Efter Hamas plötsliga attacker mot Israel på lördagen har världsledare fördömt terrorn. Statsminister Ulf Kristersson kallar Hamas för en terrorgrupp. Även Socialdemokraterna – som står palestinierna nära – tar avstånd. Men det uppskattas inte särskilt mycket av S-väljarna. Kommentarsfälten under Magdalena Andersson (S) inlägg på sociala medier fylls av araber som välkomnar Hamas-terrorn och visar sitt missnöje med S avståndstagande.

På lördagsmorgonen inledde den palestinska terroristorganisationen Hamas en plötslig attack mot Israel. Samtidigt som tusentals raketer avfyrades mot Israel såg Hamas till att storma in i landet. Hamas och Israels försvarsmakt höll gatustrider på minst 21 platser.

Videoklipp från närliggande städer och bosättningar visar när israeler kidnappas och förs med tillbaka till Israel. Men även barnfamiljer som ligger ihjälskjutna i blodiga högar.

LÄS ÄVEN: Hamas terrorkrig mot Israel: Tillfångatar och klär av civila – ”Allahu akbar”

Sedan Hamas inledde attackerna på lördagen har 250 israeler dödats och 1500 är skadade, uppger israeliska medier. Under Israels flyganfall mot Hamas-fästen på lördagen har omkring 230 palestinier, rapporterar Sky News.

Regeringen ser över biståndet

Statsminister Ulf Kristersson (M) och biståndsminister Johan Forssell (M) har fördömt Hamas attacker. Forssell skriver även att han framöver kommer nagelfara varje krona av svenskt utvecklignsbistånd till Palestina.

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson tog också avstånd från attackerna. Men hennes följare var inte särskilt förtjusta i inlägget.

Nedan följer ett axplock av kommentarer från Magdalena Anderssons följare på Instagram.

S-ledamot deltog på Hamas-konferens

I våras uppmärksammade Samnytt att Socialdemokraternas palestinske riksdagsledamot Jamal El-Haj medverkade på en Hamas-kopplad konferens i Malmömässan.

Magdalena Andersson med Jamal El-Haj (S). Facebook

Jamal El-Haj (S) stod på scenen i Malmö och kramade en Hamas-kopplad man som misstänks för att finansiera terrororganisationen.

Jamal El-Haj (S) kramar utpekad Hamas-profil.

I ett tal under konferensen uppmanade socialdemokraten Jamal El-haj besökarna att engagera sig politiskt i Sverige.

– Jag vill uppmana er här i Sverige och i Europa och i världen – engagera er politiskt. Gå med i partier som ligger oss nära, sa El-Haj.

LÄS ÄVEN: S gästar Hamas-konferens i Malmö
LÄS ÄVEN: S-politiker på Hamas-konferensen: ”Engagera er politiskt i Sverige”
LÄS ÄVEN: Socialdemokraternas Hamas-kramare får vara kvar