➤ VÅLDTÄKTER På fredagskvällen och natten mot lördag blev två kvinnor överfallna och våldtagna i Stockholm. I det ena fallet rör det sig enligt uppgift om en ensam gärningsperson och i det andra fallet om en gruppvåldtäkt förövad av två personer.

Den första överfallsvåldtäkten begicks strax efter klockan 20 på fredagskvällen på en cykelväg som löper mellan så kallade utanförskapsområden i Rissne och Kista nordväst om Stockholm. Polisen är mycket förtegen om händelsen. Man har ett signalement på gärningspersonen men vill inte lämna ut det med hänvisning till att det är ”väldigt vagt”

Ingen misstänkt gärningsperson har gripits och spaning med hundpatrull runt brottsplatsen gav inget resultat.

Vid tvåtiden på natten förövades nästa överfallsvåldtäkt i Stockholmsregionen. Denna gång i Salem ett par mil söder om huvudstaden. Våldtäkten uppges ha skett i ett grönområde och gärningspersonerna ska ha varit två till antalet.

Polisen genomsökte även området runt denna brottsplats med hundpatrull, men utan resultat. Ingen misstänkt gärningsperson har gripits och polisen har inga spår.

Även i det fallet är polisen ovilliga att dela med sig av information om brottet. Offret uppges vara en ung kvinna. Polisen har signalement på de två gärningspersonerna men vill inte lämna ut dessa och använder samma förevändning som för våldtäkten norr om stan – signalementet ”är vagt”.