Seoul. Foto: Ian Muttoo.

Över 500 asylsökande orsakar panik i Sydkorea – regeringen lovar stoppa inflödet

Delningar

De drygt 500 asylsökande från Jemen oroar det sydkoreanska folket vars regering lovat ta oron på allvar.

Efter att en namninsamling för att utvisa jemeniterna samlat en halv miljon underskrifter har regeringen lovat att ändra asyllagen som ger möjlighet att överklaga ett utvisningsbeslut i domstol. Man lovar även att gallra ut potentiella terrorister och brottslingar.

Många har uttryckt oro över att gruppen ska medföra en islamisering av Sydkorea och utsätta befolkningen för en våldsam brottslighet.

Migranterna hålls i ett asylcenter på ön Jeju, som tillåter att utlänningar stannar i 30 dagar utan visum.

Innan 2018 har totalt 430 jemeniter ansökt om asyl i Sydkorea. De drygt 500 som nu är aktuella har anlänt mellan januari och maj.

Det övervägande homogena Sydkorea har sedan 1994 beviljat 893 personer asyl.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

213 KOMMENTARER

 1. Det här landet har smarta människor. Att de isolera dessa Jemer på en ö visar på taktiskt tänkande. Nåt sverige inte visat direkt

 2. Klokt folk. De är nog fullt medvetna om att det börjar med några hundra och slutar med miljoner.
  Folket i de asiatiska länderna vill inte sluta upp som i västeuropa.

 3. Asiater har generellt ett högt IQ, och det visar de genom att inte vilja ta emot potentiella terrorister. Japan är lika smarta.

  Och nu läser vi om hur nya smugglingsvägar etableras. När vägen från Libyen, via havet, börjat stängas ner genom att man skickar tillbaka ”flyktingarna” (och det drunknar fortfarande en hel del), börjar de visst gå genom öknen.

  Bästa sättet att stoppa detta är att konsekvent vägra ta emot dem. De ska vara hemma, de ska bygga upp sitt land, inte komma hit och parasitera på våra länder.

  • Varför ska vi försörja de som ljuger om sin ålder mm sen är flesta migranter inte flyktingar. Begränsa bidragen i max 3-6 månader.

   • Varför inte ändra reglerna lite, och tala om vad som gäller.

    1. De bor där vi placerar dem. Inget gnäll, inget klagande, där vi säger.
    2. De får äta det vi serverar dem. Inga krav på mat som hemma.
    3. Gör de sönder något, betalar de för det. Arbetar av det om så krävs.
    4. Begår de brott under ansökan, avslås denna och de skickas hem igen.
    5. Ljuger de, ses det som ett brott, och ovan träder i kraft.
    6. Ska de stanna, kräver VI att de lär sig svenska, börjar arbeta och bidrar till samhället. Och vi kräver att de respekterar vår kultur, våra lagar, våra seder och bruk, våra traditioner och framförallt våra kvinnor.

    Tycker de inte om vad som gäller, ska vi naturligtvis inte hindra dem från att antingen flytta hem igen, eller till ett annat land.

    • Varför ta emot någon alls ?
     Under de 20-30 åren jag ställt den frågan har jag aldrig fått ett ordentligt och bra svar.

     • Under den här perioden kunde vi istället ha tagit emot polacker, ukrainare, letter och östtyskar

      Tror ni att vi haft samma problem då?

 4. Klokt land, Sydkorea! Oron att gruppen från Jemen ”ska medföra en islamisering av Sydkorea och utsätta befolkningen för en våldsam brottslighet” är befogad.

  • Korea har över 50 miljoner invånare, alltså fem gånger mer än Sverige. Koreaner älskar hundkött och griskött

 5. 500? Det tar Sverige emot var fjärde dag med PUT, bostad, bidrag och anhöriginvandring! Dessutom är det lättare att få stanna om man inte kan identifiera sig. Detta vansinne, ohejdade naivitet och landförstörelse måste få ett omedelbart slut och återvandring för samtliga med oklar identitet måste genomföras.

 6. Det har nu varit tal om att man i Visegrad och Baltikum ska börja titta närmare på Japan och Sydkorea (också Singapore) när det gäller alternativ i sk. asylpolitiken. En av grunderna till att de nordamerikanska och västeuropeiska medierna inte lobbar för öppna gränser i dessa länder är att de vet att man inte kommer att besvara (än mindre lyssna på dem). Sedan så försvinner påtryckningarna, precis som har varit fallet med Japan, Sydkorea, mfl.
  =====
  Sommarens skräckupplevelse:
  https://trailershelf.com/harper-collection-horrors/

 7. Åkte buss i stockholm med 3 japanska unga kvinnliga turister, när dom steg av plockade dom upp skräp och ett bananskal från golvet… det var inte deras skräp från början… lite skillnad…

 8. 500 orsakar panik i Sydkorea men ca 2,5 miljoner i Sverige är en baggis. Åtminstone enligt Löven, Fridolin och Anne Lööv som gärna vill se att massinvasionen av landet fortsätter.

  Sverige har idag 1,7 miljoner utrikes födda. Om vi sedan räknar in barn och barnbarn till dessa och som är födda i Sverige så är vi uppe i minst 2,5 miljoner varav de flesta är muslimer. Dvs ca 25% av befolkningen.

  Utöver det saknar hälften av de vuxna immigranter som kommer till Sverige grundskola

  Sug på den.
  Man behöver inte vars Einstein för att räkna ut hur det kommer att påverka pensions- och välfärdssystem när skattebetalarna ska försörja miljoner.

 9. Naturligtvis har den vite mannen skulden för Koreanernas inställning genom sitt imperialistiska krig i landet på 50-talet. Därför är koreanernas inställning helt OK och inte alls ”islamofobi” i PK-elitens ögon.

 10. Skönt att se att människor tar de fientliga islamisterna på allvar. Islam och demokrati kan inte samexistera. Så enkelt är det!

 11. 500 st orsakar panik. Regeringen lyssnar på folkets vilja.

  Till sverige kom under en period 4000 st om dagen. Regeringen lyssnade inte på folkets vilja.

 12. Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Åsa Romsons satt på flyget, tillbaka till Sverige, första klass såklart, efter att ha besökt en fattig by i Afrika..

  Romson säger : tänk om jag kunde kasta ut tusenlapp genom fönstret nu, då hade jag kunnat göra en person riktigt lycklig.

  Sjöstedt säger då: Jag hade kunnat kasta ut tio hundralappar och gjort tio människor lyckliga.

  Då säger Löfven: Jag hade kunnat kasta ut tusen enkronor, och gjort tusen människor lyckliga.

  Då vänder sig piloten om och säger : Jag kan kasta ut er tre och göra nio miljoner människor lyckliga

 13. Jag står utan tvekan på Sydkoreas sida. Varför skall man tycka synd om personer som inte kan sköta sitt eget land. Skräckexemplet sverige borde vara varning nog.

 14. Globalisterna är mycket, mycket oroade nu över populismen och samhällets lutning mot det s.k. ”post-sannings samhället” (post-truth society). Menas med ”post truth” att man dementerar ras, kön, skillnader i intelligens, problem med okontrollerad massmigration, problem med att inte ha koll på vilka det är som vistas i ett samhälle?

  Är inte globalisternas liturgi ”Post truth” som dementerar verkligeten? Tala om att kasta sten i glashus!
  =====
  Sommarens skräckupplevelse:
  https://trailershelf.com/harper-collection-horrors/

 15. En sund reaktion från människor som uppenbarligen fortfarande har kvar sina naturliga överlevnadsinstinkter.

 16. Bara att gratulera Sydkorea som har en regering som lyssnar på vad folket vill.Inget
  land som vill släppa in dessa islamistgalningar förutom Sverige då förstås här skickar
  man ut bidragsinfo på arabiska för att locka hit så många som möjligt i detta
  uppochnervända land.

 17. Undrar hur statistiken ser ut för antal asylsökningar i nordkorea? För OM det nu finns några så behöver man inte ens ställa frågan hur många som fick bifall på sin ansökan.

 18. Sedan det senaste Saudi-Jemen kriget startade 9 juli 2014, har människosmugglare kunnat etablera fritt i Jemen. Norrut är det bom stopp i Saudis tre interneringsläger vid gränsen. Närmaste asylland är Oman, Eritrea, Djibouti eller Somaliland men dit vill de (naturligtvis) inte åka – utan till en framtid i SYDKOREA av alla länder!! Det är liksom bara att korsa hela Indiska Oceanen och Gula Havet.

  Undrar när de kriminella smugglarligorna skall tas, de är väl också finansierade av Open Society och Soros.

  • Soros betalar utan att blinka. Han har tjänat dessa pengar på att krascha några länders valuta. Helt laglydigt. Inga problem. 😉

   • Visst är det så, men kom igen en befolkning på 50 219 669 st som tar emot 500 st och så jämför vi med lilla Sverige med 10 miljoner och tar emot 163 000 på endast ett par veckor, det finns grader även i helvetet.

 19. Bodde ett år i Sydkorea. Ett strävsamt folk med stark nationalkänsla. Precis som vi var. En gång för länge sedan.

 20. Så reagerar ett sunt folk som inte är fredsskadat utan vet att kämpa för, och skydda sitt land mot invasion.

 21. Koreaner, japaner och kineser är härskarfolk. De är inte precis mina favoritfolk efter ha sett hur de beter sig i andra sydostasiatiska länder men jag gratulerar dem till en sund asylpolitik. Sedan har de säkert en stor vanlig ”invandring” av gästarbetare och studerande som inte alls framgår av artikeln.

  • Har ingen data direkt men tvivlar på att ovan nationer har en stor vanlig invandring. Den enda invandringen de har är mer i form av personal till internationella bolag som plockar in sitt eget folk de behöver för att driva verksamheten.
   Utöver detta så blir det mest spjuitspetskompetens.

   En viktig skillnad är att du kan inte få permanent medborgarskap där. Jag vet om det är så i Japan och mest troligen i Korea och kanske Kina med.
   Dvs Japan som nation förbehåller sig den exclusiva rättigheten att när som helst återdra medborgarskap tilldelat icke etniska Japaner.

   Så fungerar inte den korkade relativt låg IQ vita rasen, här delar vi ut permanent medborgarskap i Corn-Flakes paket sponsrat av Judiska organisationer samtidigt som vi ser på hur nationerna bränns ner och fortsätter hoppas ”…bara de integrerar sig. Snart så kommer de integreras…”

   • Massor av Filippinskor (hundratusentals) jobbar i Kina, Japan och Korea som hembiträden, barnpassning, omsorg om äldre och sjuka osv. Ofta behandlas de mycket illa av fascistfolken. Jag har varit i Peking flera gånger och stämningen är som Berlin 1935 Kina, Kina uber alles.

 22. Ban Ki-moon, FNs f.d. generalsekreterade tyckte att Europa skulle ta emot fler ”flyktingar” så han kan ju låta jemeniterna bo hemma hos sig.

 23. ”893 personer asyl” – det är ungefär vad en mindre stad/kommun i Sverige tar in per år. Syd Korea vet inte hur illa det kan bli.

 24. Steffe kom till himlen och träffade Sankte Per som säger:
  – Du får välja om du vill stanna här i himlen eller vara nere i helvetet i all evighet,
  du kan besöka Fan själv nere i helvetet över en dag och bestämma sen hur du vill ha det.

  Steffe besökte Fan i helvetet och där fanns allt han kunde önska, bra sjukvård, generösa pensionsbidrag och inga tiggare.

  Tillbaka i himlen hos Sankte Per säger han:
  – Jo jag vill nog till helvetet, det är så jag vill ha det..

  Sankte Per: – ja du bestämmer själv, men tänk att det gäller för all evighet.

  Steffe åkte till helvetet och där var det bara eld, tortyr o elände, så han gick å klagade hos fan.

  Då säger Fan: – Igår ja, det var ju dan före valdagen och bara valfläsk..

 25. Mycket ironiskt då den förra generalsekreteraren Ban Ki-moon för FN uppmuntrade EU-länderna att ta emot så många s.k flyktingar som möjligt. Naturligtvis gällde detta inte hans eget ytterst homogena hemland.

 26. Förståndigt. Stämmer man inte i bäcken finns det hur många avskräckande exempel som helst på hur illa det kan gå. Men säg Sverige, det räcker.

 27. Som brukligt är så söker sig afrikaner och araber till de närmsta landet för att söka asyl? Inte det nej.Islamiseringen måste ju fortsätta.Asylshoppingen upprätthållas.

 28. Sydkorea ta en titt på dagens Sverige innan ni beviljar muslimerna asyl så lär ni se hur er framtid kan komma att se ut. SAY NO TO ISLAM!

  • Inte för att skydda Islam på något sätt så varför är det endast detr man ska säga nej till ?
   Mitt råd till dig (och andra som tror samma, att Islam skulle vara ett ensamt exklusivt problem) är att lyfta blicken, zooma ut och se hela bilden, lämna skogen så du kan se den i dess helhet.

 29. jag kan verkligen inte förstå det korkade folket som befolkar detta land.vi har alltid varit innovativa och driftiga…men nu verkar stora delar av svenskarna ha blivit helt efterblivna !!! ser dom inte vad som händer runt dom i vardagen ? tror dom på slaskmedia som dessutom vägrar rapportera vad som sker i samhället !
  jag är riktigt irriterad på detta !!
  att miljöpartister och vänster inte fattar något,det är ju en sak men att resten av parasiterna i riksdagen inte vill föra en politik som återställer landet är ofattbart !
  det är ju landsförräderi på högsta nivå !
  Rösta bort detta odugliga sl..der i valet

 30. Framtiden ligger i Fjärran Östern. Europa var på väg ner, ekonomiskt och socialt, redan innan flodvågen av [afrikaner. red mod] och muslimer anlände.
  Västereuropa, i synnerhet Sverige, styrs nu av kvinnor, socialister, postmodernister och röd/gröna miljöaktivister. Det kan bara sluta i katastrof.

 31. Det där med att åka till andra sidan jordklotet för att söka asyl är något som jag alltid tyckt vara skumt. Redan när chilenarna kom i stora mängder i slutet på 70-talet och på 80-alet och framåt anade jag att något inte stod rätt till. Något som jag senare fick bekräftat av chilenare som menade att de verkliga flyktingarna kom åren efter kuppen 1973 och kallades ”politicos”. De som kom senare var ”economicos”. Något svenska debattörer, systemmedia och politiker inte lyckats ta in under fyrtio års tid. Fortfarande kallas migranter som som kommer till Sverige och övriga Europa och uttalar det magiska ordet ”asyl” för flyktingar.

  • Palme var den som började importera valboskap, genom att kalla dem för flyktingar.

   Brottsligheten bland chilenare i Sverige är lika hög som brottsligheten bland nordafrikas migranter. Den är flera gånger högre än brottsligheten bland asiater, Pakistan och Afghanistan borträknade.

  • ”Fortfarande kallas migranter som som kommer till Sverige och övriga Europa och uttalar det magiska ordet ”asyl” för flyktingar”.

   Bra skrivet! Jag reagerar mot hur pk-media, politiker och opinionsbildare i Sverige dagligen missbrukar ordet ”flyktingar”. Personer som söker asyl är asylsökande, inte flyktingar. Det är ytterst få som är flyktingar.

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-4442910/Less-3-migrants-reached-Italy-refugees.html

   • I de fall de verkligen har flytt, så ligger flykten långt bakom dem när de kommer till Sverige. Det som sällan nämns i debatter är det faktum att Sverige ligger långt bort från världens konflikthärdar.

    • Jag håller med dig. Ingen asylsökande från fjärran länder har skäl att få stanna i Sverige därför att Sverige är inte första asylland. Dessa asylsökande är ekonomiska migranter.

 32. Iran kan väl ta emot dem?! Fast det beror på om det är shiamuslimer som bombas ihjäl av Saudiarabien eller inte. Annars får ju Saudierna ta emot dem.

  Så behöver det inte bli några ”kulturkrockar” som skylls på värdnationens befolkning!

  • Ja , ALLA ser och vet hur Sverige mår UTOM vår ”regering” som är helt apatiska gentemot de problem som vi drunknar i !

   Helt fantastiskt va !?

 33. Bra Sydkorea! Hade Sverige gjort samma sak hade vi varit ett fritt land fortfarande! Varför då? Jo, bl a för att frihet går inte ihop med MENA-folk.

 34. Sydkorea får samma problem som vi som också har ett tekniksamhälle , ”dom går knappt att anställa och skolorna blir helt kassa när ”dom” kommer in i bilden !

  Det är inte ofta man ser stöket inifrån en mena-skola , kolla gärna här hur ungarna springer runt och leker med annat under lektionstid !

  Ps: Läraren verkar inte vara så smart heller ! !

  https://www.liveleak.com/view?t=uW3HR_1530305113

  • Ser ut ungefär som en svensk kemilektion. Luftutsug, barnen på behörigt avstånd, skyddsglasögon och vit rock, genomtänkt laboration och unga elever som sitter som tända ljus för att lära sig kunskap för livet.

 35. Kollar på åttondelen mellan Argentina och Frankrike. Det verkar inte vara speciellt många fransmän i det franska laget. Det är viss skillnad mot Sydkoreas lag.

  • Frankrike har och har haft många kolonier, både i Afrika och i söderhavet. Men sådär kommer det Svenska landslaget snart att se ut och förmodligen heter det inte svenska landslaget då heller.

 36. Samtidigt i Sverige: Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg orsakar panik i det vänsterextrema och globalistkontrollerade etablissemanget. (Nya Tider bannlyses sedan under rörande enighet, med motiveringen att ”för mycket uppmärksamhet riktas mot tidningen”, av dem själva.)

 37. Det är skillnad på regeringar som jobbar FÖR! folket intresse, och den svenska som jobbar MOT! folket intresse.

 38. Stackars Sydkorea! De vet inte vad de går miste om!
  Den fruktansvärda enfalden råder! Nu är det bara en tidsfråga innan de går under av brist på högutbildad arbetskraft och inga pensioner!
  Enda sättet att rädda framtiden är att fylla landet med araber och afrikaner!

 39. TURKIET SKICKAR AFGHANER TILL DERAS HEMLAND
  Enl New York Times idag 30/6 har Turkiet sedan januari 2018 deporterat 17000 afganska unga män tillbaka till Afghanistan! En reporter från tidningen följde med på ett flygplan häromdagen och berättar.EU har betalat Turkiet 6 miljarder dollar för detta!!! Och den muslimska invandringen till Grekland och Europa har nära på stoppats! EU bör göra samma sak med Nordafrika!! Man har beräknat att de kommande 30 åren totalt 1 miljard barn kommer att födas på i Afrika!!! Här gäller det att agera och även stänga tillförseln till Italien och Europa i övrigt!

 40. Låt dessa Jemeniter vandra över den 38 breddgraden. Men de kommer ångra sig i resten av deras liv att de lämnade Jemen.

 41. Med 5 gånger så stor befolkning tar man alltså emot 900 pers på 24 år. Sverige har tagit emot fler på en enda dag och vansinnet fortsätter.

  • Svenskens intelligens räcker inte till för att skydda landet. Vi är godtrogna, lättlurade och framför allt ynkryggade besserwissers. Icke att förglömma avundsjukan som är vår värsta egenskap.

 42. Om svenska folket levt i en demokrati så hade samma sak hänt här fast för 30-40 år sedan, tyvärr lever vi i en av de sista kommunistiska diktaturerna.

   • Sverige har ALDRIG varit en demokrati. Alla nivåer av diktatur till demokratur har rått i Sverige sedan minst Gustav Vasas tid, ca 500 år, eller Eriksson som var hans riktiga namn.

 43. Vad är problemet? Skicka dem med flyg till Sverige. Sverige har tagit emot alldeles för få jemeniter och det finns bara 20 miljoner jemeniter som behöver skydd från Saudiarabiens terrorbombningar.

 44. Sydkoreanska folket går inte på globalisternas försök. Bra. I Sverige kommer den rödgröna röran att kräva att vi också öppnar våra rövhål.

 45. Sydkorea rekomenderas att utvisa dessa muslimska infiltratörer snabbt. 30 dagars regeln är vettig.Släng ut dom efter 30 dagar.

 46. Jämför dessa med vad Sverige med sin lilla svenska befolkning har tagit emot. Man får nog tyvärr konstatera att koreaner är smartare än svenskar…

    • Araber ligger på IQ 80-90 och afrikaner på 70-80. Det är fullt rimligt att anta att svenskarna har en IQ på 100-101, åtminstone innan kulturmarxismen och feminismen slog sina klor i den svenska skolan.

  • Arbetskraftsinvandring gled över i känslopjunksinvandring någon gång på 60talet eventuellt tidigare enligt mina personliga erfarenheter

  • Inte nödvändigtvis smartare, men mindre påverkade av politiskt korrekt hyckleri. Att leva granne med Nordkorea och Kina gör dem också mer medvetna om att en demokratisk välfärdsstat inte är någon självklarhet.

 47. Glädjande att några länder inser att invandring och försörjning av pedofildyrkare inte är lösning på några problem alls.

 48. Ahhhh, våra vänner upptäckt välfärden i S. Korea.
  (Bara de inte köper fel biljet till N. Korea….)
  Vad ska vi göra nu utan alla dessa rakettekniker och professorer i falaffelrullning.

 49. Özz Nujjen twittrar om att söka asyl är en rättighet. Han glömmer avsiktligt att man måste ha riktiga asylskäl för att få asyl.

  • Det ansåg Akilov också. Och just därför fick han möjlighet att stanna kvar i Sverige och jobba hos ÖZZ och company.

  • Dessutom saknar asylsökande från fjärran länder skäl för att få stanna i Sverige därför att Sverige är inte första asylland.

  • och han glömmer att betala skatt är en skyldighet. Om det är någon man borde ta i hampan och medelst en tåfjutt förpassa till ett bättre ställe så är det Özz

  • Att söka asyl är en rättighet (än så länge). Men att beviljas asyl är ingen rättighet. Lika lite som livstids försörjning är en rättighet (annat är i Sverige).

 50. Har du skäl så är det ok att söka asyl men 97,3 % är ekonomiska migranter och har fan ingen rätt att vistas någonstans förutom i sitt hemland!

 51. Asiatiska länder kan ju verka lite restriktiva, men förståndiga.
  Sverige är rent extrema åt andra hållet och kommer antagligen gå under. Att Italien börjat protestera, är för att de som anländer inte lika lätt kan ta sig HIT. Fastnade överhuvud taget NÅGRA i Grekland och Italien 2015? (2014, 2016, 2017???)

  • Inte konstigt att neka en NGO båt från Yemen asyl.

   Vem fan ser sig ha rättigheten att skeppa folk runt halva jordklotet och förvänta sig att folket där ska ta hand om dem?

   Yemen kriget är saudiarabien och usa’s answar om någons. Korea har ta mig fan ingenting med det och göra och jag som bor här i korea är YTTERST tacksam för deras beslut.

 52. Visst är det märkligt att alla dessa ”flyktingar” sätter sig i gummibåtar som ska ta dem över medelhavet till Europa, men det finns inte ens en motor som kan ta dem över. De plockas upp 200 meter utanför Afrikas kust av hjälporganisationer. Det största bedrägeriet i världshistorien och bakom detta bedrägeri står bland flera även Löfven och han kabinett.

  • Jag har länge funderat på varför dom blir räddade strax utanför kusten och varför gummibåten ofta går sönder just där. Men, enligt sjölagen måste man hjälpa alla på en båt i sjönöd, därför punkterar man båten avsiktligt i närheten av ett skepp så att man måste bli räddad.

   • Jag delar din uppfattning. Det luktar feministisk aktivism ungefär som när de satte dit Julian Assange. Vi har skapat en av västvärldens politiska flyktingar. Föga hedervärt eller för att citera Annika Strandhäll omoraliskt.

 53. Känns fräscht med ett land som inte styrs av feminizter.
  Logik och konsekvenstänkandet fungerar.

 54. Inte konstigt att Sydkorea har gått om Sverige för länge sedan. Skicka över de 500 till Sverige. Landet kan inte bli mer förstört och Reinfeldt & Co blir glada för lite fler nysvenskar.

 55. Lite skillnad mot SVERIGE…här skulle väl inte ens 500000 på kort tid göra att någon skulle höja på ögonbrynen.

 56. Fridolin står med handhjärta snett bakom Löfven som pekar med hela handen och utbrister : Tag hit dom , vi har plats !!

 57. Tom Nordkorearer som hoppa av till Sydkorea får det knepigt. Då är det ändå ett bödrafolk.

 58. Stora undantaget är förstås Nordkoreaner, vilka betraktas som sydkoreanska medborgare om de bara lyckas ta sig in i Sydkorea. (även där med en kontroll för att säkerställa att det inte är regimspioner, demokratiutbildning och startstöd för att påbörja sitt nya liv….)

LÄMNA ETT SVAR