På sociala medier syns flera videoklipp när palestinier i Sverige firar Hamas blodiga terrorattacker på lördagen där hundratals israeler mördades och flera andra fördes till Gaza.

På söndagen rapporterar israeliska medier att dödssiffran har stigit efter Hamas terrorattacker i Israel. Nu rapporteras det om 600 döda och 2156 skadade.

Israels flygvapen har svarat på attackerna genom att slå till mot över 800 mål i Gaza. Enligt palestinska myndigheter ska 370 palestinier har dödats och omkring 2200 skadats. Det rapporterar BBC.

LÄS MER: Hamas terrorkrig mot Israel: Tillfångatar och klär av civila – ”Allahu akbar”

Under helgen har flera videoklipp lagts ut på sociala medier som visar när palestinier i Sverige firar Hamas mord och kidnappningar av civila. Samnytt har sammanställt klipp från Helsingborg, Malmö och Växjö nedan.

Imamer, lärare och biståndsarbetare

Stiftelsen Doku rapporterade på söndagen att de har nätgranskat palestinska grupper på Facebook som har aknytning till Sverige. I grupperna syns tusentals hånfulla och jublande kommentarer kopplade till inlägg som visar när civila israeler förs med Hamas tillbaka till Gaza.

Flera av de som bidrar med kommentarer uppges vara imamer, lärare, sjukvårdspersonal och biståndsarbetare. Doku har sammanställt ett axplock av kommentarer i Facebookgrupperna.

Öga för öga, tand för tand, blod för blod, död för död ger oss ett fritt Palestina.
Fred löser ingenting där.
Idag firar alla muslimer
Åh gud, slit sönder dem
Åh gud, döda dem
Frihet och rättvisa kommer inte att ske genom förhandling eller försoning
Åh Gud, ge seger åt islam och muslimer, förödmjuka polyteism och polyteister, och förstör religionens fiender
Seger för den palestinska arabiska Mujahideen
Sjukhus kommer att fyllas med judar, några av dem skadade och andra med psykiska sjukdomar, eftersom de är de fegaste människorna på jorden
Jag har precis vaknat och känner att jag är i en dröm hahahahahahahahahahahahahahahahahahah
Vi har aldrig varit så lyckliga
Mina glädjetårar slutar aldrig

Firas på flera håll i EU

Liknande hyllningsscener utspelar sig i flera städer runt om i Europa. Nedan följer videoklipp från Birmingham, Rotterdam, Berlin och London.

LÄS MER: S-ledaren fördömer Hamas terror – sågas av egna väljarna