brott, med hur kvoten såg ut för några år sedan. Varför var inte den dåtida upplevda otryggheten underdriven och den nuvarande mer sansad? När är det befogat att känna otrygghet? Vid X procent risk att råka ut för ett brott? Vid X minus 1 är det inte befogat? Vem bestämmer vad som är otryggt? Och på vilka grunder?

  Kriminologer bör nog inte syssla med att tolka vad absolut reell och upplevd otrygghet är. Den tolkningen är till sin natur subjektiv. Den relativa otryggheten däremot är vad som kan kvantifieras och mätas.

 46. det pågår ett raskrig.
  Det är inte en kvinnlig rasfrämling som känner sig hotade.
  hade dom gjort undersökningen med folket som har rätten att få leva ett fredligt liv här i norden som våra förfäder byggt åt oss hade undersökningen sett annorlunda ut.
  vi måste ena oss och bli en etnisk homogen stat/land igen.
  Det är dax att välja sida i striden.

 47. Vilken dåre, detta är ju att vänja sig vid gängskjutningar, 1 gängskjutning i samhället är en för mycket. Detta är ingenting dom ska få oss att vänja oss vid. Detta var obefintligt på ljusan dagen och bland vanligt folk för 20 år sen/

 48. Nej tro fan det när 4/10 kvinnor håller sig inomhus på kvällarna? Det enda som är överdrivet är din titel som Kriminolog. Ser inte ens mönstret och svaret när det han talar om är anledningen. Folk håller sig inomhus mer, av ren rädsla! Släng din förbannade statistik i soptunnan och se verkligheten!

 49. Många struntar i att anmäla eftersom det inte leder någonstans.Anmäler kvinnor dessa väntar en tidsödande rättsprocedur på flera år och avsevärt obehag att möta gärningsmannen igen.Kanske blir hotad av GM eller GM’s bekanta.

  • Ja det är sorgligt – om hon råkar ha en muskelknutte till storebror eller är tillsammans med en hårding vore det nog enklare att vedergälla utanför rättssystemet. Enda problemet är i sådana fall om GM har en massa släktingar.

 50. Vi kan överföra det till svenska skatter. Upplevda skatter och verkliga skatter. (S) menar nog att folk som klagar på höga skatter bara upplever dem som höga. De som kan göra något åt skatterna, dvs de som trixar med lågskatteländer och lön genom konstruerade bolag, upplever sin beskattning som lägre än vad den skulle varit utan trixandet. Den upplevelsen bekräftas varje gång vederbörande kontrollerar slutskattesedeln och saldot på banken.
  Åter till verkligheten.
  Den kvinna som efter en våldtäkt upplever otrygghet ska tydligen intala sig att våldtäkten var inbillad. Hennes vänner och bekanta som förfasas över det hon råkat ut för ska i konsekvens därmed sansa sig och leva i tron att det är riskfritt att vistas ute var som helst och när som helst utan annan risk för annat överfall än ”upplevt”.
  Beträffande att gängskjutningar som ”bara” inträffar varannan vecka ska bortses från som otrygghet, bör ställas mot en tid då Sverige inte hade några gängskjutningar alls – eller på sin höjd någon gång per år. I de fall det rörde sig om skottlossning förr var det när förbrytare försökte skjuta sig fria från förföljande polismakt.
  I vilken verklighet upplever sig kriminologen Rickard Silva existera? Går han på neuroleptika?

 51. Hur faen kan Silva påstå att kvinnornas oro är överdriven?
  Han är ju inte kvinna och har därför inte en aning om hur det ”svagare” könet upplever tillvaron!
  Vidare så kan man ju likställa detta uttalande med den påstådda ”islamofobin” som vissa människor påstås lida av, hur kan man påstå att det är en inbillad rädsla att gå runt och vara rädd för islam när islamister bevisligen utsätter oss för terrordåd och mördar oss?

 52. Invandrande, andra generation, spelar igen roll, hur kan denne man bli fram släppt som ”kriminolog”, ska efterträda ”snickisnacki”? Det verkar nästan så, för det är rent osakligt av en kriminolog att ifrågasätta andras upplevelse!

  Nä, Silva, dig vill jag inte se mer i media, om du fortsätter i den här stilen, verkar vara ett beställningsjobb från PK eliten.

 53. Kvinnor våldtas, balkongmördas, rånas och misshandlas varje dag av utlänningar utan att polis och 7-klöver bryr sig det minsta lilla!

  Den som inte oroas måste helt sakna verklighetsuppfattning! Sinnessjukt att sopa grov brottslighet under mattan på detta sätt.

 54. De flesta s k kriminologer lever i en värld, som inte finns! Tomt prat, teorier och floskler har ALDRIG haft effekt på kriminellt benägna individer!!

 55. Den otrygghet människor känner är orsakad av den verklighet som människor upplever.
  Den verklighet som statistik, media och 7-Partipolitiker beskriver är LÖGN!

 56. Om det vore hundratals lösa homosexuella invandrade muskelknuttar som var ute efter att våldta kriminologer så skulle detta PK – as inte ens våga sticka ut näsan utanför dörren!

 57. ”Det är mycket som tyder
  på att det har skett en rejäl minskning av brottslighet i Göteborg.”

  Må så vara. Men det dödliga våldet har ökat. Det är väldigt mycket värre än inbrott, snatteri & innehav.

  Detta valet tar vi 30% mina vänner. Glad midsommar & länge leve Sverige.

 58. Nu går det inte att läsa GP-artikeln utan att betala men det som framkommer räcker för att be Richard Silva att skämmas. Han och SVT:s kardinalmaskot Jerzy Sarnecki borde be svenska folket om ursäkt för många år av lögner, mörkläggning och vilseledning.

 59. Framtidens folk kommer inte förstå hur nutidens folk kunde acceptera politikernas vansinne och tyranni, och dessutom vara så duperade, att man röstade på sina egna plågoandar, ett självvalt slaveri, som politikerna kallade ”demokrati”.

  • Skräck o skräck…har 7k förvandlat landet till mellanöstern får man ju i viss mån rätta sig därefter…😎😎😎

 60. Samtliga invandrare från Sydamerika var socialister, var dom något annat fick dom inte komma hit, sossarna behövde nytt väljarboskap.

 61. Bättre att vagga in folket i en falsk trygghet så förändringen av Sverige får fortsätta. För en tio år sedan så kunde man få höra hur syrian tjejerna tänkte i Södertälje. Dom som hade högklackat och tajta jeans och sexiga blusar. Så kunde dom gå klädda i Södertälje. Sen när dom åkte ner till hemländerna då var det annan klädsel och man gick ut på kvällen utan en manlig släkting för gjorde man det så var man en hora. Men efter sista invandringsvågen så har det tystnat i Södertälje det är annan klädsel. Tänkte bara det påminner ganska mycket om Göteborg. Sverige börjar bli som deras hemländer och svenskar anpassar sig.

  • Hela Sverige är i förvandling. Islamiseringen pågå i full styrka och senast omkring år 2055 blir muslimerna fler än oss infödda svenkar och då kan islamisterna ta makten i Sveriges riksdag. Då kan muslimerna stifta lagar och besluta om förordningar och regler. Då blir det påbud om att alla flickor måste bära nikab och då blir det sharialagar. Detta är vad 7-klöverns politik kommer att leda till. Endast SD (och AfS) vill stoppa 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik. Min röst får SD. För SD har bäst politik, anser jag.
   /CC

   • Tack. Bra skrivet och så sant. Vi har bara den chansen i höst. Sen börjar det vara försent om man inte åtminstone vänder på utvecklingen efter hösten. Ha en god fortsättning på midsommaren.

 62. Alla har väl hört att det är väldigt tryggt i Sverige. Så njut av det idag för det kommer ett helvete.

 63. Den 9/9 är det val.
  Ta ditt ansvar och gå och rösta, röstar du inte så förverkar du din gnällrätt.
  Gillar du inte utvecklingen i samhället, rösta på förändring, annars kommer inget att ske, budskapet från medborgarna måste vara glasklart, gör något åt läget, eller så får någon annan förtroendet att göra det.

 64. Gäng skjutningar bara varannan vecka låter ju tryggt. Påminnelsen om tiden, för ett tag sen, då gäng skjutningar pågick nästan varje vecka, är orsaken till otryggheten. Mycket tyder på att brottsligheten gått ner. Vad är det som tyder på det, borde vara frågan som ställs. Hur dum får man vara innan medier skäms för att skriva dylikt smörja.

 65. Som att säga ”jag förstår hur du känner det” till någon som utsatts för brott,men man själv aldrig har drabbats! Hur kan man veta,hur den drabbade upplever SIN situation?.

 66. OT
  Jag märker att det är många som skriver här trots att det är den stora baksmälle-dagen i dag . . . Det är tydligen många som liksom jag själv ska åka och jobba snart . . Det är bra , staten behöver varenda skattekrona till att försörja de som ofta INTE har här i Sverige att göra !

  • Varför försörjer vi sådana, kan man fråga sig.
   Ansvar måste utkrävas av dom, som gör oss detta.

   • Och hur skall då detta ansvar utkrävas i landet Sverige?. Ett annat välbetalt jobb? Hög pension?. I Rumänien gjorde man processen kort med diktatorn och hans fru!

  • Efter att gått in i väggen 3 gånger. Så blev jag tärande istället tog ut förtidspension som 61 åring. Det bästa jag gjort jobbar när jag känner för det för en utlandsresa. Kände bara jag orkar inte må dåligt och vara en skatteslav åt staten. Skatterna har ju blivit så höga så vi kan inte amortera av våra boenden och med invandringen man fyller landet med folk så stiger bostadspriserna helt naturligt. Hus köpt under lågkonjekturen för 25 år sedan låg boendekostnad och jobbat tre skift i 25 år. Så hade jag chansen. Så skönt att inte behöva jobba för staten. Utan glad pensionär för mycket att göra bara.

  • Heh! vart inte så många pilsner igår, så det kanske blir några ikväll! vart inte
   bakis det minsta, jobb först på måndag.

 67. Att skjutningar går ner betyder inte att brottsligheten går ner. En bekant blev för 1 år sen utsatt för ett våldtäktsförsök mitt på dagen i de berömda fritidsområdet Skatås i Göteborg. Bor i ett av de bättre områdena, här har vi ett hvb hem där drogförsäljningen är omfattande. Personrån sker i närheten och polisen vet att de är de från hvb hemmet som utför rånen, jag har själv fått tagit hand om en rånad 14 åring. Min fru har blivit förföljd men hade turen att flera personer kom ut från en port som hon slog följe med. Hon går inte ut ensam längre. Min dotters alla vänner bär kniv har hon berättat. Mina barn får inte åka till femmanhuset eller Brunnsparken längre. Kriminaliteten brer ut sig i Göteborg. I utanförskapsområderna börjar skötsamma människor bli desperata. De vill bort därifrån. Har träffat flertalet som arbetar 12 timmar om dagen, alla dagar i veckan, året runt, för att få ihop pengar så de kan köpa sig ett hus på landet några mil från Göteborg.

 68. Det är massinvandringen som skapar otrygghet.
  Men det nämns nog inte i sammanställningen från sociala resursförvaltningen.

 69. Har vi fått ytterligare en kriminolog som ärvt Jerzy Sarnecki logik.
  ”Oro överdriven”. Det är lätt att säga om man aldrig drabbats. Tar ”kriminologen” Rickard Silva hänsyn till vilka brott som minskat och vilka som ökat?
  Enkel googling visar ökningen av våldtäktsbrott.
  https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html
  Bilinbrott
  https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/bilbrott.html

 70. Det är väl klart att överfallen minskar i antal om kvinnorna håller sig hemma,, verkar som att Rickard Silva har lite otur när han tänker..

 71. Reinfeldt och Löfven dvs moderaterna och socialdemokraterna
  har förstört Sverige.
  Landet lagom har blivit landet vanvett.

 72. Dessa kriminologer tycks mer värna om kriminalitetens expansion än att skydda de utsatta. Själva ordet säger ju bara att man tror sig veta om kriminellt beteende.

 73. Tack för att ni valde Sverige va det pompös idiot som sa för 4 år sedan.Å Göteborg blir berikat med fler ”barn” nu.Dom får sin beskärda del tack vare C å Annie Lööf

 74. Det är 7-klöverns politiker som har skapat detta våldsamma svenska samhälle. Det är våra barn, döttrar, flickvänner, fruar, mammor som drabbas allra värst av utlän-ningars grova övergreppsvåld. Och det värsta av allt är att Stefan Löfvén och alla 7-klöverns ledande politiker försöker bagatellisera bort och förminska problemet med allt våld som deras idiotsikt galna asyl- och invandringspolitik har skapat. Och ingenting gör dessa politiker för att stoppa våldet. Endast SD förstår problemen. Och endast SD:s politiker vill göra något för att stoppa det grova våldet som kommer från alla utlänningar. Därför bör du och jag och alla andra med hjärnan i behåll rösta på SD.
  /CC

 75. En kvinna har kanske hundra kompisar. Hon blir våldtagen. Vem kommer att få det största mentala påslaget? Kriminologens utslätande eller kvinnors realiteter?
  ”Lisa blev ju bara våldtagen, oj vad hon ojar sig”. Kriminologens förståelse för mentala funktioner är ju noll eller så visar det på vilken sida om etiken kriminologen står på..

  • Abort rekommenderas, kvinnorna kan förutom smittas av diverse köns-
   sjukdomar, som hiv, syfilis m.m. Då säger ”experterna” det finns broms-
   mediciner nu.Varför i helvete ska det vara en ursäkt, för att bära på
   latent sjukdomstillstånd resten av livet?

 76. Intressant att tusentals kvinnors – och mäns – erfarenheter och egna upplevelser bagatelliseras av de här individerna, samtidigt som att det räcker med en enda som hävdar antingen ”rasistattack”, diskriminering eller sexism. Då räcker det med en enda människa. Och det blir ett heluppslag direkt.

  Och en massa begåvningsbegränsade vänsterprofiler som förfasas över bristen på ”medmänsklighet”, och som på olika sätt vill uppfostra läsarna med skrämselpropaganda som menar att Sverige är världens mest rasistiska land. Att alla svenskar har en evig kolonial skuld som aldrig går att återbetala.

  Precis varenda kvinna jag känner, säger samma sak. Att det har blivit fler sysslolösa gäng som bara står och häckar, i väntan på något att göra. Någon att bråka med. Någon att skrämma. Kanske någon att råna eller skända på andra sätt.

  De sysslolösa killgängen står gärna och röker, spottar aggressivt på marken, blänger hotfullt på förbipasserande, skrattar överdrivet och högljutt för att skapa friktion med omgivningen.

  Killarna som klappar högt och ljudligt med sina händer, vaggar runt och vill se livsfarliga ut. Om andra förfäras och känner sig otrygga, får de här synnerliga svaga individerna ännu mer energi att orka fortsätta att bete sig illa. Allt handlar om en korkad maktdemonstration. Och. Att alla andra måste visa ”respekt”.

  Men det som får mig mest upprörd, är inte de här patetiska skitgängen, utan alla de som faktiskt kan göra någonting åt eländet.

  Jag pratar om politiker, opinionsbildare, debattörer, kändisar, journalister och vanliga väljare. De som likt Silva hånfullt och mycket nedlåtande omyndigförklarar miljontals människor genom att kalla oron för just överdriven.

  Det är aldrig den som upplever otrygghet som har beviskrav på att styrka äktheten i sin oro, utan just de som kan eliminera dagens vedervärdiga samhällsutveckling..

  Så varför är en påstådd ”rasistattack” mer värd att ta på allvar, än miljoner människors oro?

  • I gamla Grekland kände man till fenomenet du tar upp och skapade en berättelse om Hydra med de många huvudena. Sagorna var forntidens Internet.

 77. Under 1970-talet rapporterade SVT om ”inbördeskriget” i Nordirland. Då ägde det rum skjutningar varje månad, ibland två ggr per månad och någon/några dog per månad p.g.a. detta våld.

  I Sverige sker nu skjutningar i princip varje dag och någon/några dödas av grovt våld varje vecka, ibland varje dag. Och tusentals skadas eller drabbas känslomässigt eller på annat sätt av detta grova våld. Men i SVT i dag rapporteras det om ”utmaningar” och oro i utsatta områden. Hade detta grova våld ägt rum i Sverige under 1970-talet så hade man nämnt det som inbördeskrig.

  Hur kommer det att se ut om 5 år? Om 8-10 år? Våldet kommer tyvärr att öka. Det kommer att bli inhägnade segregerade bostadsområden. Osäkerheten och våldet kommer att eksalera fort, d.v.s. om 7-klöverns politiker får mandat att fortsätta be-stämma asyl- och invandringspolitiken. Endast SD vill ändra på politiken, radikalt minska invandringen och skapa bättre trygghet och ökad välfärd. Du bestämmer i höst vilket parti som du ska rösta på. Jag ska rösta på SD.
  /CC

  • Får ”7-klöverns” asylpolitik råda i framtiden, så bör nog varje svensk fundera på att beväpna sig!
   Vi är nu på gränsen till vad man kallar ”väpnade konflikter” och nästa steg är ”väpnade konflikter mellan större grupper” och därefter är inbördeskriget ett faktum!!!!

 78. Ger inte ett skit för dessa kriminologer. Tolkar det som vanligt tvärsom, så nu är det riktigt illa där ute. Måtte alla fruntimmer som fortfarande har sinnet i behåll lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Så kan ”berikarna” göra bekantskap med vänster flamset och feministerna istället – då lär väl delar av den gruppen också vakna……. kanske?

  SD 2018

 79. Om 40 procent av kvinnorna inte vågar gå ut kvällstid… omvandlas detta till hela landet så handlar det om drygt 2 miljoner kvinnor. Hälfen av drygt 10 miljoner är kvinnor, d.v.s. drygt 5 miljoner kvinnor bor i Sverige och 40 procent av 5 miljoner är drygt 2 miljoner.

  Och 2 miljoner kvinnors oro och skräck för att bli rånade, misshandlade och våld-tagna, ev. mördade beror uteslutande på den asyl- och invandringspolitik som 7-klöverns politiker har fört. Och 7-klöverns politiker vill inte ändra på sin politik. Mer av våld och skräck kommer det att bli om 7-klöverns politiker får fortsätta bestäm-ma. Mycket mer!
  /CC

  • Eftersom dessa kvinnor numera inte går ut så går antalet våldtäkter ner, helt enkelt för det finns ingen att angripa. Så kan PK maffian hävda att allt är bra nu.

 80. Sarnecki och Silva går tydligen i samma PK-spår.
  När jag växte upp fanns inte detta.
  Då kunde man röra sig fritt ute på kvällarna utan att bli överfallen.
  Nu ser vi facit av vad 7klövern har ställt till med.
  Rösta rätt rösta SD 2018

  • Ja, som barn på 40-talet lekte vi barn långt in på nätterna i parker och på stränder och cyklade kilometervis ensamma till skolan.

  • Otvetydigt kommer jag att använda min röst, för att
   återställa till det som en gång var Sverige.

   Det finns stor anledning till att hysa förhoppning om detta just nu, när flera medlemsstater valt att driva en sundare linje i synen på okynnesinvandringen.

   Merkel och Löfvens saga/lögn om den nyttiga invandringen är med stor sannolikhet över.

   Men tyvärr har dessa jyckar under tiden hunnit med att ödelägga hela kontinenten. Förorter som ser arabiska ut med moskéer och minareter växer som svampar ur marken.

 81. Skriv ut artiklar här från ”Samnytt” och ta med på semestern och dela ut vid lämpliga tillfällen!!! —Glöm inte att det är valår!!!

  • Semestrar tyvärr inte längre i Sverige, det slutade jag med för 5 år sen. Man behöver vila på semestern o den vilan får man inte längre i Sverige. Rekommenderar norra Polen.

 82. Ännu en i raden av faktaresistenta Pk-ister, som ger sig själv tolkningsföreträde till människors faktiska oro.

  En pajas helt enkelt, precis som alla som befinner
  sig i Pk-boxen.

 83. DU —- tjej , kvinna & mamma , gör så här ;

  Rösta för ett islamFörbud ,!

  När imamer och muslimer är väck , kommer frid och fröjd åter att infinna sig Vårt Sverige . Inte dumt , eller hur ,,,,,,,,,, ?!

 84. Kriminologers analyser är att betrakta som politisk propaganda. Sverige är säkert så kvinnor borde våga gå ut, är vad kriminologerna hävdar.

  Svenska kriminologer är kommunister och kallas i folkmun för ”röda kriminologer”. Staten mörkar brottsstatistik, så andra forskare kan inte kontrollera de uppgifter Rickard Silva refererar till.

  Rickard Silva lutar sig mot att antalet anmälningar minskar och drar direkt slutsatsen att tryggheten därmed skulle vara högre. Det är en obegåvad slutsats.

  – De kvinnor som håller sig hemma på kvällarna utsätts inte för brott utanför hemmet.
  – Vi vet även att handlare struntar i att anmäla alla brott de utsätts för, eftersom polisen är maktlös. Hur många brott mot kvinnor klaras upp? Är det ens värt att anmäla?
  – Brottsoffer hotas om de anmäler vad som inträffat. Eftersom polisen inte fungerar kan det vara klokt att ta hoten på allvar och undvika att anmäla ett brott.

  Det finns alltså många tänkbara orsaker till varför hemlig brottsstatistik ser ut som den gör.

 85. Ni som följt med utvecklingen i Sverige i några på alt.media, ser nu en förskjutning i språkvården i kommentarerna! Komma på rätt plats, skiljer på de och dem, nästan inga stavfel, färre särskrivningar etc. Och vad betyder det? Jo, de äldre före Palmes flumskola har vaknat på allvar.

 86. En röst på SD innebär att fler människor än kriminologerna och politikerna får tillgång till brottsstatistiken.

 87. Vad har du för praktisk erfarenhet av våld Silva ? Du har gått direkt från gymnasiet in o läst sociologi mixad med kriminologi.

  Du har helt enkelt formats av din teoretiska utbildning, precis som alla sociologer som till 99,9% är vänster-extremister, den ideologiska kärnan i Pk-boxen.

 88. Göteborg är en gudsförgäten håla bestående av liberaler och råkommunister. Göteborgarna får skylla sig själva som dom röstar. VpK kan i valet 2018 bli det största partiet.

  Jag tål fan inte göteborgarna med sina jävla kepsar och sitt arbetarsnack. Dricker brännvin gör dom också, så det står härliga till.

 89. Varför alla dessa sjalbeklädda damer med ursprung i mellanöstern som står och lagar mat i TV4 ? Varför gör kanalen reklam för en religion som drivit dem på flykt till ett kristet land i norra Europa.

  • Svaret blir att det handlar om:
   1. Smygindotrinering.
   2. Subtil hjärntvätt.
   3. Politisk propaganda.
   4. Sverige håller på att i smyg omvandlas till ett muslimskt/islamistiskt land.
   /CC

  • I Afrika så har de typ 10-15 ungar per skalle och väntar sig att västländerna
   ska föda dem utan att de gör något åt sin fattigdom.
   Skicka dit P-piller med maten så det tar slut nån gång, läste nånstanns att inom 20 år så har de förökat sig 3 gånger mer än vad de är idag, och kommer
   övervälla hela Europas kontinent, då slut för Europa, grr fyfan.

 90. Kriminologer håller på med vänsterpropaganda. De lär få mindre anslag i en Regering där SD har inflytande. När aktivisten Ulf Bjereld är borta, blir det mindre forskningsanslag till vänstertyckare, vars verksamhet inte har mycket gemenstamt med vetenskap.

  Johan Westerholm spår sämre tider för Expo av samma anledning.

  Expo betraktas som Autonom våldshetsande vänster. Om än i statligt finansierad finkostym.

  Expo och dess motsvarande organisationer i civilsamhället som Folkbildningsrådet, Concord, Forum Syd, IOGT NTO, Svenska Kyrkan och många andra som är beroende av statsbidrag för sin överlevnad ser sannolikt, inte utan rätt, nu hur dess historia går mot sitt slut. En regering som står under inflytande av Sverigedemokraterna kommer sannolikt inte nöja sig med att minska statsbidragen till delar av civilsamhället. Det är ett rimligt antagande att Expo är en av de organisationer som helt enkelt kommer dö svältdöden. Att nästa mandatperiod kommer innebära att en regering finner mekanismer som innebär att Poohl och hans kollegor helt stängs ute från skattemedel är inte ett orimligt scenario.
  https://ledarsidorna.se/2018/06/expo-autonom-valdshetsande-vanster-om-an-i-statligt-finansierad-finkostym/

  • Det finns mycket för en ny regering att göra. Kalla det för utrensning om man föredrar det, men gör inte SD omedelbart det då kommer de aldrig att kunna genomföra sin politik.

   I myndigheter och nämnder av alla de slag är fullproppade med förrädare och de kommer med glädje att sätt krokben för SD.
   Hårda nypor måste till.

 91. Tv4 nu .. som vanligt politisk vinklad pk propaganda och smutskastning av Trump. Jag får en känsla av att Tv4 av idag styrs av kommunister och av islamister.
  /CC

  • Även kockarna i SVT och TV4:s morgonprogram har bytts ut och är idag muslimer. Islam ska normaliseras till varje pris även om det betyder att skiten trycks ner i halsen varje gång man sätter på TV:n.

   • Därför vill de att vi skattar för tv:n då allt fler skiter i att betala licens för att se islamistisk tv.
    Hur gick det, blev det något uppköp av TV4???

 92. Om Rickard har en flickvän eller fru kan han låta henne gå ut en kväll ensam som ett exempel på hur tryggt det är 😉

 93. Ok, herr Silva menar det är tryggt. Ja han får kalla sig krimonolog eller vad han vill, och han kan sitta och läsa statistik bäst han vill, han har fel – det är farligt att vara kvinna och gå ut och bor man i Malmötrakten får man sätta på sig skyddsväst innan man beträder gatorna.

 94. Du Silva o ni i Pk-boxen. Ni skall få ett tips av mig : Åk in o
  sätt er på dom stora sjukhusens akutmottagningar o studera dom brottsoffer, som kommer in med
  ambulans o polis.

  Där får ni se den samhällsmodell, ni byggt
  upp tillsammans !

 95. Varifrån kommer kriminologen Rickard Silvia? Han ser inte svensk ut, och hans efternamn är inte svenskt. Hans uttalanden ”att kvinnornas upplevelse av otrygghet är överdriven” och ”att en gängskjutning varannan vecka är relativt lite” är djupt upprörande. Är det ett beställningsjobb åt globalisterna som han har genomfört? Satsar han på att axla den pensionerade snicksnackkriminologen Jerzy Sarneckis mantel?

  • Silva eller da Silva är ett vanligt namn i Brasilien och Portugal. Hans mörk hy kan också betyda att han kanske är mulatt. Vit-svart förälder från Kap Verde öarna utanför Portugal?

 96. Göteborg har bara sig själva att skylla!!!!! Röstar man ”fel”!! Då blir det åt helvete!!!!! Kanske fel kille som gör studien också va!!!!!!!

 97. Det är tydligt att dessa så kallade experter går i ledband hos regimen för att maskera verkligheten
  Han har säkert fått en stjärna i partiboken.

  • Goa pengar och gratis reklam om man uttrycker sig PK-korrekt. Förstår honom till fullo. Också Bert Karlsson som tjänat miljontals kronor på massinvandringen….

 98. Silva?Det låter inte Svenskt alls.Ännu en av alla dessa icke europeiska invandrare som är stor i käften,tar sig ton och ska mästra värdfolket?

  • Tittar man lite hur det är i sydamerikanska länder som han troligen jämför så är det lugnt i de Svenska ghettona, men nu vill vi inte ha import av dessa avarter hemmamiljö och vi vill ha tillbaka vår trygghet vi hade före de arabafrikanska asylanterna kom hit.

 99. Det var ju schangtilt av Silva att ”upplevd otrygghet ändå bör tas på allvar”! Hur mycket nedvärdering av kvinnors utsatthet och nedvärdering av vanliga Svenssons erfarenheter av samhällsförändringen ligger inte i den formuleringen?

 100. ”Gängskjutningar” tyder på att där finns en levande gangsterverksamhet.

  På något sätt livnär sig gangsterverksamheten på de vanliga människorna, genom att direkt råna, stjäla eller liknande.

  Men den drabbar också hela samhället, som sedan skickar räkningen de vanliga människorna i alla fall.

  Du slipper aldrig undan, inte ens om du aldrig blir bestulen, rånad eller lurad. Men vi vet ungefär vilka det är som gör det.

 101. Speciella mottagningar för våldtagna inrättas lite överallt i landet.

  På Södersjukhuset o Region Skåne införs mottagningar för våldtagna män o kvinnor ….

  Hur stämmer detta faktum, med ditt ”forskningsresultat” Silva o ni andra i Pk-boxen ?

  Nei det är fruktansvärt att ni tillåts forma det svenska samhället, som är fullständigt sönderslaget av era teoretiska modeller o medias mörkläggning av vilken
  kultur, som står bakom detta groteska våld.

 102. Begreppen ”verklig risk” kontra ”upplevd risk” är välkända långt utanför Silvas kompetensområden, t ex inom ingenjörsvetenskaperna. Det grundläggande resonemanget här haltar betydligt, eftersom det handlar om relativa begrepp med jämförelser och avvägningar mellan olika typer risker. Att jämföra verklig risk med upplevd risk (för vad i det här fallet?) är helt meningslöst. Det är välkänt att den upplevda risken i sig har med många faktorer att göra. Psykologen Jordan Peterson ger i länken en liten introduktion: ”Risks are everywhere.”

  https://youtu.be/1folk_w-CWs

 103. Så gör man i den humanitära stormakten Sverige. Invaggar medborgarna med falsk trygghet och utsätter dom för våld och död.

 104. Det räcker för mig, återigen en kriminolog som går mångkulturens ärenden.
  Jerzy Sarnecki visade på hur man står bakom den vansinniga mångkulturen och nu dyker det upp en dåre till!

 105. Silva ser ut att kunna riskeras ses som ”en av dom”, så i vanlig ordning är det sina egna intressen man ser till. -att inte riskera stämplas är viktigare är sanningen

  Dessutom -klart det är färre anmälningar när folket inte vågar gå ut! då blir det ju färre att antasta och därmed färre överfall

 106. Har ” kriminologen ” Silva fått order av våran kära Jerzy hur han ska uttala sej. Vi vet nog bäst själva hur sanningen ser ut.

 107. ”En gängskjutning varannan vecka är relativt lite”, tycker Silva. Jag tycker att en gängskjutning över huvud taget är en för mycket!

 108. Det är naturligtvis bättre att stanna inne och vara vid liv. Grundproblemet som alltid är att de som skapar otrygghet inte utvisats eller satts i fängelse. 7-klövern och svensk lagstiftning!

 109. Silva o Sarnecki,två invandrade kriminologer som uppenbarligen vill sitt nya hemland illa. Men det är kört för er,ingen tror på vad ni säger längre. Ni är patetiska.

  • Sarnecki den gamla ASHKENAZI-stofilen har ännu INTE gått i pension!?!? Han vet att han fortfarande kan göra FETA pengar på sina lögner. Därav.

 110. OT: Under tiden i Malmö…

  ”En 18-årig man sköts under natten i ryggen i Malmö, enligt polisen. 18-åringen bar en skyddsväst och klarade sig därför från skador. Han lämnade senare under natten sjukhuset och ville inte medverka i polisutredningen. Polisen upprättade dock en anmälan om försök till mord.
  Det blir mycket svårare att utreda, vi har inga uppgifter att gå på och ingen brottsplats vilket gör det ännu svårare. Då kan vi inte göra som vanligt och ta vittnesuppgifter och göra brottsplatsutredning, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.
  Det är oklart var brottet skett. Det är även oklart om nattens skjutning har någonting med de tidigare skjutningarna i Malmö att göra. Polisen har på midsommardagsmorgonen inte gripit någon misstänkt för händelsen.
  Vad säger det att 18-åringen bar skyddsväst?
  – Vi ser till och från unga män ha det, som av någon anledning känner att de har behov av det. Ofta rör det sig om män som rör sig i kriminella kretsar, säger Anna Göransson.
  Polisen har ännu ingen information om mannen förekommer i andra brottsutredningar.”

  Man låter kriminella BESTÄMMA om de vill medverka i polisutredningen eller inte??? Sverige, Sverige ditt mentalsjukhus…

  • Exakt det som är problemet. Lagstiftningen måste ses över ordentligt. Den motverkar ibland sitt syfte. Att upprätthålla säkerhet ock trygghet i samhället.

 111. Varför yppar sig dessa importerade kriminologer!!!!! Analysera era egna hemländer och låt Svenska kriminologer ta hand om det Svenska!!!!! Vänstersabotörer och regeringsanställda förståsigpåare!!!!!

  • Vad vet du om kriminologens etniska bakgrund? Av namnet att tyda är efternamnet portugisiskt mer kan man inte tolka. Det är hans resonemang man skall angripa. När det gäller Göteborg har säkert ”gångskjutningar” minskat sedan toppnoteringen för några år sedan. Det är helt naturligt då det rör sig om gänguppgörelser att det kulminerar, när den ena gruppen förlorar, de gör upp emellan varandra, polisen trasar sönder gruperingarna och slutligen blir de dömda.

   Vad R.S. gör här, är att enbart se till statistik och det är uppenbart att han har en agenda, vilket är att gångrelaterade skjutningar är ett mindre problem jämförbart med många andra.

   • Så du ser inte något avvikande att denna kille och tex jerzy s. Kommer hit och talar om för oss vad som är farligt elr inte! Själv så har jag inte mycket för dessa mångfalsgeneraler!!!!! Och det är klart som korvspad att de har en AGENDA!!!!!!

    • Har Rickard Silva ”kommit hit”? Vad vet du om det? Om så vore fallet borde han heta ”Ricardo Silva”. Utan att veta så tror jag han är född i Sverige av en svensk mamma och en pappa från något portugisisktaland landoch är en del av en ”Akademsik vänster inpirerad miljö”, vilken definitivt har sina rötter i detta land. Jag googlade lite på honom och han typisk dessa sociala förklaringar till varför människor ”hamnar snett” (utsatta områden, låga inkomster, utsatthet, ej accepterade som invadrare…..)

     Jerzy Sernecki kom hit som ung vuxen och har gjort sin akademiska karriär här. När han slog igenom var han ganska vettig men har på senare år blivit allt mindre akademisk och allt mer PK.

     Problemet med frustrerade individer som dig är att du retar dig på allt som berör invandrare och inte de som ligger bakom massinvandringen d.v.s. folkvalda svenska politiker.

     Det är just sådana som dig PK-etablissemanget hänvisar till när de ser samhällsnytt som ”rasistiskt”. Nättidningen bjuder på friheten att kommentera fritt. En del vill med detta bara vräka ut sin frustration men knappast lära och diskutera. Med tanke på vad du kallar dig ”White Trash” så är du uppenbarligen frustrerad och dina tankar är blockerade.

     • Jag klarade inte av att ens i periferin se poster från det kontot längre så blockerade det för ett tag sedan. Med tanke på namnet undrar man om det är ett trollkonto.

     • Trollkonto!!!!!!???? Att ni ens kan komma på en sån jävla saga!!!! Bara en frustrerad Svensk som ät trött på de styrande av Sverige!!!!

     • Då är det ju tur att vi har sådana rättskaffens män som du!!!! Som vet var skåpet skall stå. Jag själv är ju bara en rasist med tanke på WHITE TRASH!!!! Och dessutom inte kunna diskutera med ”vanligt” folk som du!!! Kanske det beror på att jag hade cement i sandlådan, skrapsår på knäna. Vad vet jag??!!! Jag är ju bara frustrerad och blockad i mina stackars tankar….. bu,hu!!!!! Trött på besserwissers som tror de är bättre än alla andra. SD 2018!!!!

     • Jag röstar också på SD 2018 och gjort det sedan 2010 men deras politik skiljer sig rätt mycket från dina begränsade tankar och tur är väl det, för annars hade inte SD suttit i riksdagen.

      Kanske är det som någon kommenterat att du är ett litet ”troll” och egentligen är en typ av AFA-anhängare.

 112. Man måste skilja på upplevd rädsla och verklig säger politikerna.
  Vilket hån mot alla som blivit våldtagna och kvinnor som blivit mördade. Alla kassörskor och folk som blivit rånade och får trauman för livet. De som kommer hem och upptäcker inbrott. Alla vi som undviker vissa platser pga stor risk att bli misshandlad och rånad. Gamlingar som inte vågar öppna dörren.
  Va fan är det för fel på våra politiker?

 113. OT:
  . . men handlar också om otrygghet i allra högsta grad!
  Har våra kommuner inte råd med äldreomsorgen längre – kostar invandringen för mycket – 6 av 10 av våra gamla riskerar UNDERNÄRING eller redan lider av det, trots att
  ”Problemet med undernäring inom äldreomsorgen har uppmärksammats under FLERA ÅR.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6981714

  Ska våra gamla svälta medan migranter demolerar matsalar på asyl- och hvb-hem i frustration över att maten inte faller dem i smaken?!?!

  • Ja helt rätt. 60 % av våra äldre har idag så låga pensioner att de inte har råd att köpa vanlig näringsrik mat och inte råd att äta sig mätta. 60 % av våra äldre svenskar är fattiga eller nästan fattiga enl EUs norm för fattigdom.
   Det är 7-klöverns politiker som har tagit pengar från våra äldres pensioner för att kunna fortsätta med sin galna asyl- och invandringspolitik.
   /CC

 114. ”Och ibland hittar de sådant som gör ont. En polis berättar om den tonåriga flickan som trotsade sin rädsla och gick genom parken en kväll när hon såg ett väntande killgäng – man ska ju inte ha fördomar, det hade de sagt i skolan. Hon blev våldtagen.”
  Håkan Lindgren i en recension av boken ”Det lilla landet som kunde” av Jens Ganman och Mustafa Panshiri. SvD 180622

 115. En fråga.
  Om man upptäcker att invandrare har högre brottsbenägenhet. Att det sociala arvet, kriminaliteten och arbetslösheten i familjen spelar in (socioekonomiska orsaker).
  Varför omprövar man inte medborgarskap och put? Vi har ju blivit lurade.

   • Just det. Strukturell rasism skapar brottslighet. Därför ska vi låta folk bli rånade och mördade.
    I själva verket är det strukturell brottslighet av invandrare som skapar rasister.
    Det är som bekant inget barn som föds rasist. Som vänstern brukar hävda.

 116. Det stämmer att risken, statistiskt sett, att råka ut för brottslighet är liten men står jag inför valet att ta en kvällspromenad med en 2 % risk för att att bli nedsparkad bakifrån och rånad,eventuellt knivstucken, så omprövar jag mitt behov av kvällspromenad och avstår från den eftersom konsekvenserna om jag blir brottsutsatt är alltför stora.

  • Absolut. Alla jag känner har strategier för att undvika bli brottsoffer. Annars är man ju ganska korkad.

   • Svunnen är den tid när vi kunde lägga dörr nyckeln under mattan eller under blomkrukan på verandaräcket.

    • Vi vet alla vad det beror på. Men man får inte säga det högt. För då riskerar man åtal. Ty sveriges socialdemokratisk regering jagar tillsammans med vänstern alla som antyder att det kan vara utomsvenska influenser. Vi kan inte säga att romer specialiserat sig på att råna äldre. Men vi får tänka det. Än så länge.

  • Du kan aldrig vara säker, oavsett om du går ut dag eller kvällstid. Särskilt inte i Malmö. En polis därifrån berättade för mig, att ALLA i den staden kommer att bli rånade minst en gång under sin livstid.

 117. Eftersom polisen sällan får tag i dessa gäng som våldtar, finns det flera sätt att hjälpa till.Ett är att låta en ensam tjej gå ensam genom parken, joggingstråket,stranden etc, medan ett gäng biffiga killar gömmer sig i buskarna. Ge de testosteronstinna den behandling dom förtjänar och överlämna dem sedan till polisen. Det skulle väl få dem att tänka till mer än en gång innan dom får för sig att lufta snorren.

   • Ja du Evert, jag vet det och väntade bara på att någon skulle skriva det :))
    Men vad är alternativet? Polisen går på knäna och våra flickor vågar inte längre gå ut.
    Ibland får man ”se mellan fingrarna” om det gagnar en god sak.

    • Däremot är bevisprovokation tillåtet vilket också polisen använder i bland,exempelvis när man vill locka fram en serievåldtäktsman genom att låta kvinnliga poliser agera lockbete.

     • Äsch, paragrafryttare där. Det är bara en tidsfråga tills inga skötsamma invånare vågar gå ut efter mörkrets inbrott i Malmö. Låt de som är lämpliga och villiga att hjälpa polisen att städa upp göra det.

     • ”inga skötsamma invånare vågar gå ut”
      Jag är en av dem som noga tänker mig för.
      Vid en misstänkt gruppvåldtäkt för inte så länge sedan träffar en 26 årig kvinna en grupp unga män som säger att de har nyckel till en lokal dit de kan gå och värma sig.
      Kvinnan och män går till lokalen och kvinnan påstår att hon blev våldtagen och jag är nyfiken på hur kvinnans riskanalys inför situationen såg ut.

     • Kvinnans beteende visar att hon bara är en av de hundra tusentals av vänsterns hjärntvättade satar.
      Jag är lika försiktig som du när jag går ut. Undviker vissa platser,tider på dygnet, gäng osv. Det kallas sunt förnuft och självbevarelsedrift.

     • Politikernas svar på den akuta brottsligheten är att föreslå höjda straff men personligen tror jag inte exempelvis gruppvåldtäktsmän kalkylerar med hur många år de kommer att få utan det är andra faktorer som styr vilket innebär att man enbart åtgärdar redan genomförda brott och inte planerade.
      De som döms för den typen av brott har svaga kunskaper i hur svenska straffskalor ser ut.

     • Jag är överens med dig i sak. Jag tror inte heller på höjda straff för vissa brott, grundat på den höga procenten återfall.
      När det gäller gruppvåldtäkter, som i stort sätt bara utförs av män från Mellanöstern måste man titta på varför det är så. Men ingen vågar rota i sanningen bakom, med rädsla för att rasistkortet kommer upp.

     • Det räcker långt om befintliga straffskalor används fullt ut och inte enbart den nedre halvan.
      Som exempel en våldtäkt av normalgraden ska ge mellan 2-4 år och det är sällsynt att någon får mer än 2,5-3 år och då brukar det vara våldtäkter med särskilt vidriga inslag.

     • Efter att ha bevistat hundratals rättegångar mellan svenskar och andra kulturer, de flesta muslimer, gällande våldtäkter, kvinno-barnmisshandel och liknande, kan jag ärligt säga att jag tappat allt förtroende för svenskt rättsväsende.
      Om det beror på okunskap, rädsla för repressalier eller annat vet jag inte. Men väldigt ofta dömer man till mannens favör med motiveringen att, man måste ta hänsyn till mannens kultur och traditioner.

     • Ja – och det är det som gör att jag väljer att kalla dom för aktivistmyndigheter. Här bygger man in det sluttande planet i myndigheternas utövning – rent rättssäkerhetsmässigt.

      Sådan hänsyn – mannens kultur och traditioner – skulle i sig vara ett lagbrott att ta hänsyn till.

     • Visst i sak har du en poäng, men det går hur som helst inte att bortse ifrån att hade straffen varit säg 10 ggr allvarligare så hade den typen av brottslighet minskat. Inte helt o hållet naturligtvis, men det är en annan sak.

     • Ja det är fruktansvärt. Politikerna är de högst ansvariga, som rullat ut röda mattan för dessa våldskulturer. Media som dessutom mörkar och skickar ut falska signaler om hur tryggt och ofarligt det är.

      Svensken har blivit våldtagen på mer än ett sätt. Men det måste vi ändra på. Rösta SD 9/9.

     • Våra regeringar sedan 2006 , och ett otal myndigheter och dess chefer i sig – kan väl anses vara en garant för rättssäkerhetens sluttande plan….

   • Det är helt bisarrt att en kvinna som går i en park i sverige är en brottsprovokation. Men tyvärr är ju verkligheten så att en kvinna utsätter sig för livsfara genom att gå ensam i en park i sverige.

    • Att en kvinna går i en park är ingen brottsprovokation.
     Den infaller om någon skickar in henne med syftet att locka till brott.

     • Ja det förstår jag och det är helt bisarrt att en sådan sak kan användas som en brottsprovokation. Det visar hur sverige ser ut idag för kvinnor utomhus.

  • De biffiga killarna skulle få högre straff än våldtäktsmännen. Eftersom de inte hunnit börja våldta.

   • Så bild-film bevis när de kastar sig över offret skulle inte vara nog? Det finns många sätt att ta hand om dem utan synliga skador så att säga.

     • Jo så klart, inte minst med tanke på att svenskt rättssystem oftast skyddar de små änglarna. Det är ju såååå synd om dem.

     • De små änglarna var bara nyfikna och dessutom är de minderåriga så de sätts på fri fot omedelbarabums. Principiellt är det så att polisen inte vill gripa muslimer… vill endast ha svenska namn i brottsregistret enligt direktiv från högre ort.

 118. Blir så oerhört trött på dessa ”experter” som tycker saker är överdrivna pga att statistik säger annat!

  Hur många har drunknat när de inte vågat sig till badplats??? Hur många har dött i mc-krasch utan mc-körkort???

  Folk anpassar ju sitt beteende efter hur verkligheten ser ut! Dvs folk går inte till platser där de vet de kommer råka illa ut. Det innebär inte att det är säkrare!

 119. Det är verkligen ingen som tar dessa kriminologer seriöst längre. Kan inte Rickard Silvia låta sin fru gå Göteborg runt varje kväll efter kl 22 så får vi se om han ändrar uppfattning? Hur fan kan man nedvärdera kvinnors åsikter så där när man själv inte varit ute på gatan och själv upplevt det? Verklighetsfrånvarande jubelidiot.

 120. Säger Rickard Silvia samma sak till sin fru också? Uppmanar henne att känna sig trygg när hon går genom den mörka parken på kvällen med ett flyktingboende i närheten. Jag undrar det jag.

  • Han står väl på Löfvens lönelista. Det är val snart.
   ( Mats hänvisar till en artikel ifrån Göteborgsposten inte Sveriges Radio..)

 121. ”Silva säger också att en gängskjutning varannan vecka är relativt lite” och ”Underförstått bör trygghetsarbetet nu fokusera mindre på att få ned brottsligheten och mer på att få ned invånarnas överdrivna
  känsla av otrygghet.”
  Var har de grävt upp den där fossila forskaren?

 122. Har sagt det förr säger det igen .

  Den som kan , kolla upp Silvas konto transaktioner , se vart ingående saldo kommer ifrån…

  Jag tror att han får betalt för att säga det han gör. Socialdemokraterna med LO är extremt desperata nu.

 123. Kan bara konstatera att det av Ann Heberlein myntade uttrycket har relevans.

  ”Den banala godheten som inte tar hänsyn till konsekvenserna”

   • Ja, vad har de sista 3 mandatperioderna under ”M” och ”S” tillfört Sverige?
    Orkar ”Svenne & Amanda” ytterligare en mandatperiod (4 år) med allvarliga problem?
    I så fall: Hur mår ni?

  • Exakt alla Skattefinansierade personer ÄR inget att lyssna på..!
   Med de Uttalandena i det Privata hade han fått KICKEN..!

 124. Rickard Silva är anställd av Göteborgs stad på avdelningen ”Social utveckling”. Göteborg är socialdemokratiskt styrt med klar vänsterkantring. Bakgrunden med socilologistudier och kriminologi på sociologen är vänsterkantringen lika tydlig.
  Rickard Silva visar med all önskvärd tydlighet att han inte biter den hand som föder honom.

 125. Det låter som att kriminologen är obrottsligt lojal med värdegrunden. Hen får väl säga till kvinnorna att det är tryggare än någonsin och varna dem för islamofoba reflexer. Götet plöjer ner ca 150 miljoner kr årligen i att belöna reklammakare, spinndoktorer och andra i propagandans sold, för att putsa på bilden.

 126. Eftersom de flesta är här uppenbarligen inte har lyssnat på den SANNA faktan så kommer jag citera ordangrant vad kriminologen säger i en intervju med Sveriges radio

  ” Oron ökar trots mindre brott ” Rickard Silva säger
  Vi har ändå grova våldsdåd som har ägt rum i Göteborg de senaste åren och det är framförallt dem som har påverkat människor så att det har blivit en ökad otrygghet, man är rädd för att gå ut för att bli överfallen, misshandlad. kvinnor är rädda för att bli utsatta för sexuella angrepp, våldtäkt. Man vidtar strategier för att hantera oron, en sådan strategi är tillexempel att man väljer alternativa färdvägar eller färdmedel för att man är såpass rädd för att utsättas för ett brott på vägen och därför är just oron är en viktig sak att ta på allvar. Rädslan har ökat nationellt och det vet vi, den är därtill högre i våra särskilt utsatta område”

  Jag kan inte påstå att jag hör Silva säga att oron för kvinnor är överdriven. Jag tycker att Mats Dagerlind borde se över vad han skriver och formulera sig rätt. För det han har skrivit är en LÖGN.

 127. Man blir kriminolog på två års utbildning alltså, det var mer än vad jag visste. Trodde att det krävdes något mer för att tillskansa sig den titeln.
  Rickard Silva
  Göteborgs universitet
  Master’s degree, Criminology
  2012 – 2014
  Han har även arbetat som detta redan 2016:
  Utvecklingsledare – Teamet samordning mot våldsbejakande extremism.
  Det är minsann inte dåligt att vara klar med studierna 2014 och redan 2016 jobba som ”Utvecklingsledare – Teamet samordning mot våldsbejakande extremism”.
  I mitt Sverige är han diskvalificerad redan från start för detta arbete, då han har utländskt påbrå och kan inte till 100% förväntas jobba för etniska svenskars intressen.

  • han har ju uppenbarligen studerat flera år innan för att kunna läsa på masternivå haha, jag skulle gissa på många år av studier som nog inte du har studerat.

   • Äh, nu förstörde du mitt tafatta försök att delge information där viss info undanhålls. Ungefär som regimmedia gör på daglig basis.

 128. Den siste kriminologen var Nils Bejerot, psykiatriker o läkare. Hans krav på nolltolerans passade inte
  Pk-ismens fader Olof Palme.

  Så det blev som det blev. En massa Pk-ister blev så kallade experter, i denna horribla modell.

  Nils Bejerort var även med vid upplösningen av Norrmalmstorgasdramat, där han hade en nyckelroll.

  Hade svenska politiker anlitat honom istället för en hög okunniga så kallade kriminologer som studerat på socialhögskolan, hade samhället sett helt annorlunda ut.

 129. Nu väntar jag på att Egor Putilov gräver DJUPT om den här Silva! Vässa nu klorna Egor. Många som väntar och längtar!

 130. I en bakfull saga kunde man vara pungdjur, salamander eller flygekorre, man kunde få ett id-kort. Dock kunde man inte vara ”genetisk svensk”. En mård envisades dock med att vilja vara just det. Sagomyndigheterna lät meddela att han kunde få vara ”inkluderat små-svensk”, men där gick gränsen. Gick ej överklaga.

 131. Sådana här negativa konsekvenser får befolkningsinvasioner. Här är det frågan om turister som i massor söker sig till Grekland. Ännu värre är det när miljoner invandrare slår ner sina bopålar för gott i exempelvis Sverige. Globalismen och storkapitalismen raserar alla fina gamla traditioner och värden. Grekland åt grekerna – Sverige åt svenskarna!

  ”Hatet mot de svenska turisterna: ’Revolution’”:
  https://www.expressen.se/nyheter/hatet-mot-svenska-turister-kommer-bli-revolution/

  • Ja jo men turisterna betalar för sina 2 veckor, så det är visserligen samma storkapitalism som förstör Europa hänsynslöst, men det är inte riktigt samma sak…

 132. Det var bostadsinbrott och cykelstölder som gått ner! Det har media dragit till att brottslighet sjunker och jag är så nära SD jag kan komma nu

 133. Så har vi den korkade svetsarpajasen Löfvén, som uppmanar kvinnor att skydda sig mot våldtäktsmän genom att iaktta turordningsregelerna i LAS: Jävla idiot!

 134. Grekland klagar på att deras kultur håller på att dö ut,vad ska vi svenska säga då när islam breder ut sig.

  • Det är ett långsamt självmord, nåja, 20-30 år innan svenskar är i minoritet. De huckleförsedda föder barn på barn medans 35- 40 000 svenska kvinnor gör abort varje år, dvs 30-40% av en årskull.

   • Svenska kvinnor föder nog barn när de har råd och tid, inte för att de ska försörja sig med hjälp av barnbidrag mm.

 135. Med en sked i trosan, skall Pk-ismen skydda kvinnor, från att bli bortgifta som barn i sina hemländer, när det är tänkt att ljudlarmet skall gå igång på flyplatsernas gränskontroller

  Vilket vansinne som pågår …

  • Japp! Det räcker med att lyda de svenska PK-idioterna som styr i Sverige. De är FIENTLIGT inställda mot lokalbefolkningen och säljer ut all nationell egendom utan skrupler. Ta till vapen är enda sättet att återta friheten som en gång rådde i Sverige.

 136. ”Kriminologer” tillhör en vetenskapsdiciplin som prostituerat sig så mycket för pk-agendan att de förlorat all trovärdighet och med den sin heder.

 137. De enda som inte är rädda för att bli ”våldtagna” är våra batikhäxor. 9 000 afghanska unga män i sin mest kåta ålder är mums för batikhäxorna.

  Inte? Hur hade de reagerat om det hade varit 9000 unga, snygga och lika kåta thailändskor som behagade svenska män i stället?

 138. Otrygghet i centrala Eskilstuna – tidningsbud slutar dela ut gratistidning till boende på en adress i centrala Eskilstuna efter att ha utsatts för hot på innergården.

  ”En av de boende befann sig på gården och ska då ha sagt att de inte ska ha någon tidning. Tidningsbudet svarade att han skulle dela ut det till de andra grannarna. Då började den boende fysiskt knuffa ut budet från gården.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/tidningsbud-hotades-med-small-pa-kaften-av-boende-1

  Står inte vilken adress, men ”centrala Eskilstuna” kan vara allt från centrum, Nyfors eller ända till Fröslunda

 139. Otryggheten minskar – eller ? – Men tryggheten, ökar den eller är läget en funktion av anpassning till shariatänkandet? Lit snårigt formulerat men vill spara på textutrymmet.

 140. Upplevda otrygghet är överdriven. Jaha, är den upplevda rasism(som inte finns) också det? Eller den negativa särbehandlingen(som heller inte finns). I andra sammanhang brukar nysvenskar och tokfeminister hävda att det är den som upplever något som ar tolkningsföreträde. Men som vanligt beror det väl på vem som drabbas.

 141. Den av många svenskar så hett efterlängtade mångkulturen är här nu i all sin prakt.Håll till godo.

 142. Och hur många svenska pojkar/unga män är det som avstår från att gå ut? Mörkertalet är förmodligen enormt.

 143. I går kl 21.47 small det en gång när vi satt samlade vid bordet och Firade Midsommar..
  Trots div berusade Individer sa det bara STOPP i firandet och alla väntade på nästa smäll, som inte kom..
  Män Kvinnor Barn ALLA Reagerade i Trupp av SMÄLLEN och Alla tänkte samma sak, trots fest i ett lungt Sommarstugeområde….

  Vill bara påminna Ovan SILVA att samtliga Svenskar ÄR idag på helspänn och avvaktande Trots firande av Svenskheten vid T ex Smällar och annat som inte tillhör
  Just det Firande dom håller på med..

  Jag kollar ALLTID klockan vid Skrik och Smällar, helt NYTT beteende…!

  • Och jag gåromvägar för att undvika typiska muslimer. Jag ser presumtiva våldsverkare och fanatiska hatande islamister och presumtiva terrorister varje gång jag möter en typisk muslim.
   /CC

 144. Skulle någon redaktionell kolla upp vilken område denna profet Silva bor i?
  Med stor, rättare sagt, enorm sannolikhet så bor han i ett etniskt rent, svenskt område!

 145. fast här hittade jag en annan länk där kriminologen Rickard Silva säger något helt annat än vad Mats Dagerlind uppger i hans artikel. I intervjun säger han klart och tydligt att kvinnor är rädda för att gå ut. en länk till intervjun. https://sverigesradio.se/si

 146. Japp då säger jag Tack Röven&Rövfelt för tryggheten ni skapat i det en gång så osäkra sverige! Nobels ynkryggspris väntar på er!

 147. Jag har skrivit till 2 av samnytts reportrar om det som Johan Sjöstedt gjort sig skyldig till genom att företräda den kurdiska sidan inför valet och detta i vallokalen men ingen på samnytt verkar reagera varför ?
  Detta är ju allvarligt beteende från riksdagsmannens sida, varför reagerar ingen är alla vänstersympatisörer.

 148. Det är sådana idioter som Silva som förstör livsmiljön. Han sorterar bland de andra sverigeförstörande gontarna som inte ser helheten med vad livskvalitet innebär. Men så heter han Silva också och kommer från ett annat ställe där våld får accepteras.

 149. Här i Finland hade vi en våg av vargattacker mot människor i slutet av 1800-talet, därefter blev vargen så gott som utrotad och ingen har blivit attackerad på mer än 100 år…Nu har man tydligen en ny sorts varg som härjar i bl.a. Göteborg o Malmö..

 150. Inför utegångsförbud mot alla mussar. Om de små liven trots det vill gå ut skall
  de förses med ögonbindel!

 151. En gängskjutning varannan vecka är alltså lite. För att vara objektiv har skjutningarna tydligen minskat från varje vecka till varannan. En skjutning varannan vecka är ju mindre än varje vecka.

  Men är det normalt att vara nöjd när det skjuts varannan vecka? Jag anser att gängskjutningar varannan vecka är ett problem.

 152. hur kan man inte kanna oro? bara en skjutning varannan vecka? om det hadde varit en skjutning vart tjugonde ar da kanske man kunde falla en sadan kommentar.
  (aven en skjuting vart tjugonde ar, ar for mycket!)

 153. ’Kriminologi’ er et kravløst studieområde okkupert av kommunister. ’Samfunnsgeografi’ er det samme. Verdiløse debattanter. Og denne Silva er i alle fall en idiot, der han ivrer for at folk skal synes at ukentlige mord er ’lagom’.

  Hvordan har utviklingen i Sverige vært fra 1965 til 1985 til 2005 og til 2017? Det er det relevante tidsperspektivet.

 154. Det är väl tur att universiteten sprutar ut propaganda doktorander på löpande band man skulle kunna tro att det finns en agenda hahahahahaha

 155. Jag kan tyvärr inte tycka som synd om kvinnorna i Göteborg, de har propagerat för detta under decennier. Njut mina damer.

LÄMNA ETT SVAR