Özz Nujen visste mer om husrenoveringarna än vad han låtsades om i SVT Uppdrag Granskning. Anklagelser förs fram i sociala medier med hänvisning till tidigare intervjuer med komikern.

I en uppmärksammad intervju med SVT Uppdrag Granskning nyligen hävdade komikern Özz Nujen att han inte kände till något om renoveringarna av hans och systerns hus på Gotland där man svart anlitat Rakhmat Akilov som senare skulle komma att utföra terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm.

Intervjuer som Nujen tidigare gjort för gotländsk media avslöjar dock att han haft mer ingående kännedom om husrenoveringarna än vad han påstod på frågor från SVT:s Janne Josefsson.

I en intervju i tidningen Hela Gotland som gjordes ett par månader innan terrorattacken berättar Nujen om husrenoveringarna på Gotland. Av artikeln framgår det att komikern personligen under en längre tid varit involverad i ombyggnationerna och Nujen redogör bland annat för att han i ett av husen ska bygga en scen där han själv sedan planerar att sätta upp en föreställning.

LÄS MER: Uteblivna svar då Özz Nûjen konfronterades om svarta pengar till Rakhmat Akilov

Svågern, som Nujen i intervjun med Uppdrag Granskning hänvisade till som den som skulle skött byggnationerna, nämner komikern överhuvudtaget inte i intervjun i Gotlands-tidningen.

Två månader efter terrorattacken på Drottninggatan är Özz Nujen åter föremål för en intervju i Hela Gotland, en betydligt längre sådan denna gång, där hela komikerns levnadshistoria tecknas. I slutet av intervjun kommer Nujen åter in på husköpen och renoveringarna.

Inte heller här nämns svågern som inblandad i arbetena. Nujen förklarar att det är systern som är familjens ledare och alltså är den som tillsammans med honom själv har ansvaret för ombyggnaden av husen. Komikern berättar också att han har telefonkontakt med systern och utbyter information med henne varje dag när han själv inte befinner sig på ön.